[信息举报] 看不过眼,因此开贴举报,于是这张举报贴不要奖励

基拉杰特 发布于2011-8-6 17:18 10689 次浏览 127 位用户参与讨论     [复制分享主题]
基拉杰特 发表于 2011-8-6 21:02:58 | 显示全部楼层
夹棍之前要除裤个啵! a* l& p0 A9 ~. e
chrisrex 发表于 2011-8-6 20:52
7 l% Y5 v$ e4 w$ J9 L

U# w: i- @  x9 A# o# R
7 L1 G# Y2 j, {4 S    除你妹

基拉杰特 发表于 2011-8-6 21:04:06 | 显示全部楼层
我中了45抢。。。- -5 E2 p9 L; d% J: G, `. b: }7 ~/ i
maplep 发表于 2011-8-6 20:39
4 T3 x0 V1 A; r) H2 ?0 H: C$ x
+ E: L* C& H4 ^. @) L# i! Y+ Z. r
9 c! ?2 U3 w0 G* A* k/ ?
    一枪都没中

kental 发表于 2011-8-7 00:32:35 | 显示全部楼层
得闲得犀利;而且应该唔够耐性

漫步雲端 发表于 2011-8-7 12:54:06 | 显示全部楼层
為咗一個MSN重裝系統你都好嘢。
; U3 O1 [, V7 M' y! R3 o' b3 o其實MSN咁多軟件都唔一定要裝佢官方嗰個啦。不過我中意官方嗰個只係可以 ...
) v0 C8 _  b! B% nkwanyeung 发表于 2011-8-6 19:11
- R7 o" X8 R$ p' e& p( X8 c
$ b( j( y' }; a# ^6 S# G" {! I
7 m% W9 t5 z- T( }' M% d6 d
一早想換系統啦...唔系純粹為左MSN

kwanyeung 发表于 2011-8-7 13:00:02 | 显示全部楼层
一早想換系統啦...唔系純粹為左MSN9 b7 g9 A* ^2 F/ H
漫步雲端 发表于 2011-8-7 12:54
8 A/ N7 O+ r2 O
噉你快啲換啦。其實64位元唔覺得有咩咁好。。可能有時行某啲程式快啲掛。

漫步雲端 发表于 2011-8-7 13:05:52 | 显示全部楼层
. D8 |) Z* w! x* b
噉你快啲換啦。其實64位元唔覺得有咩咁好。。可能有時行某啲程式快啲掛。( W$ d, K3 m0 p$ U5 o
kwanyeung 发表于 2011-8-7 13:00

+ v6 x' A5 _% g3 t: l7 n! k  q3 u5 N  ?% p8 M! {( ]

6 m5 C  S1 B2 h" P' `$ j  c2 X/ BMEGUI嘅x264有64位版本,壓片感覺快過32位
" d! H' e# G9 q! z2 G/ y$ k; E) t其實最主要系我內存太大佢認唔到咁多...其實以前都一直用64啦 不過當時個張TV卡未有64位驅動程序
2 f/ z; F1 z7 O/ K3 `所以被逼用返32' t+ r: M, B" t. @# S, x

6 P. U2 c4 c" S% q6 H昨晚諗住換嘅,點知道臨時要開OT

kwanyeung 发表于 2011-8-7 13:26:06 | 显示全部楼层
2 |& u4 Y6 T; U
MEGUI嘅x264有64位版本,壓片感覺快過32位
! x; t# T* W2 c& ]# z( Z其實最主要系我內存太大佢認唔到咁多...其實以前都一直用 ...
# `6 b, J+ O( w漫步雲端 发表于 2011-8-7 13:05
( s* U/ k" |3 v$ G9 ~: Q/ _  H
MEGUI 我都唔知佢幫我用緊32同64囉。我靜係知10BIT壓片我部機壓得好鬼慢。用返我8BIT嘅設定我一集要壓成7個鐘。( k- E; p3 J+ k, E  a
不過算啦,檔案縮細咗小小。由320MB去到286MB。質素好咗啲。都唔知算唔算值得。8 D3 I! d$ R3 V: j5 O5 J
壓BD應該優勢更加大,COALGIRLS壓個720p 嘅yuru yuri 111MB 都超清。
% S# R& F$ x: G
2 s# W+ Y( i! @  w- P你就好,內存咁多。我得4GB炸。
4 ?6 c* T' g) l. `2 z3 g你臨時開OT真係戥你可憐。

漫步雲端 发表于 2011-8-7 13:40:29 | 显示全部楼层
MEGUI 我都唔知佢幫我用緊32同64囉。我靜係知10BIT壓片我部機壓得好鬼慢。用返我8BIT嘅設定我一集要壓成7 ...$ k6 [' P- S2 B) M# X4 {8 C
kwanyeung 发表于 2011-8-7 13:26

* y3 K' O5 M" W- |2 G. t/ P' d7 ]  o/ u% _
7 z5 i+ w8 ~% }
MEGUI會自動更新64位嘅x264 不過就只有64系統先可以用,如果你用32系統就唔洗諗了
' t5 [7 a' i/ f0 n9 n你部神機CPU慢 內存大都沒用啦,10BIT貌似要更新解碼器 唔系就會花屏...
6 b. P9 {& F0 W- o我6GB大你少少
$ j  t+ o6 f1 Z& `3 u5 `, i, Z+ s9 H/ F( K9 V. j
d領導要你開OT你不得不開 我真系好慘

kwanyeung 发表于 2011-8-7 13:44:15 | 显示全部楼层
MEGUI會自動更新64位嘅x264 不過就只有64系統先可以用,如果你用32系統就唔洗諗了; r5 Y, d/ C* K: e1 U
你部神機CPU慢 內 ...
+ I/ g! u1 r  T9 o- ^漫步雲端 发表于 2011-8-7 13:40

' k; J0 y8 l% t3 i! v# q最新CCCP已經支援10BIT囉。冇問題。完全冇花屏。
2 A1 L# i9 z* k! s/ d3 _CPU一般慢啦,始終係LAPTOP係咁上下。不過其實因為我仲同壓8 bit 一樣設定,壓10BIT應該可以加高小小CRF。
4 T, u8 c9 @. e- h, S我應該可以整到同之前一樣質素而細30%都唔係唔得。。4 x4 Q+ R! J1 Y2 _/ d8 }% L
算啦,慢工出細貨。壓慢啲質素好啲算數。起碼10BIT就係防止BANDING出現,噉樣用細碼率都得囉。2 M0 |7 t# Z$ b; B2 _, u. w- l
唔使再壓高碼率。

shadowlxl 发表于 2011-8-7 15:25:49 | 显示全部楼层
哇...讲讲下..讲到专业知识....

漫步雲端 发表于 2011-8-7 21:51:13 | 显示全部楼层
最新CCCP已經支援10BIT囉。冇問題。完全冇花屏。' Z- s$ ?: ^# b
CPU一般慢啦,始終係LAPTOP係咁上下。不過其實因為我仲 ...% v/ Q7 o. X: S
kwanyeung 发表于 2011-8-7 13:44

9 G! \1 M2 Y, a, p7 Q; e# m( V8 C4 @/ x; n# v0 R
- x) T6 ?. |; k/ ^
我用coreAVC花得好厲害

freshfrog 发表于 2011-8-7 23:22:36 | 显示全部楼层
引以为鉴
. ^7 o* _, o2 d5 s其实回复基本都差不多意思 一个资源出来都系多谢人地啦
" m1 M) K; c, v/ g5 K5 G; Q. Z& _5 u+ R$ Y
算 围观 嘻嘻