【新世纪福音战士TV2003重制版】【日粤英合成版】【全26话共30集全部完毕】

kevinchan 发布于2009-9-16 23:35 34720 次浏览 501 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kevinchan 发表于 2009-9-19 08:25:25 | 显示全部楼层
咁27-30话又喺咩嚟呢~~~( i0 v% Y& K" d% C, l
熊猫仔 发表于 2009-9-19 02:51
TV03重制版 在TV95版的基础上重制了21-24四话重制的部分称作“Video” 加上原有的26集,03版共26话,30集...........呢段话你唔明咩?

kevinchan 发表于 2009-9-19 08:27:53 | 显示全部楼层
本帖最后由 kevinchan 于 2009-9-19 08:33 编辑 ! U% }' t% \# j/ F  O  n0 j# K
我直觉认为是EVAFANS的画面,于是没太大动力" M: t- t/ n* @( e7 {
纯支持
" E" @8 ~7 J& D) y5 Dkshuzhiwa 发表于 2009-9-18 22:49
其实你可以对比下...我係对比过先用自己下载嘅片源嘅!其实好明显,EVA-fans嘅係DVDrip,我呢个片源係X264,仲有分辨率都唔同我呢部係704*480,eva-fans应该係640*480

manofman 发表于 2009-9-19 09:25:59 | 显示全部楼层
旧版我无自己去揾过,因为已经有呢个版本!画质你可以放心,绝对比旧版嘅好啦,呢个版本就算唔係最好,都可以讲得上係好好(个人意见)....我係会尽量拣最好嘅片源嚟用(但係我唔会自己压片)0 }( J1 X& v, w  ]! k$ [8 N
kevinchan 发表于 2009-9-19 08:23

7 x- y5 L- V9 S5 `1 |
" O7 {3 h/ `2 ]0 o) u其实我係想研究下佢地係点整,例如如果线条笔迹係唔一样的话,就代表佢地重画,之类。

kevinchan 发表于 2009-9-19 11:22:58 | 显示全部楼层
其实我係想研究下佢地係点整,例如如果线条笔迹係唔一样的话,就代表佢地重画,之类。# T2 Y) _7 M. G+ Z- v# ^' [9 L: v
manofman 发表于 2009-9-19 09:25
其实揾旧版都唔难,随便网上一搜索大把下载!你研究得咁深入,真係佩服

2497341O1 发表于 2009-9-19 12:40:39 | 显示全部楼层
   合成版一定要支持拉.       等出晒合集再down.    依家MU好唔稳定.~

amg_gz 发表于 2009-9-19 13:24:32 | 显示全部楼层
要求免费啊!!谢谢了啊!

kevinchan 发表于 2009-9-19 19:10:35 | 显示全部楼层
要求免费啊!!谢谢了啊!7 a2 a) A, `7 b. L* ~
amg_gz 发表于 2009-9-19 13:24
免费都无用啦,你又未够权限

wjr5200 发表于 2009-9-19 19:16:08 | 显示全部楼层
其实我係想研究下佢地係点整,例如如果线条笔迹係唔一样的话,就代表佢地重画,之类。
4 J9 H2 U; O" E$ n  L9 ^manofman 发表于 2009-9-19 09:25

/ g6 |+ J" E3 \! w: X) ^
7 ?8 f' Y' @* P" M系咪重画就唔知,不过以前对比过电驴的版本同N年前的VCD版发觉有部分地方颜色有变化
' M0 Y7 p: e3 i9 I
; _' Z. ]0 [+ [9 c. `8 V  K可能作者觉得部初号机果时系处于未启动状态,只眼唔应该系"着左灯",所以系新版本中作了修改 但系我有唔明点解序竟然无呢个甘重要的情节

wjr5200 发表于 2009-9-19 19:21:42 | 显示全部楼层
仲有无其他就你地自己发掘啦

kevinchan 发表于 2009-9-19 20:10:53 | 显示全部楼层
仲有无其他就你地自己发掘啦/ K6 X; e& g. S4 l
wjr5200 发表于 2009-9-19 19:21
咁都发现到,犀利!呢方面我就无留意啦............顺便更新多6集

wjr5200 发表于 2009-9-19 20:30:18 | 显示全部楼层
因为我以前都有打算合可惜一直无好片源

ykcheung 发表于 2009-9-19 21:56:56 | 显示全部楼层
呵呵,上傳得很快