[动漫讨论] 大家有呒比人话[甘大个仔仲睇卡通片]..?

jeff0987 发布于2008-1-13 15:14 2159 次浏览 18 位用户参与讨论   [复制分享主题]
; H% t0 U5 _% [
" T- b# ^4 s- {8 f0 a1 I
呵呵..+ C1 i( e! S( d- I7 U+ ]

6 e4 Y. P) r# h本人已经是大专生呢..
1 V2 f" |' D3 }  A1 X6 e% n/ X2 D' a
有时向屋K睇卡通..屋K人都会甘讲一两下..
. R& k( K  e4 m( a: a9 u7 G
5 O0 O# r& r8 D  q  j不过我E+从来唔追电视嘅卡通咖..因为E+有得下载..
3 h6 v4 }2 L3 k
# ~* y( O& @, ^7 `' c- R) b* z你地会唔会系甘咖..?
3 f& p' w* M  [
5 T4 y0 u2 i  U/ c: ^8 ?- h3 {  X特别系女友..(PS:因为佢唔系动漫发烧友)
* M/ s' _1 \2 G- Y" `. ~' n
) B9 n* Y1 \, [我觉得..话晒..动画系陪伴我地一齐长大..甘有呢种兴趣都唔出奇啫..
- J5 g; Y( K5 p( c5 {% R  n. [: B9 _5 q$ [
你地身边有呒甘嘅人呢..?, D% [& p2 U& F0 {6 o; Y

: ^+ U( }, l4 P9 m! ~

相关帖子

已有(18)人评论

lych 发表于 2008-1-13 16:16:23 | 显示全部楼层
只要自己觉得感兴趣,就没有什么大不了.
熊猫仔 发表于 2008-1-13 19:25:15 | 显示全部楼层
前果排同几个同学去买DVD~距地都买依家最新嘅电影《I am Legend》等~而我系去稳《劲暴bombom弹珠人》~距地就笑我幼稚``````````````````- S9 j) o$ w+ x  i$ g  |
平时我睇down落尼嘅动画,我啊爸又话我无聊`````````````1 J) J+ m/ ~9 g. H$ R
but 我care~呢d唔系幼稚,系童真,系纯真!
梦の天使 发表于 2008-1-13 22:58:32 | 显示全部楼层
赞成,我都是睇卡通长大,回顾下以前D心情
jeff0987 发表于 2008-1-14 00:02:22 | 显示全部楼层
对..我E+返而想睇返我以前睇过嘅卡通哦..
: q" S: Q6 K  D8 AE+果D都有睇..不过好似呒以前甘狂追来睇罗..
  }6 f; a8 I. r- @8 \
netasa 发表于 2008-1-14 07:15:23 | 显示全部楼层
原帖由 jeff0987 于 2008-1-13 15:14 发表 : [# f2 \* ?3 H! f
, x8 R5 T/ q# {8 N( n+ B

% x# H3 \4 i7 G/ K! b+ K, a  n呵呵..
6 T* n' o" O' U% ?) @% h* I( J4 f1 ?+ \- T- C7 V
本人已经是大专生呢..  S, a* p! o# l  v% W  g- ]
: L/ g5 g  q7 u
有时向屋K睇卡通..屋K人都会甘讲一两下..
0 W* L/ y6 _/ W# D- d$ h; @1 t, o9 K* d9 H+ C6 W
不过我E+从来唔追电视嘅卡通咖..因为E+有得下载..2 R3 P4 v- d% V$ h+ D( J) n
% t0 s5 D( m7 l' g$ [
你地会唔会系甘咖..?
; r0 O9 F( C( ~& A$ E' V, x+ W% i% y) u' g& b  O) ^9 T* _. `
特别系女友..(PS:因为佢 ...
6 C% E3 e, g0 z2 C

6 a" k& |3 _( r经常比人话啦!! 之后我仲係会回番句,咁大个人连卡通片都唔敢睇,怕比人笑,你仲係人嚟嘅!!
mfgpx 发表于 2008-1-14 10:41:36 | 显示全部楼层
那是代沟的结果。
速递 发表于 2008-1-14 12:12:18 | 显示全部楼层
我家的人个个到说我个的了啊可是只要自己没什么有什么好不好义意的呢??
ninaomu 发表于 2008-1-14 17:09:47 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-1-13 19:25 发表 : p: _  h4 w. R* e: {/ S
前果排同几个同学去买DVD~距地都买依家最新嘅电影《I am Legend》等~而我系去稳《劲暴bombom弹珠人》~距地就笑我幼稚``````````````````
/ C- z. _: b" t. @: S: M  p9 Q平时我睇down落尼嘅动画,我啊爸又话我无聊`````````````9 o. m9 W! r. g4 Y
but 我ca ...

) B# L9 T7 V% U9 M咁劲?稳唔稳到啊劲爆BOMBOM弹珠人?係米TVB粤语呀
ninaomu 发表于 2008-1-14 17:10:50 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2008-1-14 07:15 发表
8 E2 o0 t* ~5 ~
9 K9 A/ T- _( }& |: V2 B1 j9 y$ P: K2 z* e
经常比人话啦!! 之后我仲係会回番句,咁大个人连卡通片都唔敢睇,怕比人笑,你仲係人嚟嘅!!

# R8 U/ q# T* r7 i好句~~~~~!!!!!
累斗累 发表于 2008-1-15 12:35:52 | 显示全部楼层
我今年21: e: s, X; X: X7 w* G4 }
一样照看
4 n7 S& O4 g" T) L, c% W8 k( q人的HK日本
  F2 D0 Q8 h' Z3 {# _- l3 X30几岁还在看的
5 H5 S6 F6 J9 K3 W% R2 Q( i% _* `. ~大有人在
only 发表于 2008-1-16 01:17:38 | 显示全部楼层
 會吖..   哊比人話過吖8 r* {/ o. Z% f( f, m! ^

+ t6 S% U3 u6 O7 H7 r! {但我喺照睇架  我一向都好支持TVB嘅动画噶(无聊嘅除外)
, w- D6 h" }6 O4 f0 C4 _钟意佢哋嘅配音
12下一页