[青葱校园] 一篇可以激死老师的文章(学生必学)

vivigm 发布于2008-9-4 12:09 1595 次浏览 12 位用户参与讨论   [复制分享主题]
9 B& U9 S" V7 g9 n3 y% T8 K
积积复积积,唔识就唔识;测验够刺激,居然无题识;上堂听唔识,捣乱多款式;自修一样识,睬佢都生积;生系中国人,死系中国魂;要我学英文,梗系冇可能;英语唔合格,更显我性格;数学唔合格,老师负全责;语文唔合格,咁我冇办法;考试考得好,全靠隔离好;考试考唔好,隔离唔识做;日日返学愁更愁,老师讲野无离头;我就听到似梦游,次次批评无理由;功课多到似报仇,做野做到似捞头;返学为左乜,日日被糟质;功课都系抄,一系就唔交;返学等放学,放学饮可乐;打钟各自飞,就咁又OK * U( S- W* t7 A# e2 y* Q0 b

; f7 c# y! d6 v# c3 X
9 C; X4 }/ i$ s9 k* E: g* Y

已有(12)人评论

遗忘爱 发表于 2008-9-5 04:59:37 | 显示全部楼层
都几好笑 . q& R- H' q2 Q0 D; `; C
( M6 c3 A# S* d" F) w4 ^
有押韵~~

alaiprudy 发表于 2008-9-5 08:45:38 | 显示全部楼层
仲有下文架?
- j) n2 H8 E0 m( G1 @原文又未完. V. p- \" {! `; E; K: n
韻又唔似完咗

eight 发表于 2008-9-5 18:37:20 | 显示全部楼层
做野做到似捞头  —— 什么意思?老头吧?

ayimei 发表于 2008-9-5 18:53:46 | 显示全部楼层
wor- {; ?; S' j& b! {" u$ [; `) w, r
...好耐噶啦bor

memechan 发表于 2008-9-5 19:24:11 | 显示全部楼层
呵呵,,,之前好似还有一个版本架,出自TVB〈花木兰〉果出戏架。

hydedvd 发表于 2008-9-6 04:12:13 | 显示全部楼层
老句老句````好耐之前睇过```
. Z+ Q) U* W) C: Z! l' ]0 F; B; ^6 T6 D1 {: G1 n3 V0 M- b
`温习吓先``````

fhs890307 发表于 2008-9-6 17:43:49 | 显示全部楼层
哈哈,连木兰辞都可以活用……犀利!

lych 发表于 2008-9-7 07:33:52 | 显示全部楼层
是耐之前D野黎波!

Laputa81 发表于 2008-9-7 10:18:07 | 显示全部楼层
现代学生写照???

kalaso 发表于 2008-9-7 13:29:54 | 显示全部楼层
以前嘅; F7 C+ p* M! E; w+ P- Y9 p8 r6 H
温习下先

冇啦啦 发表于 2008-9-7 17:52:00 | 显示全部楼层
虽然旧啲,但係好实际,哈哈

12下一页