[迅雷快传] 推荐一只下载MU嘅好软件——Universal Share Downloader

GavinDX 发布于2008-12-9 12:25 7648 次浏览 57 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Rapget相信大家都知道,但系Rapget宜家根本都下载唔到MU嘅野(最起码我宜家用距下载完全都唔得),琴晚我揾到只好嘅代替品:Universal Share Downloader6 n+ b7 e' d! c
呢只软件唔错,可以正常下载到MU,不过就系衰在唔支持英文同数字以外嘅文件名(其他字符嘅文件名,比如中文,会乱码,同Rapget一个衰样。。。。。不过有得用都已经好好啦,大家将就下)
# u3 G% s0 g# U% z1 L8 `: J# V7 O8 _# S1 X; l; m4 ~0 S
呢只软件系用OCR技术来识别出网页上嘅验证码然后获得下载地址嘅,所以开始一个任务嘅下载嘅时候硬盘可能会有短时间嘅狂读(OCR识别,系咁大工程架啦),虽然方法上愚蠢左D,但有效就得啦,使乜理咁多。虽然我揾到另一只原理相似嘅软件——JDownloader,虽然距唔会好似Rapget或者Universal Share Downloader咁文件名会乱码,但呢只软件好似唔多掂,而且难用。9 g( {0 [& Z- \0 |- `

+ ]) a+ G- b% i- G3 i. ~' A好啦,废话少讲,我简单咁向大家介绍下Universal Share Downloader嘅用法,其实好简单,先睇下界面:) V: a$ x/ p/ v! A0 J( [' G8 [
6 g% |! ?, B" I3 l3 J只要点界面上嘅绿色十字图标就可以添加下载链接,软件嘅默认设置系一添加链接就马上开始下载,好易用。跟住添加落去嘅第二,第三。。。。个链接就会自动进入排队状态。
7 M; m0 Y4 T! a2 L- H" \5 b4 y
# a  @" f$ q7 [) d8 r# f大家米睇我嘅下载速度咁鬼死慢,其实系因为我学校个校园网限左速。。。。。。。下载速度应该唔成问题。其实最近MU嘅下载速度真系好快,差唔多全日嘅下载速度都好高(最起码我呢度系)。
. |  \0 X0 R, L: ]1 q
. d4 c+ m  z5 |. V" I& c: U: R有一点大家要注意,只软件每次关闭之后都会系软件嘅根目录备份个下载列表,文件名通常系USDownloader.lst1.bak,USDownloader.lst2.bak之类,而且好似系无限次创建(我冇验证过只软件有冇限制个数量,但我试过都创建左几多个),大家定期手动删除呢D文件就系啦。4 w" Y7 t) L: C8 \, |

# s' J2 _  Q+ O3 U; M6 J. O: \8 M好啦,宜家有左呢只软件,就可以充分利用夜晚嘅时间咯,终于都可以安心训个好觉,等距自己慢慢下载。不过就系唔知道有冇流量限制。。。。。。. y9 I/ a" O! R7 v

0 j  [" s2 @; T9 C5 l大家去呢度下载最新版啦:Universal Share Downloader V1.3.5.1 多国语言绿色版
) y8 S# ]& E+ i. u大家可以放心下载,呢个网站系安全可靠嘅,呢个网站提供嘅软件几乎全部都系绿色软件,而且有破解架。
' D, D7 q) D% G) s6 Y4 D  u$ b& b: T
enjoy!1 T4 I8 N  ~7 B: Z

+ _2 n1 N5 T8 A! W[ 本帖最后由 遗忘爱 于 2008-12-9 13:04 编辑 ]

评分

遗忘爱 + 20 分享交流~

已有(57)人评论

huang 发表于 2008-12-9 12:49:54 | 显示全部楼层
MU会飞的是种罪过

遗忘爱 发表于 2008-12-9 13:03:43 | 显示全部楼层
最近我都系用IDM下载MU8 g$ v0 n1 T' `: |

' ^' W7 p9 ], ^; F* W

kianasd 发表于 2008-12-9 13:23:39 | 显示全部楼层
只是可以排队DOWN...唔可以同时DOWN...不过都好0 s+ R3 O! U0 z# G) [2 s' T
唔使下下按甘麻烦

jomalm 发表于 2008-12-9 13:26:59 | 显示全部楼层
我都系用迅雷下, 速度還不錯

GavinDX 发表于 2008-12-9 13:30:41 | 显示全部楼层
原帖由 kianasd 于 2008-12-9 13:23 发表 8 p, P0 D  |# Q) C; J9 y
只是可以排队DOWN...唔可以同时DOWN...不过都好
/ c5 |; n2 l& n& [) O& C& f9 H唔使下下按甘麻烦
( ]6 G* p/ Q+ \; ?6 P& T
关键就系可以排队Down,同时Down几乎唔可能(除非用代理,而且好难搞),如果只系贪方便唔使输入验证码嘅话,咁我不如用官方嘅Mega Manager仲好过,你话系米先?
5 w$ g! }: `0 {5 @可以排队好重要架,呢个功能决定左你可唔可以利用夜晚训觉嘅时间来下载,又或者你可以出街玩,然后开住部电脑等距自动下载又得,总之,可以排队就可以充分利用时间。2 H7 E& r$ t' O. _) h4 |! d9 a
, ?1 n1 G8 R' w; A4 {( x" p+ a6 Y

aubert22 发表于 2008-12-9 15:23:22 | 显示全部楼层
Rapget的确唔得啊,我都用唔到,LZ真系无私啊,我都下黎试下,多谢先~~

佐為 发表于 2008-12-9 15:26:26 | 显示全部楼层
多谢..............
: h9 f$ c( w! L, h+ s7 j& r  q8 Q8 g" i* F. O; j+ l8 h
返归试下先

aubert22 发表于 2008-12-9 15:34:42 | 显示全部楼层
貌似唔郁喔GDX兄,系甘一直等待连接咋喔,而且等待D时间越黎越长添,好似Rapget一样啊,点解甘嘅??

GavinDX 发表于 2008-12-9 15:42:47 | 显示全部楼层
原帖由 aubert-22 于 2008-12-9 15:34 发表 & `$ x5 }+ R5 L( U4 R
貌似唔郁喔GDX兄,系甘一直等待连接咋喔,而且等待D时间越黎越长添,好似Rapget一样啊,点解甘嘅??
! X2 V% o6 s! f5 x3 i- x: c
唔系挂?你个链接系米有效架?我嘅意思系,你用浏览器打开个网址,有冇提示“文件暂时不可用”之类嘅信息?我宜家都用距下载紧野。

seed22 发表于 2008-12-9 15:54:49 | 显示全部楼层
很好,下载来试一下再讲.

aubert22 发表于 2008-12-9 15:59:44 | 显示全部楼层
梗系有效啦,我下嘅系今日更新嘅粤语银魂喔,我家用IDM都下紧,但用呢个就唔得,再唔系我畀个连接你试下咯
+ u) ]& U% D, B: S* Yhttp://www.megaupload.com/cn/?d=EE6CZNLO5 n( t. k1 b. |) J! C7 ?  D
你试下睇你得得,唔该啦

12345下一页