[动漫讨论] 小新 大雄 改配音 当经典不能复刻

jc看粤漫 发布于2007-7-10 01:27 5096 次浏览 30 位用户参与讨论   [复制分享主题]
小新 大雄 改配音  当经典不能复刻.............- N. U* x7 Q2 u' S  A

6 q# D; g( p$ B9 ]9 r; ?: t0 w. L9 F
# j( l. V, D5 \1 ^. _8 z看了小新  不知道是不是新版  但是配音刻意模仿 做做前配音 觉得好恶心 $ H# J1 ?5 V9 x0 N% p  ~3 j

5 ]' O: b: g2 A  y: D% A; `" w3 R9 ^. ^
  当经典不能复刻.............    希望有人发个老版全集了   最好PM我啦  我上网时间不多

已有(30)人评论

jc看粤漫 发表于 2007-7-10 01:28:29 | 显示全部楼层
我是不知道  情节 是不是新版呢
ninaomu 发表于 2007-7-10 09:41:33 | 显示全部楼层
老版全集一早有啦自己去粤漫专卖店稳稳贴啦!
GavinDX 发表于 2007-7-10 10:32:15 | 显示全部楼层
新版?未睇过,已经好耐冇睇电视...............
GavinDX 发表于 2007-7-10 10:35:40 | 显示全部楼层
奇怪,发左几条回复,我D星梦升翻少少,但再发多条,D星梦即刻减少5个,究竟搞乜啊?玩野啊?管理员快D出来解释。
Laputa81 发表于 2007-7-10 10:40:29 | 显示全部楼层
小新一向都唔睇,沉日抽起条筋down咗第一集嚟睇~~~
5 Y: t' D  P% _' v9 `配音超级作状···············& Y2 Z7 a. W, J  Y  J2 m/ Z
3 H& m+ e$ X& X/ d# ~; z/ s7 \- j5 R
咿咖大雄个把声就真喺······无乜意见咯,
- \  C# X# v. g7 K9 A+ I' w8 O+ f" R$ r同埋小智个把一样都喺,
% w+ Q6 h* n0 Y% Y咿咖都唔多想睇咯~~~
零式 发表于 2007-7-10 11:03:26 | 显示全部楼层
甘样改真的好垃圾``````````
% Q( T7 Q0 e! n4 D搞到人都吾想看`````
椰子糖 发表于 2007-7-10 11:10:26 | 显示全部楼层
以前噶配音唔錯,換左可惜囉.
ninaomu 发表于 2007-7-10 11:20:57 | 显示全部楼层
原帖由 椰子糖 于 2007-7-10 11:10 发表
) K+ E, J- l! L" \* h" K# `( F以前噶配音唔錯,換左可惜囉.

& {9 p' s% E# F- w( n1 _4 ~配音员跳槽或去世,这是无办法的事
134549 发表于 2007-7-10 16:34:55 | 显示全部楼层
你米当佢地大個仔把声唔同左咯,惟有系甘安慰自己,唔系可以点喔
jaujau 发表于 2007-7-10 16:58:25 | 显示全部楼层
配小新的劉姵穎及配大雄的陸惠玲也是出色的配音員,她們都很努力配好這兩個角色,不過效果就...
& j$ ^. {; z$ c我想她們會愈配愈好,如keroro軍曹,最初陸惠玲接配keroro時畀人罵得很厲害,不過過了一段時間後,就開始配得愈來愈好,效果不錯呢!
ninaomu 发表于 2007-7-10 17:08:07 | 显示全部楼层
原帖由 jaujau 于 2007-7-10 16:58 发表   L; \: B" e5 h' n9 j' B- }
配小新的劉姵穎及配大雄的陸惠玲也是出色的配音員,她們都很努力配好這兩個角色,不過效果就...
$ i& \$ N. D9 }2 d/ T! m9 H我想她們會愈配愈好,如keroro軍曹,最初陸惠玲接配keroro時畀人罵得很厲害,不過過了一段時間後,就開始配得愈來愈好 ...
! L- L9 b# z# j' C
嗯,毕竟有个适应过程~
5 k3 b' y4 b0 H) l* J不过要稳番以前果种feel就比较难噶了,会成为经典留在心里
123下一页