[讨论]大雄的配音又换左人?!

moschino 发布于2007-6-12 01:51 6351 次浏览 40 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<p><font color="#a2875e" size="5">今日睇多啦A梦,发现大雄既配音唔系曾庆钰,</font></p><p><font color="#a2875e" size="5">换左第个,听落去有D似陈凯婷,但又唔系感肯定</font></p><p><font color="#a2875e" size="5">感难得我终于适应左曾小姐的声音,而家又换</font></p><p><font color="#a2875e" size="5">同埋觉得好奇怪,上星期果集我记得系多啦A梦时光机影过咖</font></p><p><font color="#a2875e" size="5">居然将个画风变左,故事无变感样照搬,有点失望了``````</font></p>

已有(40)人评论

黄金勇者 发表于 2007-6-12 01:56:49 | 显示全部楼层
唔知啊.今日我都没看...$ c0 G/ c# u# w( }% L* O% c8 S6 {) h

" f1 T2 Y" s( M) l$ _: O- s
benny008 发表于 2007-6-12 02:35:36 | 显示全部楼层
以家D新电影版都系画风变,故事内容唔变,真系讨厌
benny008 发表于 2007-6-12 02:37:38 | 显示全部楼层
配音员无可能唔退休噶嘛......更新换代系必然的.......你只好去适应
$ B0 K! f$ ^8 D/ c5 o. T$ ^

0 T2 r/ ~. O  l
y0213202 发表于 2007-6-12 02:52:29 | 显示全部楼层
<p>今集的大雄應該是由陸惠玲配音吧~!</p><p>不知道我有沒有聽錯.....</p>
titan 发表于 2007-6-12 03:19:10 | 显示全部楼层
睇藜上1個配得實在太水皮喇~~
qqkenny 发表于 2007-6-12 22:38:18 | 显示全部楼层
如果换人系应该咖..人系要退休啦
gradriel 发表于 2007-6-12 07:46:10 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>titan</i>在2007-6-11 19:19:10的发言:</b><br/>睇藜上1個配得實在太水皮喇~~</div><p>&nbsp;水皮! 你知唔知佢先至係原祖大雄呀? 還有! 佢唔係水皮而係退步啫! 不過可以原諒, 話晒人哋久休復出!</p>4 u0 q3 L/ f" p8 w/ @

& S& H  Y( |. N- \  R
ninaomu 发表于 2007-6-12 08:10:59 | 显示全部楼层
<p>今集未睇,到时听听先</p><p>莫非TVB嘅“哆啦A梦配音换血大计”已经着手??</p><p>楼主要理解,哆啦A梦30年播了2000集,并不是2000集都是不同的故事不同的道具</p><p>06、07年日本出的新番讲的全部都系漫画发行中出现过的道具,剧情基本原封不动,可以讲“新番”=“翻新”</p><p>但咁都未尝唔系一件好事</p>
抗抗 发表于 2007-6-12 16:10:42 | 显示全部楼层
有换到咩?~~可能近排人老耳朦..听吾清楚!~
冰火 发表于 2007-6-12 19:07:44 | 显示全部楼层
<p>没什么感觉.</p><p>只觉得那个"风之使者"里面的大雄的配音(电视里播的)不好听...</p>
drukyo 发表于 2007-6-12 23:15:05 | 显示全部楼层
换了就不好听了,真是的
1234下一页