[动漫讨论] 大家有无留意龙珠Z改啊~

titan 发布于2009-6-26 20:05 1132 次浏览 13 位用户参与讨论   [复制分享主题]
大家有无睇啊...睇完之后有少少失望啊...感觉好似将原版P咗下就攞出嚟了...就喺个节奏快咗好多,当年娜美星最后嗰段时间睇咗我成半年真喺攞命
$ i0 Q5 o5 P" b/ r不过龙珠Z改就唔会了...但喺感觉一般,唔似钢炼FA咁重新制作过囖

已有(13)人评论

gujuji 发表于 2009-6-26 20:52:09 | 显示全部楼层
我有啊~好正

aaron81 发表于 2009-6-26 22:13:55 | 显示全部楼层
没有睇,听说是节奏快左,画面靓左~

ljjunex 发表于 2009-6-26 23:44:17 | 显示全部楼层
画面没有加强呀,只是片源清晰了一点而已.

leafir 发表于 2009-6-27 00:07:33 | 显示全部楼层
不懂怎么说好,画面色彩淡黄淡黄的,不过暂时还是要等明年发行了蓝光才知实际质量,与以前的DVD的有多大区别,现在只是知道色彩变淡黄,现在日本电视台播的,画面是左右扩充过,蓝光的上下左右全扩充过的,清晰也不算清晰得很多,反正到时睇下那些超级龙珠迷买到碟后,发些碟评之类的就能做一个确切的对比了

小c 发表于 2009-6-27 08:25:56 | 显示全部楼层
我就觉得op同ed超正同靓,起初以为里面D人物都系好似op同ed啊D甘架嘛,点知里面系五同啊窝,感觉就有D失望,节奏的确系快左好多,记得以前既,比达系10几集先黎到地球,点知加下既就第8集就黎到地球啦,不过无论点都好,我都会追住睇,毕竟我都系龙珠迷。

GavinDX 发表于 2009-6-27 08:36:37 | 显示全部楼层
呢个所谓重制版质量好渣。。。。。。制作方非常之冇诚意,不过作为龙珠迷,点都要收藏下嘅,等距出蓝光版我就会收藏。

Laputa81 发表于 2009-6-27 13:42:02 | 显示全部楼层
净喺想快D睇到超级撒亚人喺点~~~  W0 t) x9 ~, G- v% h$ S" W
同之前个版本有无明显嘅变化````````

triton 发表于 2009-6-27 14:09:41 | 显示全部楼层
我觉得比以前的更差...看了会失望...

sugarlee 发表于 2009-6-27 17:40:01 | 显示全部楼层
无睇,不过成日听讲~~~

lyj1987 发表于 2009-6-27 19:07:55 | 显示全部楼层
钢炼FA又吴是没多少改变,都不看了。相反龙珠改还有点看头的,毕竟是百看不厌的经典吧

ninaomu 发表于 2009-6-28 20:44:27 | 显示全部楼层
钢炼FA又吴是没多少改变,都不看了。相反龙珠改还有点看头的,毕竟是百看不厌的经典吧
; L! j0 @3 |: U0 ]$ Qlyj1987 发表于 2009-6-27 19:07
1 V% T% C3 ^% f5 M) M
搞笑,钢炼FA没多少改变?但愿你不会后悔说过这翻话

12下一页