[动漫百科] TVB 彩云国物语 估配音

zion 发布于2008-3-21 10:36 6553 次浏览 26 位用户参与讨论   [复制分享主题]
ninaomu 发表于 2008-4-5 19:45:57 | 显示全部楼层
原帖由 championB 于 2008-4-5 19:31 发表
, \$ }4 q: v- {: a+ Q! i$ \. u: o) k3 o  I

0 S2 o0 h8 g) Y+ O( T: C. z' t系张颂欣啊
9 T4 F/ S) m$ T" m( w: q" o' \6 H: D
7 y, A* Z) [# Y  V( N2 o暂时觉得animax版的红秀丽好一点,希望张颂欣加油啊.
8 ?9 i% B0 M9 V' j  N; A4 o
* j+ f- u% @2 ]  k; [另外蓝楸瑛应该系陈廷轩配的吧.
8 {. J# K3 Z1 L
THANS~~~好多声线都比较似,所以经常唔咁肯定
moschino 发表于 2008-4-5 20:12:10 | 显示全部楼层
我都觉得张颂欣同何璐怡把声好似啊,好难分感```
ninaomu 发表于 2008-4-5 20:52:42 | 显示全部楼层
原帖由 moschino 于 2008-4-5 20:12 发表 7 F7 @( V* V) I# E% E. m* J
我都觉得张颂欣同何璐怡把声好似啊,好难分感```
$ @' K$ ?" _0 r- s- C# Z% d- B( J
原来唔只我一个有咁嘅感觉。。。。。。
kuangrey 发表于 2008-4-6 05:11:54 | 显示全部楼层

而家5追啦,都看过晒了.......
zion 发表于 2008-4-7 17:33:15 | 显示全部楼层
唉,居然唔系陈凱婷配,希望破灭咗一半,希望張颂欣发挥好拉,噉嘅話,应该男角有睇头啲咯!
ninaomu 发表于 2008-4-7 21:20:50 | 显示全部楼层

回复 17楼 的帖子

张颂欣有D地方仲係配得唔够自然. _" k2 I1 B' I: o+ E
其实秀丽呢个角色都可以稳陈凯婷或曾秀清配~~~
ninaomu 发表于 2008-4-7 21:22:39 | 显示全部楼层
另外香铃係米何璐仪配???
wjr5200 发表于 2008-4-8 11:48:27 | 显示全部楼层
宜家唔使估啦
only 发表于 2008-4-8 22:32:33 | 显示全部楼层
讲眞拉 我眞喺分唔出邊個配音嘅
7 C% r! r$ v* o; a5 d- W0 k& ^ 红秀丽 把声配嘚幾好
* Q1 D& t  X' B2 s: Z- @/ L0 U( b好钟意芷静兰把声..! h' H$ d/ s4 a* k( V

* e# s7 v# }6 c- M4 g但喺主题曲竟然 竟然... 翻唱  ' z9 w3 L7 g* t+ r6 @& k4 g
貌似喺钟嘉欣唱噶; z: z5 y/ {" h  Y3 S: f
但喺始终都唔够 平原綾香 唱嘚好咯
ninaomu 发表于 2008-4-9 12:29:53 | 显示全部楼层
应该就係钟嘉欣唱了~~
cuterinoa 发表于 2008-4-11 11:39:12 | 显示全部楼层
彩雲國物語 好好睇呀!!!!
wwy1205 发表于 2008-4-15 17:33:02 | 显示全部楼层
粵語d聲音同日語的原聲差好遠ar~~~" ^5 u, S& g* d) I& A# I
好奇怪