[真人特摄] [原創][東京地震8.0][粵日雙語][BD 1080p][共11集完](補115+換片源)

漫步雲端 发布于2010-12-2 03:08 11505 次浏览 122 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
mcnynbajay 发表于 2010-12-5 23:46:59 | 显示全部楼层
话少收其他人嘅合成作品系因为 我有爱的动画十只手指都数得晒,刚刚仲真系数咗一下 在我硬盘中 ...$ v. t) o2 G4 v6 h
漫步雲端 发表于 2010-12-5 21:46
& X4 H* J' D1 d1 w  u: o
講到其他人作品中,我都占了一半,·~O(∩_∩)O哈!心內笑了一下~~多謝捧場~
; O6 K+ i7 d+ v; A7 O你的作品呢,O(∩_∩)O哈哈~你合成的BD或HDTV較多,用舊機時,我一向無視高清視頻的~播唔到了
  O0 T0 z) j' o# U& v& d; n引入新機后,一直拖BDRIP或BDMV爽下~之前MU爆發,都拖了幾套的,黑執事2,DVDRIP有銀河醒目女,天使特警,幸運女神~惡搞校園的校正音頻,結界師等等了~~都幾多的~~慢慢開始忽視DVDRIP,“老物例外”!# ]% i% J7 `, G% M. q  R
' ?# T& E; z( [8 ^$ |
“昔日的興旺”了,只為留系人內心中的回憶的~~~隨著科技一日千里的發展,人總會變得越來越懶的~~~合成咁瑣碎的任務,亦會隨之隨波逐流~~改朝換代~~~

vrfan 发表于 2010-12-5 23:48:50 | 显示全部楼层
为什么不用115网盘

漫步雲端 发表于 2010-12-6 00:06:24 | 显示全部楼层
講到其他人作品中,我都占了一半,·~O(∩_∩)O哈!心內笑了一下~~多謝捧場~
9 p! d% L) R, X5 S8 j, @$ `1 y& R你的作品呢,O(∩_∩)O哈哈 ...3 [$ z8 u8 B5 e
mcnynbajay 发表于 2010-12-5 23:46

4 O2 S* L1 d0 Q- C$ l: a/ A5 U4 J! x) |3 P4 c
) n1 F$ f) e" L  h

% K7 K5 ~0 s" I- S! w4 O/ f6 X銀河醒目女有DVD啦?我幾月沒合過呢套囖 第一因為太難合 第二片源不清晰沒合成的動力4 U4 M/ Q* l* F' Q8 }
天使特警又重新收過BD 1080p,不過發覺同之前合的DVD音頻不敏合沒辦法整到BD片源度= =而家正考慮重合6 p4 f  r$ w" h: r# T/ ?
你話的補漏過度 我而家都有少少改進了,話說你係U2下片源?仲未識用SHAER嗎

mcnynbajay 发表于 2010-12-6 00:20:18 | 显示全部楼层
銀河醒目女有DVD啦?我幾月沒合過呢套囖 第一因為太難合 第二片源不清晰沒合成的動力
8 M3 I- s% E" t- d- L5 \5 I1 U4 ?# ]# V天使特警 ...% X! d8 F0 I) q7 M7 j
漫步雲端 发表于 2010-12-6 00:06

& P( B0 V, K: q8 i/ j 記錯左了,LDRIP同DVDRIP性質一樣的,載體唔同遮~~
5 ?& J$ f$ q6 ]( W! \8 s講到,你果幾套,收來都浪費心機咁的~~天使特警BD化,唔系稍稍推前或遲都唔OK了?系咪硬解加速的錯了?
; V8 w5 j# f% x/ v你好少合老物了,下下CUT得多果D,你都輕易放棄了,仲以為可以從海賊王中,睇你補漏處理進步成點的……點知你……( V1 a$ i# @. A& p
國慶註冊左的,只要拖免費巨種的~~都差唔多拖了1T咁,啃得太犀利了~~~SHARE我搞唔掂了,煩系節點,關鍵字搜索,連接唔穩定……等好人分流算了!

漫步雲端 发表于 2010-12-6 00:49:43 | 显示全部楼层
記錯左了,LDRIP同DVDRIP性質一樣的,載體唔同遮~~
! v9 r. t7 W8 z講到,你果幾套,收來都浪費心機咁的~~天使特 ...
. I; T2 [' M( N7 W2 @' I+ p8 f+ H# ]mcnynbajay 发表于 2010-12-6 00:20

