[软件应用] 双硬盘,点解部机会蓝屏,是不兼容吗????

kanatam 发布于2011-7-6 13:55 5451 次浏览 79 位用户参与讨论     [复制分享主题]
cao0422c 发表于 2011-7-6 16:17:58 | 显示全部楼层
双硬盘貌似我屋企台电脑都好似系咁嘅...

kanatam 发表于 2011-7-6 16:42:06 | 显示全部楼层
可能系跳线未设置吧;每个硬盘右面应该都有两个插口噶,有个插口应该有块半边指甲甘上下大噶胶块吧;将距塞 ...( t9 M& B" ]2 y: H; R
kental 发表于 2011-7-6 16:02

9 G$ p' {& u7 b6 p" [0 d  `" s
' [+ _8 A2 j, j6 g# A: U1 A1 j" s# b: p" h! k( F& @, v
    塞得好稳阵

kental 发表于 2011-7-6 18:39:17 | 显示全部楼层
回复 14# kanatam " K/ n) N$ \. p+ j6 M5 {

: d, [* q* L5 W, T% P/ a5 d+ i: e7 H: N$ j8 O1 f
   甘你忽略我吧;希望你尽快搞掂啦

梦之星际 发表于 2011-7-6 19:22:05 | 显示全部楼层
楼主的翻译真系可劲啊,"包士” 中有“包屎”
7 Z5 l  Q* \& @/ g, W4 f5 c- K双硬盘之前都想试试装,但还是咩都唔认识,帮唔到楼主了 帮顶路过

kanatam 发表于 2011-7-6 19:31:55 | 显示全部楼层
楼主的翻译真系可劲啊,"包士” 中有“包屎”
. ~8 L2 t& K' B6 p双硬盘之前都想试试装,但还是咩都唔认识,帮唔到楼主 ...
. N1 S1 \1 T2 W梦之星际 发表于 2011-7-6 19:22
5 A+ I% u, Q7 U* ~  l9 J

% d( {7 l3 d' x& P; L' B+ h5 Y! Y5 M9 W
    妖........................

评分

inber -1 -5 恶意灌水

梦之星际 发表于 2011-7-6 19:36:11 | 显示全部楼层
楼主的回复好简陋喔,看来唔比来吹水了,讲埋呢句闪人

wjr5200 发表于 2011-7-6 19:45:15 | 显示全部楼层
我部机四个硬盘都无问题啦,话说不入window的话应该无蓝屏呢个概念吧,退出bios有问题应该黑屏吧,试试重装系统罗

kanatam 发表于 2011-7-6 19:50:14 | 显示全部楼层
我部机四个硬盘都无问题啦,话说不入window的话应该无蓝屏呢个概念吧,退出bios有问题应该黑屏吧,试试重装 ...! n0 J2 o+ E7 a& S. k) T1 m. e: ?# g
wjr5200 发表于 2011-7-6 19:45
0 _- P+ _0 l7 A( M* U9 S
+ m- D6 q8 k" _' u% J/ y
4 j1 n( y$ |$ b  x. }5 G9 H8 a- e& S0 ]
    但系点解我用返个新硬盘就冇事??新旧一齐用就唔得?点解呀?~!

xjiegogj3 发表于 2011-7-6 21:50:46 | 显示全部楼层
三个硬盘,双系统的路过

kanatam 发表于 2011-7-6 22:11:22 | 显示全部楼层
三个硬盘,双系统的路过7 X% W* f9 ]* E, K5 D6 z
xjiegogj3 发表于 2011-7-6 21:50
% b  m$ `& S0 E- t+ Z
' d( I% C  {" P) X; {5 W
" p& o& X9 f$ U  [; z( i9 [! I
    你唔好飘过啦,你教下我点做啦  我隻GAME要UPDATE吖

wjr5200 发表于 2011-7-6 22:18:11 | 显示全部楼层
但系点解我用返个新硬盘就冇事??新旧一齐用就唔得?点解呀?~!
! J) n8 |7 l: z* {4 ~kanatam 发表于 2011-7-6 19:50
# x! z  |, T( r5 l/ ^0 i7 U. C: G1 H$ }
  d8 _6 m2 x8 N+ z* Z( Y
甘你斋用旧的得唔得呢   不会是电源问题吧

基拉杰特 发表于 2011-7-6 22:31:30 | 显示全部楼层
有巴尔一切搞定