[讨论]大雄的配音又换左人?!

moschino 发布于2007-6-12 01:51 6357 次浏览 40 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<p><font color="#a2875e" size="5">今日睇多啦A梦,发现大雄既配音唔系曾庆钰,</font></p><p><font color="#a2875e" size="5">换左第个,听落去有D似陈凯婷,但又唔系感肯定</font></p><p><font color="#a2875e" size="5">感难得我终于适应左曾小姐的声音,而家又换</font></p><p><font color="#a2875e" size="5">同埋觉得好奇怪,上星期果集我记得系多啦A梦时光机影过咖</font></p><p><font color="#a2875e" size="5">居然将个画风变左,故事无变感样照搬,有点失望了``````</font></p>

已有(40)人评论

p365 发表于 2008-6-28 09:40:55 | 显示全部楼层
甘你都听得甘仔细 你厉害
bajatvj 发表于 2008-6-27 23:55:49 | 显示全部楼层
原帖由 jumbotan 于 2008-6-27 06:45 PM 发表
3 T( d  k1 A/ q, b) J3 W9 i# Rtvb D配音人员唔够专业哦,咁容易比你听出来··
; `1 u: k2 _+ s# F
8 W' z, Y3 F6 O7 L6 ?# ]
TVB系配音员,唔系“口技员”,他们很专业
jumbotan 发表于 2008-6-27 18:45:02 | 显示全部楼层
tvb D配音人员唔够专业哦,咁容易比你听出来··
11ysys 发表于 2008-6-27 15:24:18 | 显示全部楼层
换佐吾惯........
siusaisai 发表于 2008-6-9 05:40:45 | 显示全部楼层
但係把聲都差不多喎, 都ok呀
freedom16 发表于 2008-6-7 01:23:48 | 显示全部楼层
配音员卢素娟病逝《多啦A梦》大雄声音永别!
5 w  n; u' @) e& I: }6 l+ J! s8 t; S
貌似没几多人知道呢个消息。
KLMJH 发表于 2008-6-1 01:07:51 | 显示全部楼层

5知我有无记错呢?

听讲!~我是听讲咋无闹我啊!~原配音人呱掉了!~
jane43589 发表于 2008-5-28 22:12:51 | 显示全部楼层
啊点解啊 好中意以前的果个配音员啊 唉。。。。。
madamstar 发表于 2007-12-14 18:47:03 | 显示全部楼层
换左啦~?听5出~~~
bababall 发表于 2007-12-14 17:39:59 | 显示全部楼层
无留意波~~~~~~~
czeii 发表于 2007-12-14 11:41:37 | 显示全部楼层
以家叮当唔好看噶,加上名都转左没晒兴趣看
1234下一页