[真人特摄] [原創][東京地震8.0][粵日雙語][BD 1080p][共11集完](補115+換片源)

漫步雲端 发布于2010-12-2 03:08 11562 次浏览 122 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
Batcat 发表于 2010-12-7 22:36:09 | 显示全部楼层
唔清楚呢,不過對下大小就知啦
0 z) m% p  S# `$ e) a: H: k漫步雲端 发表于 2010-12-7 22:15

" U( l4 `1 r5 z: k; D. {/ i
) W: I# Q& M9 u1 F大小系400-500

mcnynbajay 发表于 2010-12-7 22:36:42 | 显示全部楼层
我頂多用10M,但是佢地就用到盡完全不客氣..2 K2 Z: z# N1 ?4 Z9 k

1 p3 r4 I9 S, o# h而家偷偷傳囖 或者系企傳8 ^8 ]$ r) Z* G% T% `5 c/ G
漫步雲端 发表于 2010-12-7 22:26
2 G. u& ?3 u" M+ Z* n+ K& R0 O
上行10M了?  可惡的大水管了~~~
# E4 J6 L8 Y' \9 K# V4 D9 N7 Q" G( @3 d( l& q. `
查實你做電腦行業,即系做乜遮?諗極唔明,你工作時間會咁悠閒,經常在線?  不祥……

ET0-0 发表于 2010-12-7 22:37:16 | 显示全部楼层
9 Y% U' ~4 e1 b) e9 b
你手抄的吗?
5 e9 M. t8 Q+ J0 W7 u) l; Z5 x) X漫步雲端 发表于 2010-12-5 20:41

3 `9 X$ g/ x* N' g1 k9 {/ ~. H4 e- ]
8 f( u6 T( g1 K! c$ y
系啊 全部自己制作啊 唔系攞人地 全部自己搞 有时做累佐就可能懒得检查会有 小小出错

ET0-0 发表于 2010-12-7 22:40:20 | 显示全部楼层
睇到第9集就唔想睇第10集 因为太悲剧喇

漫步雲端 发表于 2010-12-7 22:52:49 | 显示全部楼层
上行10M了?  可惡的大水管了~~~
7 |/ V4 p1 _: j5 \# o, i2 t6 H' n4 k5 [+ z; K9 Z1 `' y7 f% D
查實你做電腦行業,即系做乜遮?諗極唔明,你工作時 ...
  v$ J! s, x2 K2 {2 a  L0 Jmcnynbajay 发表于 2010-12-7 22:36
% N2 i. J& w3 V$ L: @  S3 s
7 t, a+ V( M6 ~- C! o2 }
, _) v# u5 A" e4 q& H, @4 ~
上下10M實質1.2MB/S左右
! A, R; T  U) b5 c' _
" q9 R; @2 H0 |4 k" ?8 {3 q1 e/ X幫人裝機...有時整下機$ O( q& m! [( y6 @
我個度樓下賣電腦配件樓上系網吧,既然系網吧當然大把電腦上網啦

漫步雲端 发表于 2010-12-7 22:55:14 | 显示全部楼层
大小系400-500
1 K! u8 z# C, J" k* H* l! ]kruouo 发表于 2010-12-7 22:36
' W- Z1 `) |& h0 s
. R+ _2 Z( q! V7 j0 f" S$ K8 V

; I  e5 B9 e, Y5 M, d* _5 |3 w* N    : H0 L# z2 R: C* \4 U
U2好似系600-700MB吧 應該唔同

漫步雲端 发表于 2010-12-7 22:57:32 | 显示全部楼层
系啊 全部自己制作啊 唔系攞人地 全部自己搞 有时做累佐就可能懒得检查会有 小小出错6 V5 f1 l+ S. V9 \
ET0-0 发表于 2010-12-7 22:37
. u8 u: [4 [; Y$ V8 ~
( f. L- ?2 H: |# G
! ^: w: Q$ M# L
    7 }7 Y- e# t! z4 I: m/ m5 W+ s1 `) Z$ L
有ocr軟件可以idx+sub轉成srt
- {' k: s8 g# }7 L/ w$ |: g7 o
  b. U# u: r6 H% N8 |你居然每個每個字抄= =