3 p" ]+ e; i# U7 x# I$ a) J! i1 K9 R  a
3 f$ ?" {; O9 {! k1 u: ^
4 k$ [' w5 ?. s# F# l6 v) E   
9 E+ i3 p' K( ^) i* c  l唔系輕唔輕易放棄的問題而系根本沒辦法合得好,cut住鬼死咁多有啲仲系連環cut除非成段駁但是咁樣又會少咗好多粵語對白' D$ y# ^. I$ P4 F: l1 f
所以都唔知點駁好,你合下海贼王就知 話說我咁耐以來都系爛一次尾 SHAER搜素用日文名就得
- v% `, t4 m' N節點網站就要自己搵其實用多啲時間落去研究下就好易上手

mcnynbajay 发表于 2010-12-6 01:19:51 | 显示全部楼层
唔系輕唔輕易放棄的問題而系根本沒辦法合得好,cut住鬼死咁多有啲仲系連環cut除非成段駁但是咁 ..." i7 f/ ?, Y: @
漫步雲端 发表于 2010-12-6 00:49

# s, D8 Y! c* `, O% c, r6 Z我明白的~~CUT成咁,都無人想睇落去嘅了~~無法了~鬼叫我地要顧D細嘅,唔好學壞咩~~佢地擔心都多餘的~
8 P3 N: c5 z0 T# `. o' ?我遲D拖下RAWS,等“歸宅”后,再執手尾后會試合下嘅了,還有近排大愛的《烏龍派出所》受時間限制且尺度明顯唔啱哩個時段播,集集都好多CUT得好無謂了~2 T9 ^" C. P% l1 B! z! y: A
5 n8 N; D4 ^- X
SHARE只要系無PD搜索得咁順利,且無掛得咁爽了,不過PD仲系少熱門資源了~PD勉強拖到幾套的~而家太多好心人分流去網盤,唔中意用SHARE掛的朋友的福音來……

漫步雲端 发表于 2010-12-6 02:58:04 | 显示全部楼层
) i- _7 X4 J7 i. p
我明白的~~CUT成咁,都無人想睇落去嘅了~~無法了~鬼叫我地要顧D細嘅,唔好學壞咩~~佢地擔心都多餘的~2 Q4 Y1 R, ^! R/ g# x  x! B
我 ...7 f% x: w+ i# }; d6 P
mcnynbajay 发表于 2010-12-6 01:19
& n" U% C6 l; F6 t0 n; m

4 t' B1 T$ J- D+ E) C4 {, S1 i" d% k7 k# c7 [7 [5 e, \- F

9 ^7 L4 g5 K# O  w海贼王試你合第1-2集之後我包你話想放棄不合,天使特警嘅DVD音頻唔知點解當校對好咗 3 u* X7 t' V- ?8 N% w
但只要播放1-2分種就開始不同步了不關硬解嘅事2 f* }% H0 d2 f2 z4 C
剛才睇完 會長是女僕大人 粵語版發覺配音不錯 是ANIMAX配音而家正搵緊BD片源; l& n, i* j  R" e* k3 d% }0 @5 g
不過搵咗好多個版本都未合心水,睇嚟又要上SHAER搵搵了上面有啲職人壓片技術超好所以想去碰下運氣睇下搵搵到心水片源

mcnynbajay 发表于 2010-12-6 07:27:03 | 显示全部楼层
海贼王試你合第1-2集之後我包你話想放棄不合,天使特警嘅DVD音頻唔知點解當校對好咗 0 D  ?0 t% A8 R9 _- {( A3 u1 o
但只要播 ...
, n2 i. Y2 p5 f" @# B漫步雲端 发表于 2010-12-6 02:58

) n) C+ P6 C# e! H8 N8 S  Y6 m# {4 ~2 X, g) [3 t- D2 {3 V1 J

! @3 z/ m" W5 P) T   
游客,本帖隐藏的内容需要积分高于 2000 才可浏览,您当前积分为 0

漫步雲端 发表于 2010-12-6 07:46:04 | 显示全部楼层
**** 本内容被作者隐藏 ****$ {7 j$ a+ I5 G' C, K* g$ d
mcnynbajay 发表于 2010-12-6 07:27
- ?. i& A5 V- D! _' e
$ ]4 Z: w& i& W- h& Q& R/ ?

) {" a" Z. C2 e8 i; }6 D   
: \# V: Z+ {. J& H多謝提供 方便的話可唔可以提供原帖出處?因為呢套仲未更新完# q) U: I( Z" j- [0 L' W! t- h
無理由每次更新都要麻煩你架= =有沒解壓碼?' e6 s9 C" h  Y1 S5 C7 ~# _
8 C# F1 ?7 A3 I. u- S0 B
剛係SHAER上又搵個版本,細你果個少少5-6百M集左右7 R+ B( [- B7 V% _

hjs_hjs 发表于 2010-12-6 09:46:56 | 显示全部楼层
怎么不把动画里面的图片放上来的,不知道画工好不好看啊

panzcheng 发表于 2010-12-6 12:54:01 | 显示全部楼层
多版本都系一件几烦噶事~~哩个体积略小,看看如何先

panzcheng 发表于 2010-12-6 13:42:39 | 显示全部楼层
第2集同第3集噶连接一样.....