[每日闲聊] 2010TVB年度動畫配音大賞--獲獎名單

as499383231 发布于2011-3-18 23:29 5312 次浏览 72 位用户参与讨论     [复制分享主题]
eegbook 发表于 2011-3-19 10:18:12 | 显示全部楼层
原来凉宫把声,系小丸子黎。

kidhitomi 发表于 2011-3-19 12:43:22 | 显示全部楼层
已经下落嚟收藏了
; o- M  @3 }: X! H# X' v: @希望TVB自己搞一个咁嘅配音大奖
0 d$ g4 U" @) y/ g. H: a2 q可以提高配音员嘅知名度就好了

zhyipeiok 发表于 2011-3-19 13:19:33 | 显示全部楼层
很不错,十分感谢楼主的分享!!

eegbook 发表于 2011-3-19 13:21:38 | 显示全部楼层
已经下落嚟收藏了
! `( h2 O# g8 ^1 O+ X. `希望TVB自己搞一个咁嘅配音大奖4 w4 N/ l( @+ v. n( g( }" E
可以提高配音员嘅知名度就好了
( h: ^, H) R# i5 ~( g% E& ekidhitomi 发表于 2011-3-19 12:43
9 C, i3 n  t  i7 y1 P3 ^8 O
9 z( t0 P! O- B( U0 o6 S/ k3 a

9 R- j4 Y' T' ?& k# L6 U    而家TXB还未学日本咁。。搞声优偶像化。

小louise 发表于 2011-3-19 13:22:56 | 显示全部楼层
J2弄的??还是民间自己弄的??

dears 发表于 2011-3-19 13:35:20 | 显示全部楼层
睇哩中国动漫事业的发展路线系从声优开始

eegbook 发表于 2011-3-19 13:44:26 | 显示全部楼层
J2弄的??还是民间自己弄的??! m2 A% c( ?6 P$ R7 G- `
小louise 发表于 2011-3-19 13:22
: R  q9 [4 f- a! y

+ M. e  u# Y  I% S  [1 Z- N/ f" }5 n7 q% F5 I  j- v. J' @
    应该就系民间自制嘅。。

小louise 发表于 2011-3-19 13:50:34 | 显示全部楼层
回复 19# eegbook . c" N8 y' v. [& x

7 \* T8 h6 }8 B0 {我估計都系啦....J2應該唔會咁得閒去整呢D野....

eegbook 发表于 2011-3-19 14:22:01 | 显示全部楼层
回复  eegbook   T# p. A/ a: X$ q2 J" P3 c

7 x1 O% |/ ]- |& k/ a我估計都系啦....J2應該唔會咁得閒去整呢D野....' a* X; b; K- C6 V
小louise 发表于 2011-3-19 13:50
- z1 x* g! j3 q/ l* _2 J5 Z
+ R" I) x3 ]  F* ^. n8 S
4 B  y5 c3 u5 ?8 F, w1 t% [! w: x% X
    吃饱饱,突然之间眼瞓超黎~~~

小louise 发表于 2011-3-19 14:50:55 | 显示全部楼层
吃饱饱,突然之间眼瞓超黎~~~" w5 k6 k* H6 A
eegbook 发表于 2011-3-19 14:22
我都系突然覺得好眼訓.....

guanriru123 发表于 2011-3-19 15:19:48 | 显示全部楼层
支持动画换粤语主题曲啊

eegbook 发表于 2011-3-19 15:29:35 | 显示全部楼层
我都系突然覺得好眼訓.....
7 M8 Z2 T3 M/ M6 u# i( E" ?小louise 发表于 2011-3-19 14:50

) }7 ]6 D1 j' F- O' n4 y8 T  ^% y4 ~3 X
; j) X' R, e- {2 ]; Q
2 A0 N6 `3 K8 M3 s0 I    可能系落雨嘅关系啦. Q% Z; n! p. o4 A9 m8 B) y" d
我刚刚饮咗杯咖啡,而家好快了。