[社区发布] [dvdrip][灼眼之夏娜][01~24+ova][日粵雙語][外掛中文字幕][x264_1280x720]

ngyan1600 发布于2009-3-20 03:11 17481 次浏览 175 位用户参与讨论     [复制分享主题]
$ }7 h1 _  E7 X9 [% \+ S6 c9 P+ J( J. @
粵語音頻為animax配音版,由on9大哥提供的小p版7 h1 @/ A9 I9 U  S( D
片源為香港正版dvd' u+ q5 @7 J$ C+ m& c1 p. L* A
OVA版既片源係係JS下載的!
* x! F1 p4 e- t- f$ q, l第十至十三集唔岩小朋友睇,請大家腸之前留意身邊有無小朋友,小朋友請自律!/ t2 K3 T& v" Q0 V/ r) W
因應每集畫面光暗度不同所以每集大小都唔一樣+ ?: d+ }) C* m9 O9 s. m. i8 D
OVA既片源係js搵的,op,eq歌詞係內置字幕0 [; W" g7 G; ?% k3 H
[片名]灼眼之夏娜(第一季)
2 e7 Y% ?0 x9 a! ]4 @[集數]1~24(共24集)+OVA6 ]1 e2 |* N" I4 q3 \- u
[語言]日粵雙語# k% x* @% d- X. x6 @! K) Q. h# T
[視頻格式]x264_1280x720,mkv(ova-xvid-約1100~1200k-848x480)
) u4 m5 D# d( Z3 E; x* q, t9 x, m[音頻格式]aac-48000hz-96k x2(ova-ac3+mp3). L: ?+ A0 X  ^3 d# O" }: O
[大小]每集約268~420m. J! ]# U1 ^5 r5 x6 W- Z  ]' S
[長度]每集約24分46秒
  i0 n7 w( Y- {; X$ \! m/ K( W
+ T" }+ f, w$ s. U' c
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

新版

新版

新版

新版

评分

遗忘爱 + 6 + 60 + 2 精品文章

已有(175)人评论

kwanyeung 发表于 2009-3-20 03:35:28 | 显示全部楼层
正!你又有新作啦^^ 仲係港版DVD0 j( Q" G; w" w( N
不過想問點解日語都係MP3唔係AC3?

ngyan1600 发表于 2009-3-20 04:49:50 | 显示全部楼层
原帖由 kwanyeung 于 2009-3-20 03:35 发表
7 A1 N( b/ q# H+ U7 B正!你又有新作啦^^ 仲係港版DVD' Z2 c  t2 _; \2 S
不過想問點解日語都係MP3唔係AC3?
/ _' H% C" j  u7 [% p$ V
因為整唔到ac3,原本係lpcm即係無壓縮既waw,只係個音頻都23x mb呢...試問,唔中意大檔既點會要呢,係希望多d人睇完呢一批既人,係之後會繼續要既前題下,只要向後移3級....用mp3啦3 @: t) v4 ~* C4 X3 [" H
睇圖就知我講乜" Q; W& Q: E1 x0 V$ B3 H
2XX M既音頻,你想要既,我唔介意俾你^_^ . `2 E0 r& Z4 H: ~& t' s

& V+ I! ^# F2 y  K3 Y: @+ {[ 本帖最后由 ngyan1600 于 2009-3-20 04:52 编辑 ]

kwanyeung 发表于 2009-3-20 05:35:49 | 显示全部楼层
= = 唔洗啦多謝曬。。不過壓縮成ac3唔得咩??) C- t* ~/ K; T$ Z, T; e4 T
同埋呢港版DVD冇粵語配音?????要你擺個ANIMAX配音落去??

ngyan1600 发表于 2009-3-20 06:49:50 | 显示全部楼层
原帖由 kwanyeung 于 2009-3-20 05:35 发表 7 w# m. \" m- s/ M: @6 K6 z
= = 唔洗啦多謝曬。。不過壓縮成ac3唔得咩??
8 S' ^5 H- [5 z- N" q同埋呢港版DVD冇粵語配音?????要你擺個ANIMAX配音落去??

6 ?. d5 z# C3 L" s- g, \5 J
3 M( N/ k0 U6 P* f# D' W點壓???我唔識壓,我只係識壓mp3~_~"
. c, T2 j3 t% v& d3 x% V7 E' A你睇圖都睇到啦個dvd檔就係得三樣野,視頻,日語lpcm,同中文字幕/--/

kwanyeung 发表于 2009-3-20 08:05:58 | 显示全部楼层
我以為港版DVD一定有配音㗎嘛 - - 你之前都話9成都有配音囉- -

ngyan1600 发表于 2009-3-20 08:45:21 | 显示全部楼层
原帖由 kwanyeung 于 2009-3-20 08:05 发表
" L. K" e7 I" u9 \" ?9 b  \1 u我以為港版DVD一定有配音㗎嘛 - - 你之前都話9成都有配音囉- -
0 z  l8 R+ g7 P) H
接近成人向既多數都無,好似一騎當千第二季,shool day,零之使魔1,2都無
( ?: K6 O. r7 _$ C夏娜可能係恐怖左小小...所以都定為成人向-,-(相信都係得呢個解釋既ja..因為呢間碟商套套動畫都配音的,唯獨得夏娜無配,當時知係佢出,命諗住一定有配音"實食無痴牙"啦...點知)????

kwanyeung 发表于 2009-3-20 09:11:14 | 显示全部楼层
咁搞嘢??係唔係因為ANIMAX配左所以佢唔配得???! h4 a) ~! \$ ^/ `' `
同埋平時佢出啲碟個啲配音會唔會同ANIMAX或者有線一樣?(如果有線或者ANIMAX播過)

平常心 发表于 2009-3-20 10:26:50 | 显示全部楼层
1600太好,又有新作,下载多谢,

aubert22 发表于 2009-3-20 13:08:01 | 显示全部楼层
1600又出好嘢啦~~一定要顶~~

huang 发表于 2009-3-20 13:28:51 | 显示全部楼层
想NY1600发飞天猪的音频比我

熊猫仔 发表于 2009-3-20 13:46:26 | 显示全部楼层
双语啊,爽!