[每日闲聊] 11.15 TVB 万千星辉贺台庆

熊猫仔 发布于2008-11-14 21:53 2423 次浏览 22 位用户参与讨论   [复制分享主题]
话咁快又一年~~~上年嘅台庆颁奖典礼就好似上个星期咁~~~0 N' u0 U3 j' [
今年嘅台庆~~~最佳男主角同最佳女主角应该都喺<家好月圆>嘅内战~~~; i6 C0 |) b) D* x9 s$ v
上年陈豪赢夏雨~~~
/ q  B  x  a% e1 r0 ^虽然我好中意林峰,但喺"管家仔"无"得得地"咁与众不同~~~呢d喺剧本所决定,无计~~~1 S7 u% u; J% L7 e+ {+ V0 S, l1 k9 }
相反,相对于"大包", ''jo包''嘅经历更加曲折同跌宕,相对更精彩~~~
: C* A. l% q. d2 Y至于女主角~~~"红姨"奸到极点,"Sa姨"嘅所作所为,就有口皆"鄙"啦,虽然最后改邪归正,,
9 {* S6 r1 m1 v+ X  c而"荷妈"就简直喺菩萨化身,~~~都非常出色~~~
6 n# E2 [' w( b1 E( n7 O: D2 q, ?"大契"已经攞过最佳女主角,相信"荷妈"应该唔会卫冕挂~~~
+ b; z# X/ A) v7 j' {4 y其实个人超中意钟嘉欣噶~~~ 2 j- W4 e, \  Z* D+ l( ?

$ |( P6 k/ f  A( N" e听晚嘅台庆,大家千期唔好错过吖!!!

已有(22)人评论

kalaso 发表于 2008-11-14 22:04:40 | 显示全部楼层
年轻一代都无咩特别出色嘅! r2 o- Q7 N5 o" Y% j- q
林峰呢个老好人角色无咩发挥
& h' c1 T! K: Q# ?$ t7 }, e钟+欣D演技仲维持紧一贯水瓶/ I' c+ x; f- L) s
TVB都老年化喇
  W; B( J; ?4 }& D& E+ Z如果5搞几个亲生仔女恐怕全部都系老人

moschino 发表于 2008-11-14 23:00:56 | 显示全部楼层
钟嘉欣演技麻麻地,好平,9 U$ Z7 Y; P( l" M# B  u
可能系距外表比人既感觉好弱质千千·····

熊猫仔 发表于 2008-11-14 23:35:07 | 显示全部楼层
原帖由 moschino 于 2008-11-14 23:00 发表
0 L: `5 h$ Z) X$ N, B# p钟嘉欣演技麻麻地,好平,: G, _: f3 ?4 @) ~: ~
可能系距外表比人既感觉好弱质千千·····
: j  g0 W! ?9 B2 o- B8 j
9 E8 w) v; O7 R1 a3 n0 G: j  l" I
其实我喺中意佢人靓声甜~演技的确嘛嘛~~~
% }; |8 n- W6 E& P$ b' Y佢米74高吖~!重叫弱质千千啊??

Laputa81 发表于 2008-11-14 23:37:24 | 显示全部楼层
喱个年年都有睇~~~
$ V9 O# T* _/ s+ \( e6 m不过近年都唔喺睇直播······6 B" }. i% x1 s8 Y7 z: ?

( K' D5 H. D0 _% q: j% u0 E貌似近年夏雨胜算高DD···
- v" `; z* L3 ?4 J7 _% J7 u关菊英声望都唔低~~7 [7 H$ q: d! Z0 P
不过就喺唔钟意佢~~~
3 L4 Q- d3 @5 L特别喺佢讲个句“我说你行你就行XXXXXXXXXX”~~
0 J" F! T! U4 }6 i  _. B6 U1 R一听到就起鸡皮~~~

auyeung 发表于 2008-11-15 02:16:59 | 显示全部楼层
無關同樣嘅行過。。。

lqyy2k 发表于 2008-11-15 14:51:38 | 显示全部楼层
都是值得期待下的.........

117686298 发表于 2008-11-15 15:39:10 | 显示全部楼层
今晚就有得睇拉

mrdb 发表于 2008-11-15 17:42:36 | 显示全部楼层
唔係好想睇!~

嚣のЪ 发表于 2008-11-15 18:11:41 | 显示全部楼层
撞啱放学

suonsyou 发表于 2008-11-15 21:46:39 | 显示全部楼层
真系唔睇都唔记得,TVB今日台庆。年年台庆,年年都差唔多,搞到我都没心机睇。

zjc5569 发表于 2008-11-16 02:41:05 | 显示全部楼层
出佐咯~
/ q3 y: S* J% t) g0 y

12下一页