Batcat 发表于 2010-12-7 23:06:46 | 显示全部楼层
系啊 全部自己制作啊 唔系攞人地 全部自己搞 有时做累佐就可能懒得检查会有 小小出错; L' s, A7 t5 u2 a! ~  _2 K! n
ET0-0 发表于 2010-12-7 22:37

1 |* K& k9 g& q% `
) f7 ?4 H% H4 S. h) v! A
8 j- y# Q: J# N. A# g& C   來位人兄你好強啊!!

ET0-0 发表于 2010-12-7 23:19:52 | 显示全部楼层
有ocr軟件可以idx+sub轉成srt
0 |  `- `; d$ x+ p- h' p. T. p3 v$ j9 T4 m+ ~4 |
你居然每個每個字抄= =. p0 g  Q; S( m, m& p; l6 n7 i
漫步雲端 发表于 2010-12-7 22:57

+ R. \9 I* I6 u! u7 E( J7 X) C
  Z  L% L3 _- @7 E* l0 v
* g' Z! b, `% D    本来部片无字幕只有视频音频 你无文本你系咪要每句会打落去呢 无文本你点转啊 转手指啊

漫步雲端 发表于 2010-12-7 23:23:51 | 显示全部楼层
本来部片无字幕只有视频音频 你无文本你系咪要每句会打落去呢 无文本你点转啊 转手指啊3 P$ F7 q2 }/ [  y( q- U7 H
ET0-0 发表于 2010-12-7 23:19

7 |" B% O" z5 Q( H% T3 P+ N) {, S( T- h9 S

1 z: i6 i; i) N& F6 I) N# S   
% a0 o( e# P; l; [我話轉idx字幕,咁你呢啲真系純粹手抄啦
$ f) q6 `( J/ |4 g. [& x: r真佩服你了

mcnynbajay 发表于 2010-12-7 23:34:28 | 显示全部楼层
上下10M實質1.2MB/S左右
5 E7 Z( M- K6 c% i- B4 S8 _
7 w, d3 B/ l% S1 R  b幫人裝機...有時整下機
! G7 s6 Y4 V% ?+ v# E我個度樓下賣電腦配件樓上系網吧,既然系網吧當然 ...
' `- k6 K  k+ P3 o漫步雲端 发表于 2010-12-7 22:52
4 x, y) J" N$ I( \0 ~, X/ ]  J
我知按1/8來計嘛~我的6兆實質都系最多694K左右~但上行死唔變~仍512K=64K,實質50K. ~$ l; s( j+ o2 Z8 I# y4 G4 _

; I  n: K3 `) h) I2 [哦~~類似電腦城DIY裝機員了~~咁你對DIY好在行咯~~~PC的配件的邊D升邊D跌,咪第一手知道咯~~) J$ B/ B' O) M$ E( D" Q
但近期睇過報導,DIY生意冷淡喔!開始搵食艱難了,抽水少~~O(∩_∩)O哈哈~,SO,你好得閒了……

ET0-0 发表于 2010-12-7 23:34:47 | 显示全部楼层
我話轉idx字幕,咁你呢啲真系純粹手抄啦
8 K" `  q' F$ i, }& x真佩服你了
4 P1 \" c, O  L# ~- ?7 G漫步雲端 发表于 2010-12-7 23:23
4 [2 C" v6 F4 x; K8 r
7 x- s) J5 a& ?5 D% [6 U$ t

9 ?$ ]* K( C3 f8 H    我通常用到软件有Sub Station Alpha v4.08同埋Subtitle Workshop做字幕 转换格式就用格式工厂 剪切就用会声会影