跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[115空间] [至愛阿V系列][不思議遊戲 Fushigi_Yuugi][DVDrip][外挂音軌][TV+外傳 全集完]

mcnynbajay 发布于2011-8-17 20:41 5310 次浏览 51 位用户参与讨论     [复制分享主题]
lovepx 发表于 2011-8-17 21:29:59 | 显示全部楼层
那段基情燃烧岁月
4 G& s: E& j9 ?基拉杰特 发表于 2011-8-17 21:05
" _: C* H5 n) _7 M/ F
  W. t' I+ Y6 B( r4 k( U7 F

! s9 G1 i9 l8 Q: w    你又升到4级

huang 发表于 2011-8-17 21:32:46 | 显示全部楼层
搞吾出全集吾好浦头啦

chrisrex 发表于 2011-8-17 21:35:24 | 显示全部楼层
咁犀利,伸手攞音频

迪格斯 发表于 2011-8-17 21:47:33 | 显示全部楼层
【動畫名稱】:不思議遊戲 Fushigi_Yuugi2 H3 u$ s+ z$ k! x  j: Y( O# j; u
【集      數】:52話+外傳4話7 R9 H7 K" V& g! e3 K/ V/ K
【配      音】:粤语(ATV粵語)  ...  d8 B$ _' R. ?' x2 e9 J( {4 E
mcnynbajay 发表于 2011-8-17 20:41

& D! e/ B  Y/ r$ N" t/ f3 ^/ h: k后生真系好,可以咁不眠不休咁搞法,真系觉得无法解释 ,至于你话我被亞洲臺的剪接搏片给骗了我就唔多觉,可能你睇字幕知道,但我睇字幕我就知道有2处有问题,但并唔系搏唔搏片所致,系因为拒剪好配音,所以你睇字幕当然会有出入,而且当时合成的时候觉得有"问题"的,我都对照过原声的背景声先决定顺序,仲有我睇你的cut图片记录,我肯定你将一啲助语词刪了,咁样方便合成而且降低瑕疵感,因为根据我的记忆,就呢啲词好短暂就一个cut,你的cut位明显少了好多,我之前都讲过有配音员讲话的对白我都会保留,但我唔会理会呢啲暇唔瑕疵感,个人感觉影响不大.....1 W$ W# i$ H7 v. u: ?3 K
  n; F& A& M0 P
可恶,今日买左个硬盘盒,usb3.0个口不能用的,唔知系米有巧妙的.

迪格斯 发表于 2011-8-17 21:49:38 | 显示全部楼层
一开始我以为是迪叔发
. y8 n! s6 I+ L+ u* f基拉杰特 发表于 2011-8-17 20:48

8 d" c+ ]8 I# j' h/ ]& s" W边有理由,发觉压片后发布好唔划算,而且个衰网,想传都有心无力了.

freedom246 发表于 2011-8-17 21:51:01 | 显示全部楼层
我记得呢出出过VCD,配音系完全一样的,可惜当年我只买了1碟,估计VCD唔会CUT嘢怕!!

1010 发表于 2011-8-17 22:01:45 | 显示全部楼层
等了很久终于有人上传音軌了

maplep 发表于 2011-8-17 22:20:15 | 显示全部楼层
免费?

kevinchan 发表于 2011-8-17 22:21:44 | 显示全部楼层
老杰唔简单,支持下先

小c 发表于 2011-8-17 23:24:08 | 显示全部楼层
老杰出山了!!!

netasa 发表于 2011-8-17 23:56:57 | 显示全部楼层
最近好似好多人,搞依个嘅OVA喔。 又唔早D通下气先嘅,咁我放个无损音频出嚟嘛。

netasa 发表于 2011-8-18 00:01:13 | 显示全部楼层
回复 1# mcnynbajay 4 t# I& z+ w6 m+ F+ ~( J  [# r( \

# p7 Z2 p4 Q- y' }3 X& F$ Y% d7 I
    我睇过迪仔嘅版本嘅OVA,感觉D声音由RMVB到抽出嚟之后虽然有做过手脚,不过音质都係唔多好,当然如果无听过原音质,係唔多觉得嘅。不过一听过之后你就会觉得原嚟差好远。 迟下发抽取版原音频上嚟吧,等我找下D碟先。