[新闻资讯] 沙尘暴"吞噬"美国凤凰城

cao0422c 发布于2011-7-7 13:55 1849 次浏览 22 位用户参与讨论   [复制分享主题]

( k3 i/ m4 I  g7 ]1 R$ \
" {- L) S  [' r% _- G       据新华网消息 7月5日,美国亚利桑那州凤凰城遭遇沙尘暴袭击,气象部门称,强风从南部横越沙漠地区,风速超过每小时96公里,强风裹着滚滚沙尘席卷凤凰城所在的山谷地区,部分地区能见度几乎为零多个航班取消。此外,沙尘暴造成的停电导致该州约8000人受影响。

传送门:http://v.ifeng.com/news/world/201107/15d67d91-e40a-4cdd-890f-7716c9eed3cc.shtml

% a5 N4 P  V0 @; V7 @) ?

沙尘暴貌似对我哋呢D沿海地区好遥远..不过都系了解下好..

呢排咁鬼死多天灾..睇嚟"2012"不远了

已有(22)人评论

漫步雲端 发表于 2011-7-7 14:33:00 | 显示全部楼层
明年就2012了,大家準備移居到火星吧

kyo1983 发表于 2011-7-7 15:13:51 | 显示全部楼层
今日都睇佐新闻啦,的确好恐怖

cao0422c 发表于 2011-7-7 15:39:48 | 显示全部楼层
明年就2012了,大家準備移居到火星吧5 F! I# J/ g0 S( L: k6 N
漫步雲端 发表于 2011-7-7 14:33
) w  S0 W8 k& j& y, Y
, O$ F# R8 t, H% ]
0 E9 A& z6 Z5 d$ A/ z- t/ x
    貌似个好办法..但系60几亿人..点飞上去系个问题..

kental 发表于 2011-7-7 16:11:56 | 显示全部楼层
本帖最后由 kental 于 2011-7-7 16:14 编辑 " |$ }" U+ O( K# H) b. ?7 E

' M3 Y  c# J- h幅图就已经好恐怖啦喔!比北京个个夸张好多哇!
  S+ g1 P8 N0 v; `8 P5 O6 t2012!你等我毕左业先啦哇;起码读完书先叫世界末日哇

kevinchan 发表于 2011-7-7 16:16:05 | 显示全部楼层
新闻都讲咗,天灾真係好鬼恐怖

基拉杰特 发表于 2011-7-7 17:02:38 | 显示全部楼层
2012快点来吧

ConvoyChan 发表于 2011-7-7 18:02:47 | 显示全部楼层
tc中意旱灾水灾
1 g: c/ }; T, J% tus喜欢旋风雷暴7 `% H  t! O' R8 O2 G& U+ b- t6 n) O/ A
都甘重口味

漫步雲端 发表于 2011-7-7 19:17:37 | 显示全部楼层
貌似个好办法..但系60几亿人..点飞上去系个问题..' D2 ^2 S9 U$ |1 Q5 h% M
cao0422c 发表于 2011-7-7 15:39

% |; n! X' ^! Q1 A$ h% _$ O
0 P) @6 c% d2 K' n2 g% J. y  j- F7 a2 N, k, V2 X  R& u6 L
認真你就輸

cao0422c 发表于 2011-7-7 20:54:38 | 显示全部楼层
認真你就輸
! ~2 b5 s) [! ^% w6 J- k漫步雲端 发表于 2011-7-7 19:17
; C2 k) O9 S  P4 _9 c* g+ h
咩意思..睇唔明 0 ]5 J# C+ X/ M- m4 ]) N
今次诺亚方舟都唔掂啦...睇嚟神舟系列要快D升级

cao0422c 发表于 2011-7-7 21:00:06 | 显示全部楼层
回复 5# kental 9 @( B0 e+ d9 P+ ~6 N) x) z
! g2 w1 p' j: T9 @) B2 g  R8 J

0 c" H; f' S( Z    点算..2012啱啱好前唔到村后唔到店...

cao0422c 发表于 2011-7-7 21:05:53 | 显示全部楼层
回复 7# 基拉杰特 : l4 `/ \; ?& K, |! l3 i

3 m+ |- t$ _- o7 C& d
; X: E5 _. Y# ^* p# v9 H   咁牛.. 不过我都想睇下2012嚟果阵会唔会好似电影2012咁

12下一页