【新世纪福音战士TV2003重制版】【日粤英合成版】【全26话共30集全部完毕】

kevinchan 发布于2009-9-16 23:35 34717 次浏览 501 位用户参与讨论     [复制分享主题]
8 s6 f; p6 Z) Y, k+ s0 x+ D4 z  C9 X* ^# m  {- Z) l
【動畫名稱】:中文:新世纪福音战士  日语:新世纪エヴァンゲリオン  英语:Neon Genesis Evangelion2 B' j; [% I0 g" n4 v% g
【集      數】:共26话,30集 (请看下面资料说明)
* F! i6 c* l' o4 t& g3 Q【配      音】:日语aac5.1ch  . ~* X) |2 c6 N5 e
                    日语aac2.0ch+ k* G: V7 z3 P- x( y& Q
                    粤语aac2.0ch   (网络上流传的粤语版,自己提取)
8 \) x, ], K* E) v2 e! ]7 _& w                    英语ogg2.0ch  (感谢CBS嘅COCO兄弟,如果唔係距帮我下载,我都无咁快得到音频) g' t, d9 B5 Z  ~7 Y2 O1 Y! B
【每集容量】:350M-450M 左右(具体集数具体大小)(全集总共11.7GB)  
! {8 d* H6 b$ d& E5 n
【片      源】:share自挂(并非用EVA-fans嘅片源
% J6 }) Y# }$ r/ a, h                  :新世紀エヴァンゲリオン リニューアル版 (DVD 704x480 x264 4:3)7 s! J5 b. _. @- j4 @3 @' R
【文件類型】:MKV
2 H; P$ o* Q( [  ~【分 辨 率】:704*4806 K9 h5 N/ V# u  B5 K8 V2 r9 C5 ?8 [; K- k: t; K
【字       幕】:内挂4种字幕
0 j& V$ u9 c% \4 ?% G7 m5 u# F                     简体中文    繁体中文      英语字幕(国内) 英语字幕(国外)      两种英语字幕差别唔大,只係某些词语翻译唔同啫
- @  t  [0 r# G% W2 h+ Y; H3 a& s4 X6 x, I6 K# N, [
【储存空间】:MU
6 y# Y) @" }. ?* h' g6 q【死档日期】:90日无人下载5 A9 y, l/ v- K' H
【图片预览】:+ _" P  E2 r& u, B
KMP播放器截图
! _3 E* A/ s( z: g5 K EVA截图01.JPG
* ^$ K5 j. T3 Q. y- r1 s: J EVA截图02.JPG
  H4 t; X; u! f* y EVA截图03.JPG & @4 ^+ ~9 ]8 I
/ F" g0 _: V  Y+ s6 R EVA截图05.JPG
" T. u" o' O- X- ^7 C7 [) v2 n/ U: e: \4 d5 f
资料:
% k" e2 r/ x, {1 V- \8 I& ?TV95版
 共26话,26集 该版本于1995年10月4日起到1996年初上映* A8 i; p- h" i% R+ U. }
TV03重制版 在TV95版的基础上重制了21-24四话重制的部分称作“Video” 加上原有的26集,03版共26话,30集-------------资料来自百度百科: ?( B( I5 D; c% e) G, ]' t& o* a
$ A7 y! w! q1 u
- r4 g. p# A1 o, ]* K: ]4 I' f/ b
与另一部EVA 3语合成版对比
  ?( A) w" J* q
1.本次合成版係2003重制版,上面资料有说明,自己睇
" x% r$ `0 K! L- K# _2 y2.粤语音频修正,尤其係对口型,同埋每集最后嘅预告部分,另一部3语合成版係唔完整' [( n, O" {: Y9 h& Y
3.英语音频,今次用嘅係完整版嘅英语音频,同样地,另一部3语合成版係不完整嘅4 V  r& r9 t3 @% i+ q7 w
4.采用更加清晰嘅片源
" o7 V$ e, E# T& @$ M. n7 s) Y+ y/ ]主要係以上呢几点,本人并唔係同自己卖广告,只係想大家一目了然啫
+ j& E7 M% P7 \1 ]+ u5 W, Q
% ]. [2 a7 t6 P: @1 W& T2 A7 G! z1 O- D+ @, c/ z* c3 y
未能完善嘅地方:. l- X) Q* u! a: t# @
1.由于粤语音频无出过2003重制版,只得95版,所以03版的21-24video版嘅粤语音频,係经过剪辑嘅粤日混合版音频,意思即係,无粤语嘅就用日语补上.....唔明嘅话只能怪我表达能力太差啦: K% O5 i' U! c- Q8 t- z* C7 r2 X
2.同上,因为无出过2003粤语版,所以依家每集粤语音频嘅预告都係经过剪辑(唔中意嘅就唔好睇预告),仲有,因为剪辑过,所以字幕都可能有小小对唔上...再次说明,係预告部分7 x; v+ v# \2 l! v5 t( u  K
8 |1 g& W8 @/ Q  T! ]0 f$ g* `; {
# y4 o% f2 j5 ]' [! H/ l
暂时写住咁多先。得闲先修改番
: X# w5 |7 ?1 ~% I6 i0 P  T. G7 c% E+ z& d( [1 M

