近期最令人惊喜嘅配音-红秀丽(彩云国物语)

zion 发布于2007-12-28 20:42 3976 次浏览 20 位用户参与讨论   [复制分享主题]
彩云国物语睇到第三集,由第三集结尾开始就已經钟意配女主角红秀丽嗰把声。好似以前从嚟未听过呢把声,莫非系新人?边个知道名嘅唔该話我知······
) O2 H7 b7 P8 M
% x' ?% I6 M( ~+ n7 V! w: }0 @  b把聲同角色真系好衬,好令人惊喜!系继SABER配音以后嘅又一次雀跃! . x# C5 g1 x3 a" @$ a; v4 `6 N! y

" {0 B$ I% Z% s9 n特别推荐大家认真睇睇第三集结尾秀丽发现比刘辉昆咗而发嬲嗰部分,特别系“ 就系做呢啲嘢呀!”同秀丽最后嗰下打人嘅叫声。简直系点睛之作!真系好钟意呢一段。每集嘅预告都系可以好好欣赏女主角配音实力嘅地方,因为呢段预告旁白系女主角把声,虽然时间唔长但绝对可以比大家知道配音員嘅实力,表演七情上面令人忍俊不禁唔在話下,仲可以发现角色同配音员声线嘅可爱嘅一面~有线居然有把咁掂嘅声! . p! x; K) b! X" u6 X" z
) @( }8 t5 d! }. L! r1 ]. Y
女主角配音咁令人惊喜,反观男角色嘅配音就真系好唔掂啦,其实男性角色先系重点,重中之重!不过,唉,可以讲一出令女性疯狂嘅动画因为ANIMAX嘅配音就噉烧焦······不过好彩仲有红秀丽嘅配音,我先得以继续追嚟睇。
1 `. X9 s) K* L; l4 F

已有(20)人评论

累斗累 发表于 2007-12-28 20:47:59 | 显示全部楼层
对声优' a3 a/ q' Y6 Y; C
无咩研究啊
zion 发表于 2007-12-28 21:01:45 | 显示全部楼层
正所谓,唔识先要學,冇研究,就一齐嚟研究下啦!你会发现观察同留意配音系件好有趣嘅事。
梦の天使 发表于 2007-12-28 21:34:59 | 显示全部楼层
声音不同了,我听不出哦
mfgpx 发表于 2007-12-29 10:23:49 | 显示全部楼层
彩云国物语是在TVB播吗?
Laputa81 发表于 2007-12-29 11:59:56 | 显示全部楼层
觉得喱套动画嘅第二季剧情越嚟越唔吸引~~~
championB 发表于 2007-12-29 20:27:09 | 显示全部楼层
隔离night版主的文章?
zion 发表于 2007-12-29 22:38:37 | 显示全部楼层
我就系拉版咯!
huang 发表于 2007-12-30 00:00:04 | 显示全部楼层
第二季完全没有看了
ninaomu 发表于 2007-12-30 14:12:44 | 显示全部楼层
楼主唔继续更新配音员专题喇?
zion 发表于 2007-12-30 15:36:33 | 显示全部楼层
當然會更新啦,不過做嘢啦,個人又懶咗,冇及時更新······我錯,不過放心,等多陣添!
ninaomu 发表于 2007-12-30 19:27:01 | 显示全部楼层
原帖由 zion 于 2007-12-30 15:36 发表 4 |! ?' ^5 W$ Z  f; G$ U
當然會更新啦,不過做嘢啦,個人又懶咗,冇及時更新······我錯,不過放心,等多陣添!

8 ~/ a  p  I4 N9 H; S0 U係噶啦^_^
12下一页