[每日闲聊] 2010TVB年度動畫配音大賞--獲獎名單

as499383231 发布于2011-3-18 23:29 5323 次浏览 72 位用户参与讨论     [复制分享主题]
sishen16 发表于 2011-3-20 09:54:48 | 显示全部楼层
TVB 的就是不错

kental 发表于 2011-3-20 16:55:18 | 显示全部楼层
有对比就系唔同!粤语噶感动无可比啊!

Windysonk 发表于 2011-3-20 20:37:25 | 显示全部楼层
TVB声优是很好的

eegbook 发表于 2011-3-21 04:05:25 | 显示全部楼层
TVB声优是很好的
7 j; e' h/ [! ~% G: y) s, ^6 TWindysonk 发表于 2011-3-20 20:37

+ a8 l; v  z" }; ^0 w$ @
4 a" V! J8 K; n1 O
9 Q: J9 `! O# w    无错无错,不过有好多都转咗行,有D就退咗休,有D仲瓜埋。" H+ J' x/ j1 N) J7 v
而家期待紧D新血有出色嘅表现。

谁明我心 发表于 2011-3-21 05:01:04 | 显示全部楼层
无错无错,不过有好多都转咗行,有D就退咗休,有D仲瓜埋。
$ i2 B3 w0 q/ I3 ^8 y* T$ f( h5 u- m而家期待紧D新血有出色嘅表现。7 W, C1 x: H0 n  g, k
eegbook 发表于 2011-3-21 04:05

; m/ R4 b" E) Y; Q% E
& @7 f( M" L4 R* _5 ]) u7 u
. r6 G- s. ?; g" d2 O3 m    其实TVB已经有好多新人噶,系04、08、10年都举办过训练班,日期越缩越短,如果我无记错噶第一届训练班系90年举办噶,而第二届系94年。(如果无记错噶应该就系咁)

eegbook 发表于 2011-3-21 05:12:12 | 显示全部楼层
其实TVB已经有好多新人噶,系04、08、10年都举办过训练班,日期越缩越短,如果我无记错噶第一届训 ...
; p) B1 J* l7 G% j+ U. W谁明我心 发表于 2011-3-21 05:01

2 M1 Z1 Y( B5 M% S) @7 q7 P' H. q6 @3 h+ ?' _
% V8 {2 n' Z0 G  i, z( B) Y
    所以,至值得期待哦。

cancomcom 发表于 2011-3-21 17:19:14 | 显示全部楼层
幾有趣的樣子,
9 K* x& T" a* C- a& l( t7 e+ _+ i6 L1 R有時間看看!

eegbook 发表于 2011-3-21 17:32:42 | 显示全部楼层
幾有趣的樣子,0 w- h+ i- q+ i) b+ r+ Z
有時間看看!) z! x& z8 G/ N) F" s; P. ~
cancomcom 发表于 2011-3-21 17:19

7 e/ l! U/ l0 E5 X
+ s8 N8 w) S& g, l- L' x
( I* P; X) u( f0 F# B    有意思睇边部动画吖?

雪比 发表于 2011-3-25 16:10:50 | 显示全部楼层
呢个节目吾错,支持!

eegbook 发表于 2011-3-25 16:22:46 | 显示全部楼层
呢个节目吾错,支持!4 ?4 @! f8 u, r$ [: d, r
雪比 发表于 2011-3-25 16:10

9 j! p5 Z7 e4 T% x6 O& X( {' j$ N2 i
# S5 E* t5 z9 k' ~" \
    呢个签名,相当有家唷~~好正!~好帅!!

justwind 发表于 2011-3-26 10:52:38 | 显示全部楼层
粤语配音同日语仲喺有相当距离哦,银婚,配音最好2010年

eegbook 发表于 2011-3-26 13:16:44 | 显示全部楼层
粤语配音同日语仲喺有相当距离哦,银婚,配音最好2010年: y- C/ s2 X' _
justwind 发表于 2011-3-26 10:52

9 Z6 _  b: i' L& }5 V8 z% e+ z2 U6 y) l, |- n* ]
! w  }- a8 J6 i
    因为TXB要顾忌好多嘢嘅,所以好多都配唔到原汁原味。