2 q5 s) }* U+ l  w2 K% V8 N7 {6 o% s) _5 O- ^

" O" {  w8 |$ K  |7 y: t) ~$ T+ s1 @- U6 I+ o$ G6 |8 n: M5 I
注明:未经本人同意,请勿转帖,请勿用于商业用途,否则后果自负。3 m( E4 {9 K" ~- D* J
0 c; p! Y7 @+ Q
全集26话共30集下载
! `; {  O+ Y& v# H; b, @. N& x  K EVA合成版.txt (1.95 KB, 下载次数: 49)

评分

alexhus + 12 + 62 + 1 精品文章,等到完结再加分(^-^)

已有(501)人评论

kevinchan 发表于 2009-9-16 23:38:04 | 显示全部楼层
自己顶咗先算

KO999 发表于 2009-9-16 23:39:39 | 显示全部楼层
我来支持下先~~

唔知 发表于 2009-9-16 23:40:46 | 显示全部楼层
你呢个系重制版本... j( o4 z2 G! h$ }/ ]2 C. I
系EVA-FANS的版本吗?

mcnynbajay 发表于 2009-9-17 00:03:25 | 显示全部楼层
哩套系EVA系列?真的未睇過~
9 w* N- u: J' \" K1 O4 I' U
/ `( E* B# \& {8 p8 u. E得閑down一集睇下大只佬的合成水準如何了~

freedom246 发表于 2009-9-17 00:22:49 | 显示全部楼层
训觉之前来支持一个!!

aubert22 发表于 2009-9-17 00:28:29 | 显示全部楼层
有感觉会出BD版~暂时顶个~

迪格斯 发表于 2009-9-17 00:46:55 | 显示全部楼层
哈哈,我对此完全无兴趣,以前播的时候好难分辨表达性质。。。。纯支持。。。。!

netasa 发表于 2009-9-17 05:24:26 | 显示全部楼层
我想问下,係米WMV嘅?    另外可唔可以讲下30集一共几大,要预备空间阿。

kasim1018 发表于 2009-9-17 07:29:58 | 显示全部楼层
好像很不错

kevinchan 发表于 2009-9-17 08:09:59 | 显示全部楼层
你呢个系重制版本..
1 P$ s; R* P# A& b系EVA-FANS的版本吗?
! w% j% K. x: Z; S' N/ e# J1 v唔知 发表于 2009-9-16 23:40
上面有讲,share自挂,画面对比过,绝对比EVA-fans嘅好

lby358770105 发表于 2009-9-17 08:11:46 | 显示全部楼层
看图片还挺高清哦,下来看看