[动漫讨论] 【求助】关于TVB几部动画的日文原名和结局!!!!

落樱缤纷 发布于2007-8-1 12:12 12065 次浏览 48 位用户参与讨论   [复制分享主题]
癲雞 发表于 2007-8-4 00:00:45 | 显示全部楼层
其實都個名都係一樣架咋~~
落樱缤纷 发表于 2007-8-4 10:17:00 | 显示全部楼层
原帖由 championB 于 2007-8-1 20:35 发表 7 i) A1 N8 p4 @( q4 `$ F$ S/ ~$ D
《疾风境界》就是ffu ,也就是final fantasy ultimate.% b+ j4 ~: \5 d
2 ?4 @2 C+ Q7 q; g
魔灵公主?!楼主说的是通灵公主还是幽灵公主.4 `5 X3 U4 A0 ~# ?2 |* P( l' e
如果是通灵公主的话,就是这个,shamnic princess,翡翠台周六播过,翡翠当时叫这个做幽灵公主.- `8 t8 B9 H- ?: h# u( s) c

& I; }& q1 s6 x8 R0 D" s% khtt ...

) L) f+ C7 _5 O$ R. _+ m( t   
% c9 l# P$ D$ }9 S3 Q, C7 A/ U4 J$ S( V* |! f2 r5 Y5 ~/ l$ K) q

8 @  A! w& J, E3 l哇哇!我想找的就是这个!!!8 z! y( q6 O0 \8 y: I# ~0 m
谢谢你!!!!3 |( i" {9 \( o$ ]6 W
说真的,那个幽灵公主我只看过一集.................
ahchun 发表于 2007-8-7 08:39:28 | 显示全部楼层
未睇過...sorry
ck2569 发表于 2007-8-7 09:50:50 | 显示全部楼层
原帖由 落樱缤纷 于 2007-8-4 10:17 发表
* @) A6 _5 c0 L" v; f
7 V  F: z, V: V) t" D. t4 `+ s% S   . o# K7 V, A/ y5 D  `
1 L4 n" q  `4 f* B
& c5 G) ?* d4 C0 w* \8 T
哇哇!我想找的就是这个!!!
6 g9 d9 i6 b. w& W谢谢你!!!!
; l1 _* W2 a# m7 B9 `! W( m: R说真的,那个幽灵公主我只看过一集.................
) q2 h, M% X8 G2 n$ W# ~/ v
找到啦,恭喜一下
cicicruby 发表于 2007-8-7 11:51:24 | 显示全部楼层
我只是体星际漫游yayaya咋,但是都五记得个结局啦
lqyy2k 发表于 2007-8-7 12:38:55 | 显示全部楼层
你讲个D我一套都未睇过啊.......
玙天争锋 发表于 2007-8-7 14:26:49 | 显示全部楼层
完全无映像,帮5到你......
titan 发表于 2007-8-7 20:28:32 | 显示全部楼层
我記憶中睇過一睇就感覺佢嘅劇情係抄異型嘅,同異型一樣佢地都係做太空探索嘅,要先進入長時間嘅睡眠,然後差唔多時候就起身,所以佢地好多都有幾百歲嘅~
GavinDX 发表于 2007-8-8 21:26:50 | 显示全部楼层
我睇过几集 星际漫游yayaya
Rasheed 发表于 2007-8-9 17:37:23 | 显示全部楼层
唔识,; }& j8 M) V  K2 l% @& r5 E
希望祢可以稳到答案啦..
kidwin 发表于 2007-8-10 22:05:42 | 显示全部楼层
帮你唔到: |: D/ Q1 P" Z# j
   1D都未睇过...
mt89234 发表于 2007-8-10 23:20:05 | 显示全部楼层
呢D..我好似无睇果!