跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[每日闲聊] 晒一晒我的粤语动画收藏

lsl330 发布于2021-3-4 16:51 13976 次浏览 121 位用户参与讨论   [复制分享主题]
dnangeleric 发表于 2021-3-11 17:53:48 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2021-3-11 17:280 ?1 k3 C1 O+ ]3 D# v3 J5 A
魔剑美神四五好似冇出粤语喔
" y9 o6 n- B# M+ c, x7 H" _
刚查左一下,好似真系冇,得1~3季 剧场版同OVA

勇者罗兰 发表于 2021-3-11 18:12:21 | 显示全部楼层
dnangeleric 发表于 2021-3-11 17:53
0 n+ j. q* g3 R- ^! j5 n刚查左一下,好似真系冇,得1~3季 剧场版同OVA

2 X) x) s/ W; `- a" Q中间隔左几耐下,冇出粤都几可惜
  b, |  E+ Y; j, T: b1 `1 D% @剧场版同OVA粤,我就好似未收过了

dnangeleric 发表于 2021-3-11 18:44:58 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2021-3-11 18:12# y4 n5 G; ?& n9 `
中间隔左几耐下,冇出粤都几可惜
( l$ K% ?* x1 Y5 i1 r剧场版同OVA粤,我就好似未收过了
; j& C- Q' y( C% ]3 P
刚听人讲,VCD系有1~5季噶粤语,唔知道系唔系啦,考究唔到

勇者罗兰 发表于 2021-3-11 22:34:05 | 显示全部楼层
dnangeleric 发表于 2021-3-11 18:443 q3 H) j( e1 \% v( J' T' q1 d
刚听人讲,VCD系有1~5季噶粤语,唔知道系唔系啦,考究唔到
9 Z4 P. j1 n/ ?# G6 J
4、5好似系08、09年出,粤语多数后少少年份,果时仲有冇VCD噶
; E! S0 F7 ^/ B0 F$ }" w未见到实物前,听住先啰

grostcar 发表于 2021-3-11 22:40:12 | 显示全部楼层
全部也是高清版嗎, 好多好物

greatleona 发表于 2021-3-11 22:43:10 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2021-3-11 17:44$ F* P' T8 ?; K
甘好大机会唔系果帖喔,我见下面超三讲见到网上得J2RIP,但系冇DVDRIP先开工喔 ...

: y% W; Y+ D0 Q( \  E7 P硬盘坏了,我自己尝试数据恢复,读取太难,只恢复得一集/ t2 Y8 ~( ?' p- W5 u
+ e1 m  F+ r, z

$ D* j" D5 e5 {9 T' s

lsl330 发表于 2021-3-12 09:06:26 | 显示全部楼层
dnangeleric 发表于 2021-3-11 18:44
/ w, U. W4 a% ~, {" L刚听人讲,VCD系有1~5季噶粤语,唔知道系唔系啦,考究唔到
$ F5 Y3 v0 b( N$ P( ^- z, k
4和5都不是vcd的年代了,应该不会有vcd粤语

lsl330 发表于 2021-3-12 09:07:28 | 显示全部楼层
grostcar 发表于 2021-3-11 22:40' T! g: H; y7 a" b2 l9 b
全部也是高清版嗎, 好多好物

7 E5 p7 O4 q& y  l$ @除了龙珠,IQ博士之类的老物,基本都是1080P

Kiver 发表于 2021-3-12 09:18:53 | 显示全部楼层
greatleona 发表于 2021-3-11 22:43
" g6 C0 Q- x+ Z硬盘坏了,我自己尝试数据恢复,读取太难,只恢复得一集
* X+ ^! t. w( C, T$ {
我上年都经历了一次!!!

fd3870 发表于 2021-3-13 21:50:50 | 显示全部楼层
vyea11 发表于 2021-3-9 15:534 R/ E  V2 M- t; j  ?
咁你認為咩野非一般啊

" t8 A. h4 W* _$ i% q5 }: ~表示基本都系通路货 冇珍藏

lsl330 发表于 2021-3-14 16:08:42 | 显示全部楼层
fd3870 发表于 2021-3-13 21:50
' R" }% p2 m* u) Q" Z- c表示基本都系通路货 冇珍藏
! P5 d( q0 _4 Z4 D, x+ k8 @( X) T
甘你可以分享D你概珍藏出来啊,欢迎至极

勇者罗兰 发表于 2021-3-15 17:51:44 | 显示全部楼层
greatleona 发表于 2021-3-11 22:43! a% J) v4 G  w5 c; W6 i
硬盘坏了,我自己尝试数据恢复,读取太难,只恢复得一集

5 G3 f: k& L/ @2 b应该唔系超三果贴了,我有收过超三果版* ?/ b+ M7 k2 x) N1 ^  W1 D) S
有机会系幽助版,冇切黑边,J2底合成双粤,我见过前辈提过,不过我冇。或者求档区碰下运气,睇下有冇坛友有啰