[动漫百科] [讨论]超人(奥特曼)究竟一共有几多个?..

2497341O1 发布于2007-4-15 17:10 5035 次浏览 15 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
超人(奥特曼)究竟一共有几多个?..   细细个睇过有好多出,   大家数唔数得出呢?...  最好带埋图啦``

已有(15)人评论

Laputa81 发表于 2007-4-15 18:03:26 | 显示全部楼层
<p>对此早就无兴趣咯~~~</p><p>以前都有睇过一两套咁啦······</p>
2497341O1 发表于 2007-4-15 18:08:58 | 显示全部楼层
<p>虽然睇得多觉得好无聊...&nbsp; 不过好有童年的feel吖... </p>
Laputa81 发表于 2007-4-15 20:33:13 | 显示全部楼层
<p>讲童年嘅话~~~</p><p>蒙面超人个时追住嚟睇······</p><p>仲有哥斯拉都喺~~~~</p>
阿猛 该用户已被删除
阿猛 发表于 2007-4-15 20:37:15 | 显示全部楼层
黄金勇者 发表于 2007-4-15 20:51:36 | 显示全部楼层
<p>蒙面超人就知,但奥特曼没追好耐咯不是太清楚</p>
rx-rider 发表于 2007-4-16 00:25:36 | 显示全部楼层
想知道看这里:<a href="http://www.temoe.com/data/index.html">http://www.temoe.com/data/index.html</a>
ninaomu 发表于 2007-4-16 03:10:21 | 显示全部楼层
呵呵,没全部追,只知道这个系列播了40年了~~~
李嘉明 发表于 2011-4-23 13:25:54 | 显示全部楼层
还想数啊,2006年之前还能告诉你,现在…………看过超人大怪獸格鬥劇場版之 「超銀河傳說」?看过就别想数得清了

eegbook 发表于 2011-4-23 13:37:36 | 显示全部楼层
超人家族,以前就话有十个,而家嘛。多咗个迪加,不过,听闻佢系超人嘅亲戚,而唔系家族成员。

天使之风 发表于 2011-4-23 13:53:39 | 显示全部楼层
这也好讨论。。。百度一下不就得了

way8 发表于 2011-4-30 21:36:10 | 显示全部楼层
估计到目前为止差不多有32个了吧,不过本人还是最喜欢迪加

12下一页