跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[115空间] [轉載+繼續衝刺][羅密歐的天空 Romeo][DVDrip][外掛音軌][01-33話][全集完]

mcnynbajay 发布于2011-4-27 20:57 5641 次浏览 61 位用户参与讨论     [复制分享主题]
huang 发表于 2011-4-27 23:16:33 | 显示全部楼层
鸟是来观摩的
& `6 H; g! H* s2 d; b115收皮

mcnynbajay 发表于 2011-4-27 23:35:42 | 显示全部楼层
你又學埋文學基個句口頭禪“意志力”我而家合緊嘅老物有 飛天少女豬事丁,銀河戰警,馭龍 ...% ?0 Z( u% }( ?4 ^" [
漫步雲端 发表于 2011-4-27 22:36
( w4 ]4 K$ N4 \$ V1 T
  G2 h" N/ z1 _- c; V3 H
睇來你真的對文學基的某D野,好不滿喔~~連累埋我都被鬧了~~+ q' R' c( j2 H7 J
5 B9 J4 i, r! I( y4 D1 e3 d
咩正版VCD版了?咩有好好音質的版本咩?貌似哩三套野,都有校正過了~~X兄,重制BD了? batcat兄了?$ N9 c; E  R4 ^7 {8 y( u- q7 y

我上星期六日奋战了两天,搞左大半,其余噶都系到琴晚凌晨先搞掂,第18集我都系校得好勉强,而且我用 ...5 D, \& u* i2 s, z& P0 l0 |! q
happyh2h 发表于 2011-4-27 22:32

+ M+ z# [) q$ B8 Q
, |  M2 v+ Q0 |: J* b哦~~你都算幾快~~例外業餘的時間都可以咁快搞掂~~你好掂~~可以分心做其他~~我就唔得了!
. O/ E5 e2 q& N0 p  `# B
( Z$ M% [( d- \! @嗯,的確有D人無交代清楚的~~鄧達呢?仲有一大班打掃煙充的細路呢?妮結她呢?有基本都想搵下原作者的中文版!
8 Y8 x* d8 k  j7 |( N) u5 U$ v" Z7 W$ d
而珍妮,羅密歐無同佢一齊,我都諗到系階級問題呢,定佢最後個心臟病醫唔好?以100多年前的醫學同而家都系有D心臟病醫唔好的~~特別D先天性的!

漫步雲端 发表于 2011-4-28 00:39:15 | 显示全部楼层
睇來你真的對文學基的某D野,好不滿喔~~連累埋我都被鬧了~~) C3 `2 H  A* N' I6 [( u
; A( r, k; v  N
咩正版VCD版了?咩有好好音 ...
1 K  m. Q( Q/ m* ~- W; }6 G6 Mmcnynbajay 发表于 2011-4-27 23:35
* l0 P) ]  M) p1 E9 X
+ d' B9 E* H, U5 N
4 B! `+ B# a: C4 E' o
    , e0 W) X& Q+ j% d" s
因為佢成日攞個句野黎頂我囖
+ f$ K* a0 c4 w/ v! ]其實系幽助兄嘅正版VCD 佢收埋左好多絕版老物,就講個套銀河戰警 以前用私家屋錄影版; K7 b3 J; k* j, [5 ?
音質差,仲帶有少少沙沙聲...當時仲系模拟電視信號又難怪 同VCD音頻相比直接沒得比

mcnynbajay 发表于 2011-4-28 01:06:17 | 显示全部楼层
因為佢成日攞個句野黎頂我囖 3 ~, b/ U4 e, j. V; ?1 q
其實系幽助兄嘅正版VCD 佢收埋左好多絕版老物,就講個套銀 ...
  |0 M* D3 R, q& W9 q漫步雲端 发表于 2011-4-28 00:39

/ z1 R; ]. _) i* J0 t- \7 i( W! u/ E8 D  F7 y, n2 Z

( g* Z2 T8 \& u! f$ _3 g4 m: f   系啦`最多摞來敷衍你的~~萬大事,都可以用意志力解決!哈哈~~9 s. l& H6 t- _* M
系咪港版DVD果類了~~收埋咁多?睇來佢家境唔錯喔~~仲系收藏家來~~搵機會打劫佢~~刮佢一筆!" U  y7 b3 {9 B- ^2 E. g; K! p# t

" z' E: K- M7 h: H5 W% ?嗯,我之前都見有人放了第5集,正版VCD音軌的,有人求無雜聲的版本~~但唔見你有表示喔!無視佢?7 u) T% z" o2 ?
* s2 L  h! d' K; S' ?* \
幫我問下,幽助有無港版的《勇者傳說》,記得笨豪講過話佢有?

netasa 发表于 2011-4-28 01:58:27 | 显示全部楼层
自问世界名作真係无心机搞,但又想收。  嚟拿成品算了!!

