跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[其它更多] 粵漫會大規模停止連載?有危機了~~世界末日了~~

mcnynbajay 发布于2011-5-26 04:24 3975 次浏览 56 位用户参与讨论     [复制分享主题]
土豆播客注意:當你們上傳本人之動畫時請在標題注明是本人原創,(例:(岸狗原創 J2 TVB粤语)xxxxx - 第xxx集)
# V+ u0 t  d6 D- @6 Z% Z  p! x( R( P
否則有可能導至暫停更新或永久停發 (請各會員自重)
$ f" s7 e6 x; s7 M! ]0 D
- T% U) |* G6 a3 L

& v3 j- \. x$ h8 z' [# Z睇來,岸狗都睇唔過眼了?竟然如此高調警告?
3 J" K9 O& Z, d; Z* A3 w; Y
+ j: x9 i: p  |, h好大機會,會步郎牙果件事的後塵了~~2 D% c6 [$ v3 j; B) V% J
由於仍有網站盜取本片作線上及空間發放, 故此本片不會全面重放, 現試行只在本壇放種
9 e0 u2 v' ?7 w+ G% _6 v  j為己為人, 請下載的會員不要將種子轉貼至其他論壇及新聞組等地方, 如果發現其他地方有轉貼及繼續有盜取本片作線上及空間發放的行為, 重放計劃將即時終止, 多謝各會員合作
/ O2 w! o4 V5 K- N$ K7 e# k由於今次重放繼續只為一直支持本壇的會員, 所以設有權限下載及回覆要求, 不夠權限的會員請盡量多參與本壇活動提昇權限, 敬請見諒
8 ~  H7 b  ?) |* Q; Q* y% A& G  E" b最後, 由於今次重放計劃只在本壇進行, 及設權限下載, 所以估計下載人數不多, 請下載完的會員, 盡量做種, 以令多些會員受惠, 沒種的會員可以在本貼回覆求助

5 Q% Y: o" o9 X+ s/ a; c# |/ O. x0 {
& f; k! |# C& T8 G  g* |因近年來,DBP同DOTMU的搬站,無需再受到“萬里長城”的影響,所以,可以直接跟隨最新更新節目的~~5 i7 h# a* E- N8 p. v2 w

% d- W* y* x2 d3 t) f/ R加上,粵漫社,吹起合成風~~人才輩出~~慢慢爆出唔少最新的BD合成~~
+ a8 \5 u8 r! u* c& r. `: a- m% ?" f( j1 s* K7 ^
慢慢,哩度,變左合成作品的天地~~轉載岸狗的最新節目,就無咩人轉過來了~~
1 }$ w& ?1 a& w2 e2 Z" S6 F0 e2 m' v6 n3 s$ c
隨之,好多人,都求果2處地方的邀請碼~~變化有D怪~~
; S7 l2 p$ [) U& U: |: e9 _, O* D1 ?( ?  q& y" W/ {1 F
講翻真題,土豆上,轉載岸狗作品的人,都幾多下的!~我都無更新土豆的節目有2年了~~唔多清楚~~
) K$ A7 H9 Y; d
, F' j0 X( L8 E) p  T8 p7 f比較活躍的系,TVBKT的站長,貌似系去年開始託管了百兆FTP來更新粵漫~~成為粵漫土豆網最快最多的一個~~更新咁快,功不可沒,歸功于岸狗的同步了!
' y2 F$ O9 j; A% w) g- A! Q6 W7 D% I! ~% W  I1 J" L
仲有traimy,同條明哩2位~~都堅持更新自己喜愛的節目,有多年了~~我俾“服”佢地~~其餘呢~~唔清楚了~~" c+ C7 O2 ^' ?8 V9 X1 c% i

% L1 k( D( L7 Q6 ^/ T' I0 V總之,希望唔會有後遺癥出現了~~我好擔心的~~我繼續觀察土豆播客的情況?我重歸?

已有(56)人评论

qumjl 发表于 2011-5-26 04:48:15 | 显示全部楼层
的确 要尊重人家的劳动成果~~转载要标明
+ `, @+ J0 z. z3 o# \' ^$ @PS: 其实我是在dotbt plus 摸过来的~~
% s5 s9 F) o# F, b; Z6 ~这里才是合成粤语动画的第一流出地吧~~~嗯嗯 支持支持

chanwm123 发表于 2011-5-26 05:51:14 | 显示全部楼层
我一向都無睇拒既作品,完全對我無影響

Ace0210 发表于 2011-5-26 06:57:06 | 显示全部楼层
邊個on9定1600呀

エツクス 发表于 2011-5-26 08:09:48 | 显示全部楼层
我觉得加原创人名之余应该加多个网站名,唔系就算加佐都唔知系边个(呢个系我个人认为,纯属意见,因为好耐之前就系度见过有by-岸狗,但果阵我都唔知系边位,因为无上过DOTMU)

kental 发表于 2011-5-26 08:24:14 | 显示全部楼层
的确转载唔家上原创噶人信息,反正当正系自己噶作品更无耻

aubert22 发表于 2011-5-26 08:54:33 | 显示全部楼层
极少转载,因本人好似好嫌麻烦~不过on9嘅话,我都系顶嘅,毕竟我都系个自主合成,压制人员,好多动漫方面嘅粤语音频都系靠佢哋咁嘅人所提供,而且我都好注重原创信息呢方面嘅要求,所以对于on9嘅做法,可以理解甚至支持~

inber 发表于 2011-5-26 09:05:44 | 显示全部楼层
土豆播都都唔知系咩黎的" k, U! I7 `/ E! @0 a' Z
上年睇完就算,無深入研究( W# x* `, I7 k3 Q
% Q/ Z) [5 Q9 d3 \1 r8 ?
慢慢,哩度,變左合成作品的天地~~轉載岸狗的最新節目,就無咩人轉過來了~~
% A8 E' P  ^$ ?" {隨之,好多人,都求果2處地方的邀請碼~~變化有D怪~~.

. U4 A( `7 X9 `4 s7 F4 T邀請碼比得太求其,失去應有的作用?

235795561 发表于 2011-5-26 10:36:09 | 显示全部楼层
转人也,最好就标明拉,米累死人就惨了

kyo1983 发表于 2011-5-26 10:39:04 | 显示全部楼层
当一样人多人关注嘅时候就会俾人摞来谋利了。。

Ling1988 发表于 2011-5-26 10:42:44 | 显示全部楼层
呢個問題N前年就討論過!都無人理這
" _. z  d0 }: m! q6 ~7 E
  a% l  ?5 n4 G7 s" F. k好在依家唔錄制人多了,就數ON9同1600區地一齊停載,還有后路/ J* Y; B* D% P' X5 a
1 P( s  o4 C/ l: H( w" z2 t
反正呢個問題又無法逃避,塘大咩魚都有啦!

Ling1988 发表于 2011-5-26 10:46:24 | 显示全部楼层
当一样人多人关注嘅时候就会俾人摞来谋利了。。
! K& N; k: c+ K% t- fkyo1983 发表于 2011-5-26 10:39

# X) L0 r9 K. q! G& ?# z! o, w$ i, P+ E0 n( g3 L8 Y, U
6 C/ g0 @2 m! `. |
   果然是前輩啊!睇來問題所在

12345下一页