[电视电影] 求资源“宝贝小猪唛”粤语版

德国战车 发布于2023-6-29 17:31 489 次浏览 20 位用户参与讨论   [复制分享主题]
30社区币

9 _5 L1 I# U% J# d" c) ~
; i+ I2 T9 Y: D) Q0 S; w    相信很多80后都睇过里部动物题材既电影啦,故事主要系讲述一只普通既小猪,通过不断学习同努力,帮助主人赢得牧羊犬比赛既故事,真系又励志又搞笑。
/ P' @* @+ X% X1 r( O1 T5 f8 [7 E分第一同第二部,第二部系去到外国表演遭遇既各种困难同挑战,最后成功演出。当时系明珠台有播放既,真系好适合小朋友收睇。# r$ c" J( o, O* F# j1 K
睇睇边个高手,手上有资源既,希望分享一下,不胜感激。
* |% N: Y+ z: ^2 _7 u+ H

最佳答案

查看完整内容

只找到了粤配音频,可以自行合成 链接: https://pan.baidu.com/s/1VcAw44QbuU6XX10DR4Ch2Q?pwd=637g 提取码: 637g

已有(20)人评论

CCBB 发表于 2023-6-29 17:31:27 | 显示全部楼层
只找到了粤配音频,可以自行合成
! _' x8 s4 O4 ]8 V
$ U4 o! X" T6 V链接: https://pan.baidu.com/s/1VcAw44QbuU6XX10DR4Ch2Q?pwd=637g
8 A% R) }* J( e2 w: T3 s提取码: 637g

很多年 发表于 2023-6-30 10:04:06 | 显示全部楼层
呢部片经典

CCBB 发表于 2023-6-30 10:16:09 | 显示全部楼层
等我找到了,发给你...

德国战车 发表于 2023-6-30 10:16:36 | 显示全部楼层
很多年 发表于 2023-6-30 10:04$ g* c! Z  Y3 K9 Q5 c
呢部片经典
9 k7 X0 R3 ]  K+ h
系啊,真系国宝级别,系我心目中

德国战车 发表于 2023-6-30 10:18:30 | 显示全部楼层
CCBB 发表于 2023-6-30 10:16
1 y  R' i% q+ b* }0 E等我找到了,发给你...

* W5 T3 x6 b/ r2 I" f% N& }耶,多谢老铁

很多年 发表于 2023-6-30 10:19:00 | 显示全部楼层
德国战车 发表于 2023-6-30 10:16/ O+ s. O- c" ?  ~' [  k% n! R
系啊,真系国宝级别,系我心目中

5 [3 B( @* b! G' r7 E6 |. G' x* [当年细个睇,仲话宜家D猪居然是的讲嘢

德国战车 发表于 2023-6-30 10:20:06 | 显示全部楼层
很多年 发表于 2023-6-30 10:19! I' W; n) b( h* d1 S  h
当年细个睇,仲话宜家D猪居然是的讲嘢

$ o! K. n+ u: K3 B8 Z我觉得最搞笑就系只鸭,哈哈哈

德国战车 发表于 2023-6-30 11:21:43 | 显示全部楼层
CCBB 发表于 2023-6-30 10:51
- j3 i2 _# r' s只找到了粤配音频,可以自行合成! h2 w: M2 H* e7 B+ I6 L3 a2 M  L1 f
& H- P+ J, A2 ?: x& D/ M1 J! ]
链接: https://pan.baidu.com/s/1VcAw44QbuU6XX10DR4Ch2Q?pwd=637g
6 ^: p+ G7 U, I3 H+ }
好呢,我虽然不太懂怎样合成,不过我试试哈

德国战车 发表于 2023-6-30 14:37:41 | 显示全部楼层
CCBB 发表于 2023-6-30 10:51
, b- h# J, x6 z7 l6 |只找到了粤配音频,可以自行合成
1 l* r3 g1 ?2 S9 A! h# G! E0 f7 S# m+ y/ p% e9 B* s6 z4 R
链接: https://pan.baidu.com/s/1VcAw44QbuU6XX10DR4Ch2Q?pwd=637g
4 S6 T: z2 o) ]+ j% D  O
朋友,我终于通过剪映将配音和电影合成了,不过导出来就好鬼大,7点几个G一部,哈哈,唔该晒哈

CCBB 发表于 2023-6-30 15:58:29 | 显示全部楼层
1 {  J- b0 D' H/ b- v. b9 A$ E4 i
德国战车 发表于 2023-6-30 14:37
7 m9 {% O! K' U( [! ~) v1 q  M朋友,我终于通过剪映将配音和电影合成了,不过导出来就好鬼大,7点几个G一部,哈哈,唔该晒哈 ...

% y) K8 j1 B) i6 B( I很简单的;
/ `4 |7 C- I( j. R合成试试用mkvtoolnix,大多人使用的工具.

scstudio 发表于 2023-7-4 12:02:58 | 显示全部楼层
当年有呢部电影的DVD(老翻)国粤英版

12下一页