漫步雲端 发表于 2011-4-28 02:47:37 | 显示全部楼层
4 e: I5 ?# S' S; i$ F, @
系啦`最多摞來敷衍你的~~萬大事,都可以用意志力解決!哈哈~~
# ?8 r  i. P$ F2 [系咪港版DVD果類了~~收埋咁多 ...2 }* i1 _4 i  d4 A- A# b$ p: i5 w
mcnynbajay 发表于 2011-4-28 01:06

2 A& D4 h: ~! Y! q  I
, `5 h* h/ g8 e
- q8 p5 z  X4 G( f! q( |  U$ B   
1 ?0 y( \' j6 w應該系港版DVD/VCD0 g3 T, F# w5 P+ r1 B
想打劫佢 成事後唔好話系我爆料喎 銀河戰警又好似真系有人求過音頻 但是我未必要比佢啫...
3 f  h$ u/ e) V- B. R  j佢d收藏品好似話有7-8箱數量龐大仲要全部正版 真系好犀利...佢仲講笑話佢間房系個寶庫 3 w& B* B. t+ s- P9 K
你問個套勇者如果有你又想點啊...真系去打劫佢?

Ling1988 发表于 2011-4-28 03:01:47 | 显示全部楼层
懒人来收好野!加分先

mcnynbajay 发表于 2011-4-28 03:11:28 | 显示全部楼层
應該系港版DVD/VCD6 ]: x4 q8 e1 y. ]5 d1 e7 [1 M, V
想打劫佢 成事後唔好話系我爆料喎 銀河戰警又好似真系有人求 .../ [7 z' `7 p) H/ D$ r( s& _
漫步雲端 发表于 2011-4-28 02:47

( C4 B3 @/ o8 a& k* c) Q8 Z5 ~7 A$ C* a9 f% m
嗯~~應該會掛~~我把口又幾密實的
; u; P9 ^7 f+ T" P2 n+ g
4 ^  M# P) O" [哦~~睇來真的計劃下~~哄佢開心,到時刮佢一筆~~
; H1 h0 ~8 n1 G$ L; o( O# N- s8 v. m3 L# @1 i0 Z2 @, c

3 A! g, Y9 S; H% t. K' R有咪有得煲咯~~我都未睇過~~勇者系列暫時就差哩套未睇!到時伸手摞,唔俾嘅話,恐嚇佢,爆佢格!

kidhitomi 发表于 2011-4-28 08:05:20 | 显示全部楼层
估唔到可以再睇翻呢部动画嘅粤语版! x0 p7 `+ ^: G; K1 x5 w
呢一部都係比较有印象了

无双MR 发表于 2011-4-28 08:55:03 | 显示全部楼层
这部片子看起来还真不错,下载看看~

help6288 发表于 2011-4-28 09:08:54 | 显示全部楼层
本帖最后由 help6288 于 2011-4-28 09:17 编辑 ; ?, ^9 ?/ N1 B% J/ W0 x2 [
- m7 Q9 j) e; N/ e6 \: x
最近看完7 p% V* o2 l; E/ ~' Z
強烈支持羅密歐.....* q4 B8 |$ G; F
呢套片個結尾真係5算好..轉一轉畫面就話結左婚..又5講一下佢個青梅竹馬(5記得名)後來點...7 `3 H; ?# h7 m9 c

3 j( X# P- C3 a7 M' `4 N5 H這音軌果然強大* ~  ]; g$ e" l( I5 p9 x& `
片源原來係草大分流...不是S大麼?

happyh2h 发表于 2011-4-28 12:32:44 | 显示全部楼层
  V- U2 m9 Y8 l3 r* ^6 M
# T0 R+ H) ?* T* @& J打扫烟囱的细路和妮基塔在小说中有交代的,不过没有中文译本暂时无法知晓了!% k. `1 Q+ d2 Q& ]4 {

3 |! A3 ]6 ]# i. X5 L) [( Z/ i* E' G* x& e) L( Z
这里有日文小说的介绍
5 |8 Q  r% n' J: z* I1 Z' hhttp://book.douban.com/subject/2237747/