[其它更多] 点解用Mipony下唔到MU文件嘎~!!

cuterinoa 发布于2011-7-10 01:56 3260 次浏览 35 位用户参与讨论     [复制分享主题]
IC11 发表于 2011-7-10 14:31:19 | 显示全部楼层
用上次讲果个将MU转换成BT资源快速下载果个方法试下,我平时就用,可以到达MU噶满速

asd123456 发表于 2011-7-10 15:12:09 | 显示全部楼层
本帖最后由 asd123456 于 2011-7-10 15:13 编辑 9 x3 x! [/ X  {5 c" j7 y% U( T

* z( e7 ~3 J1 ~7 D- v6 ^回复 5# 天才不二
7 R3 j/ M  X: R8 V* k) `, m
" U: x: _9 A  p5 ^
2 S$ A& z( f$ y& }5 v    天才兄...甘样好麻烦~`~~.个个link都要改~~ 改``IP`` 网页本地下`好~D~

kevinchan 发表于 2011-7-10 17:45:16 | 显示全部楼层
报纸所讲的方法适合大众,另外楼主可以考虑用VPN或者其他代理

c1628 发表于 2011-7-10 19:38:06 | 显示全部楼层
樓上好辦法........

happyh2h 发表于 2011-7-10 20:01:09 | 显示全部楼层
注册并登入MU,现在貌似一个星期有N天9:00~18:00点之间系可以免费高级下载的,( e$ T3 Q5 @; F) V1 C
我的做法系打开全部要下载的MU连接,用按键精灵录制一个脚本,自动帮手把下载连接复制到下载软件中下载...
4 ?: R% f" g* t. @3 L7 H我用IDM下载,复制完后开始队列下载,同时下载2~3个任务,多多都啃得落!IDM下载的话最好用单线程下载,高级下载其实用多线程都无问题,不过IDM的多线程下载完后合并文件系一件麻烦事特别系大文件!
3 A) H1 E7 t, \* M+ o2 k& R% O- d
& O3 d0 ^' E0 z7 w: k- r! I3 O! s我的经验系:
" n' ~8 o+ o+ ]* a先在hosts加入下面一行
% m: w2 h3 U1 d9 m1 f2 c     69.5.88.208 www.megaupload.com- [$ g! w; G1 @5 I' Z5 \- F
将MU链接中的“?d=”替换成“?&p=1&d=”即可,浏览器和白马都适用,甘做就可以在浏览器中同时打开很多很多个MU连接
' @; g# ]! X  {% Q/ y0 l& f! `- C8 f! O1 C- m
唔信试试:
7 ]. c! @* d+ `/ S4 k! J0 s1 A5 c. B  U3 S8 X, h' c( r: i
http://www.megaupload.com/?d=DDZ5YYPF; Z; a' W* `: k' W3 u5 {$ H
替换后
6 H! a+ c6 \2 P7 {& T% M* f! F/ Bhttp://www.megaupload.com/?&p=1&d=DDZ5YYPF

wjr5200 发表于 2011-7-10 21:11:21 | 显示全部楼层
用那个IP法哇;直接网址唔得的吧!用IP法,IP法就係将地址中嘅“”替换成“”!甘罗!甘都唔得我帮唔到你啦 ...7 W+ }9 R. f2 \/ H% m' g8 O
kental 发表于 2011-7-10 03:02
0 |0 o" ?' `. w. ?$ P7 S6 K# O

- v- \* h* C9 L5 A4 J5 h( d7 j; V2 k! P1 o4 T. ?0 [
    我呢度就间歇性得,得果时就点都得,唔得果时就点都唔得

kevinchan 发表于 2011-7-11 13:49:06 | 显示全部楼层
注册并登入MU,现在貌似一个星期有N天9:00~18:00点之间系可以免费高级下载的,9 `" d! p. R- B- M0 R* @
我的做法系打开全部要下载 ...; s" v! s# z/ Y7 y1 M( _- Z
happyh2h 发表于 2011-7-10 20:01
1 |- r& ~8 z% K9 J* J% ]" T
0 H6 Y- M* ?- k& f
- a! P6 [+ A) @! V7 v
    我每天早上十点半到晚上七点半都是happy hour,真係十分happy

kwanyeung 发表于 2011-7-11 14:16:15 | 显示全部楼层
我每天早上十点半到晚上七点半都是happy hour,真係十分happy
  t/ ]! k4 ?/ ?' Nkevinchan 发表于 2011-7-11 13:49

& b" g8 Y/ O7 ]我24小時都happy hour

快明天 发表于 2011-7-11 15:00:06 | 显示全部楼层
有呢时候第一个可以下,但系第二个之后都出问题~!
; k" J5 M# O5 H# f; i* Q; [唔知系唔我当黑呢~!

kevinchan 发表于 2011-7-11 19:19:33 | 显示全部楼层
我24小時都happy hour; E( Y5 I0 j5 E
kwanyeung 发表于 2011-7-11 14:16
; A* D4 m6 d* n' n1 D6 L
( _7 m  G1 J* Q. m. r8 z; }5 w; {" s
/ s* h& G) W- W" @% o! E
    你係premium account,梗係唔同啲啦

kwanyeung 发表于 2011-7-11 19:20:14 | 显示全部楼层
你係premium account,梗係唔同啲啦
% a) [" H9 U+ g2 z9 bkevinchan 发表于 2011-7-11 19:19

6 M2 w/ H2 H+ q+ B- i+ [* }冇咗好耐啦。依家都唔需要用到preimum 都全速。

kevinchan 发表于 2011-7-11 19:47:37 | 显示全部楼层
冇咗好耐啦。依家都唔需要用到preimum 都全速。
. O: B8 V* w; K- |- e7 Jkwanyeung 发表于 2011-7-11 19:20

- P7 v6 {" ^: m/ C2 \) \- ]8 A5 _: {2 X8 u$ e) K* Q$ Y

9 {' U# [& D: O3 o    冇premium都可以多任务而且全速咁好?