[求助]大家仲记唔记得呢部卡通呢..?

jeff0987 发布于2006-9-2 07:22 1778 次浏览 9 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<p>系讲捧球咖..</p><p>有幻影球,7色彩虹球,超重力球.</p><p>我记得好似我细个读2-3年级果时睇过..</p><p>超经典..</p><p>如果有人有呢部卡通就做下种分享下啦..</p><p>THS..</p><p>我仲想睇返..</p><p>剑狼传说,新铁金刚..</p><p>仲有好多好多..</p><p></p><p></p>

已有(9)人评论

mczfbi6t 发表于 2006-9-2 07:32:34 | 显示全部楼层
5记得啊!!!好看咩!!!我都想下!!!
marb 发表于 2006-9-2 08:33:03 | 显示全部楼层
<p>吾记得,这样讲你都好大年几啊?</p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
esbla 发表于 2006-9-2 08:53:46 | 显示全部楼层
<strong>&lt;童梦幻影球&gt;</strong>我也看过啊,好像在翡翠台。那个主角是特别矮的。想起来就好像回到当年稚气未散的时候(虽然现在也是),真是颇有感触的。这部剧也不知道哪里有的下。
Laputa81 发表于 2006-9-2 12:01:34 | 显示全部楼层
<p>片名喺叫童梦啊!!!</p><p>喱套动画我都揾咗好耐喇!!!</p><p>不过到咿咖都喺得个桔··········</p>
wilsonck 发表于 2006-9-2 14:06:16 | 显示全部楼层
<p>童梦我都睇过,係小学睇嘅,嗰时仲有晒全套漫画添,最衰依家上网都搵唔到</p>
michael22 发表于 2006-9-2 19:33:32 | 显示全部楼层
<p>我都睇过啦~~几好睇啊~~好似唔系叫童梦啊~</p>
jwzhao 发表于 2006-9-2 20:23:03 | 显示全部楼层
系啊,就系叫童梦,我仲有最后一集未睇啊,真系惨。
古烈斯 发表于 2006-9-4 15:15:09 | 显示全部楼层
最后一集主角醒起他爸爸教他第一次的飘拂球(普通投球),那个长毛猜不到他只出普通投球,接不住,最后主角赢了!(这是我蒙胧的记忆)
ninaomu 发表于 2006-9-5 22:56:49 | 显示全部楼层
<p>睇到D绝招名“幻影球,7色彩虹球,超重力球”.....我开始有印象了</p><p>哦!原来“童梦”就系呢套嘢</p><p>真系好细个时睇过哦。。。</p>