[每日闲聊] TVB做乜啦???

袁美 发布于2011-5-29 22:42 7137 次浏览 69 位用户参与讨论     [复制分享主题]
gyz2002 发表于 2011-5-30 00:13:27 | 显示全部楼层
睇标题以为TVB有咩野关于动画的不利消息呢~

golify 发表于 2011-5-30 01:05:07 | 显示全部楼层
无睇电视好耐啦!

谁明我心 发表于 2011-5-30 02:49:50 | 显示全部楼层
在大6睇香港台,真的系又咳唔系又咳,“潘高寿”、“念慈庵”、“克疗痰”通通无效咳到晕,边有心机睇。1 O6 L1 L1 O$ f3 W. A0 m
QQ车 发表于 2011-5-30 00:04
+ M& T5 I' u3 {: @# T7 Q

7 z1 \$ Q3 \6 ]: h0 \- X) \
* @& I. p. ?8 R8 d' w" f3 Q  j    我个边仲衰,男科妇科泌尿科,无病变有病,性病变艾滋。四五间医院轮流播放,惊死D人无病咁

eegbook 发表于 2011-5-30 03:04:39 | 显示全部楼层
我个边仲衰,男科妇科泌尿科,无病变有病,性病变艾滋。四五间医院轮流播放,惊死D人无病咁
" @+ r% r: l6 S) Y谁明我心 发表于 2011-5-30 02:49
# u8 Q: G1 t4 p  t  h* m

# n+ Y8 F- K/ B& o! k. I
2 z% D! |' R& l- g    我呢度都好唔到去边~~~

eegbook 发表于 2011-5-30 03:05:45 | 显示全部楼层
近几年都无乜点睇电视台的动漫片了!' c. o* i2 E$ q6 i3 w) y8 I
aaron81 发表于 2011-5-30 00:08

6 R! C) Z" x" Z) c' W7 Q3 L% |% c! S" O- P, g

0 y9 M; P3 n3 X    我都系。其实,最最主要系,佢地配音无以前咁有“人性”。呢几日比我发现到19集大食懒加菲猫,D配音真系好得,好掂。

235795561 发表于 2011-5-30 07:49:50 | 显示全部楼层
回复 15# 谁明我心 0 O+ z5 |1 v# W4 Y

. L7 r. t( D7 K- S2 s0 q0 b$ ]3 c4 z& ~! N. q" z. s
    我依边重犀利拉,人流,整形,一个广告时间,同一广告竟然重复3次.直情系度洗脑

qumjl 发表于 2011-5-30 07:59:28 | 显示全部楼层
听人讲过 一个国家的创意去睇下那个国家的电视台播的广告就知了喔......可想而知啦
; }3 f' H$ ]. l/ ]6 s/ b+ V7 V现在睇的TVB节目都系上网down啦....又无广告 又无禁播 不知几好~~

xiaotian 发表于 2011-5-30 08:20:57 | 显示全部楼层
住在魔都表示压力好大,广告覆盖动画内容严重,只剩下10多分钟,还不如下载录影版看..................

凹凸不平 发表于 2011-5-30 10:14:09 | 显示全部楼层
其实,我好名单TXB嘅成语动画廊* x( M% [% A: @4 _8 Y
eegbook 发表于 2011-5-29 23:54
* [  q- T; I  W5 x9 P
( g, N3 A/ q+ l
4 I# D) P& d1 c2 d- `# d
    成语动画廊系学习噶节目~唔错啦~好似以前播过伊索寓言,呢个好似更加好睇

乜差 发表于 2011-5-30 12:25:08 | 显示全部楼层
就一个字“无”

eegbook 发表于 2011-5-30 15:13:56 | 显示全部楼层
成语动画廊系学习噶节目~唔错啦~好似以前播过伊索寓言,呢个好似更加好睇
/ k" T1 R) H' c' g6 R凹凸不平 发表于 2011-5-30 10:14

% g0 w# X% n: D! ]4 P
6 x1 G( E6 T( f! T+ U# y5 T( [' e
( K  n* ^6 @: f/ j) n5 p. ~    其实,香港嘅动画做得相当唔错。

凹凸不平 发表于 2011-5-30 15:17:37 | 显示全部楼层
其实,香港嘅动画做得相当唔错。
4 C3 a- n$ b0 g8 g- Qeegbook 发表于 2011-5-30 15:13

# U4 Q* ]0 Z, p3 h8 I& x; Z; r
3 c+ o# F  h0 J5 k& L
, A( W! g  k9 Z' p4 ]    神雕侠侣唔错~不过故事唔系原创