[动漫百科] TVB 彩云国物语 估配音

zion 发布于2008-3-21 10:36 6551 次浏览 26 位用户参与讨论   [复制分享主题]
翡翠台将播彩云国物语,据闻时间系4月5日起每周六1730~1830.兴奋中!···好中意ANIMAX版红秀丽嘅配音(郭碧珍,亦都系SABER嘅配音),希望TVB版嘅秀丽都唔会令我失望啦,期待陈凯婷配红秀丽!以下系我估嘅配音名单。大家有咩理想配音名单请指教。
  ~! r! d/ e4 ?( r' C# N2 W7 C4 c# s* g6 {9 T
红秀丽-陈凯婷 5 p* `& ^; ^2 l% f- Z- G0 ~
紫刘辉-黄启昌 $ H0 p: z& ?1 B: |
芷静兰-梁伟德 1 ]( [! v) X; ]" Z. s
李绛攸-陈卓智
- u( S( V# m3 u& G+ M蓝楸瑛-苏文强
$ n6 e- l/ H' H+ d2 i蓝红莲-黄荣彰 - A) N; f2 ^2 t, g
浪燕青-雷霆
7 a1 ^0 z8 y' r6 Q) N/ _红黎深-潘文柏 ) w- N4 N: F$ M7 o- A
红绍可-招世亮
( @  q( C% b6 e红玖琅-陈欣
. z# \- f7 r  j& |3 F9 X' D' {黄奇人-翟耀輝 ) L8 G5 Y. |8 A5 g& R! C7 |
杜影月-袁淑珍 : g; J, D' v0 }. U1 C3 ]/ @
茶朔洵-潘文柏
3 w# M) L! Q9 Q5 {7 d5 W香铃-何璐怡 6 u2 `8 S  o% Z2 G8 l9 i
宵太师-张炳强 7 f/ h+ \1 Y- i3 n$ s7 ]( G
胡蝶-曾秀清 0 T1 @6 Q9 ?/ G: \$ t* W
珠翠-曾佩仪
8 U& T; h7 G$ e% m碧珀明-李致林

- I+ z* m. x" ~, w1 p

已有(26)人评论

Laputa81 发表于 2008-3-22 00:14:12 | 显示全部楼层
喱套动画咿咖已经无再追咯~~~~
mfgpx 发表于 2008-3-22 08:17:14 | 显示全部楼层
都写晒出来,点解还要估?
zion 发表于 2008-3-22 19:26:54 | 显示全部楼层

回复 3楼 的帖子

呃···兄台,呢个系我本人估嘅配音····
GavinDX 发表于 2008-3-23 09:09:30 | 显示全部楼层
未睇过,唔知系点。讲乜架?好好睇架?
kalaso 发表于 2008-3-23 15:29:19 | 显示全部楼层
黄启昌近来红吗~~
. y" F/ W3 D6 w) i1 X% V+ k: }TVB有时怪怪的, 佢中意捧果个就成日揾果个来配主角~/ B- S/ l( {' o, O, I/ _
某期就出出动画配音剧甚至综艺节目旁白宣传广告都揾某人~, Q) Y) l9 J* a1 T! z+ `
再中意佢把声都会有D闷
leafir 发表于 2008-3-23 20:16:36 | 显示全部楼层
下载了ANIMAX的粤语版一些,
, m* m: c$ N* \. g: T都不错的,不过TVB放的话我实在猜不到
moschino 发表于 2008-4-4 00:23:12 | 显示全部楼层
太好啦~5 {+ `0 R  N# e" M$ ~
TVB终于播~~~~~~~~~~~~~~~
苹果猪猪 发表于 2008-4-4 23:48:38 | 显示全部楼层
哇甘都知?不过呢不卡通好唔好睇架,我问过D同学,大家对呢部卡通评价都唔系甘好,话好无聊
ninaomu 发表于 2008-4-5 17:55:24 | 显示全部楼层
头先睇咗下,红秀丽好似係张颂欣(可能係何璐仪?佢地两个把声我仲未分得清)配音
% h6 r: T  O- k1 Q8 A& w( Z% d好嘢,TVB配音就係唔同D,希望会有录影版放出啦~~~~~~~~
0 {/ N4 H* B( m/ I6 r6 z: b

A) M$ A, J  b/ h  I! \[ 本帖最后由 ninaomu 于 2008-4-5 18:08 编辑 ]
ninaomu 发表于 2008-4-5 17:56:14 | 显示全部楼层
李绛攸被zion兄你估中咗,蓝楸瑛好似係黄启昌配?
championB 发表于 2008-4-5 19:31:14 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2008-4-5 17:55 发表 $ F6 E) u: c5 q. A- ?" p" I; G
头先睇咗下,红秀丽好似係张颂欣(可能係何璐仪?佢地两个把声我仲未分得清)配音- R3 j$ v" |5 U' ~- k
好嘢,TVB配音就係唔同D,希望会有录影版放出啦~~~~~~~~
" C0 g2 v: E: d: s+ ^

p; b" G( N, z! A系张颂欣啊 9 w0 Q4 G5 K6 A* g5 z) A
2 R3 s/ S# V4 o9 S! A, p
暂时觉得animax版的红秀丽好一点,希望张颂欣加油啊.$ v& @$ i- h6 d. K" f

* i3 \2 A8 n" w- r8 I另外蓝楸瑛应该系陈廷轩配的吧.
123下一页