[真人特摄] [原創][東京地震8.0][粵日雙語][BD 1080p][共11集完](補115+換片源)

漫步雲端 发布于2010-12-2 03:08 11500 次浏览 122 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
漫步雲端 发表于 2010-12-6 13:54:09 | 显示全部楼层
第2集同第3集噶连接一样.....
$ n8 F6 h. Q# f4 y1 h3 M1 f1 qpanzcheng 发表于 2010-12-6 13:42

! t, B% P4 ~: B
. L, g, X$ a! b. m4 k$ n5 z; e# X3 N( n2 x6 Y. [& K
    2 l' F' Y+ E$ c' H3 r  H, Z8 x
搞錯咗....怪不知03集沒人下載到= =

mcnynbajay 发表于 2010-12-6 19:39:14 | 显示全部楼层
多謝提供 方便的話可唔可以提供原帖出處?因為呢套仲未更新完
2 H: @* \  Y2 H$ g" M7 x# h無理由每次更新都要麻煩 ...+ ?/ A  C; D2 O. T# D
漫步雲端 发表于 2010-12-6 07:46

2 n9 g+ I. N7 M; b$ q0 o9 P  {4 L$ Y動漫花園的U2PT站的某貼更新喔~~你有無註冊到了U2了,有的咪貼出處咯,無就,PM我咪得咯!
  O1 ?& G! S& R" X) R( N
5 {0 R- E5 n# A: ]8 T( C1 |啱先出了,錄影版的《會長是女僕大人》,你訓晚就竟然睇左,又系幽助私底下交流分享?

YM 发表于 2010-12-6 21:53:37 | 显示全部楼层
東京地震8.0BDRip粵日雙語合成甘正一定要來支持啊多謝曬。

漫步雲端 发表于 2010-12-7 00:56:41 | 显示全部楼层
動漫花園的U2PT站的某貼更新喔~~你有無註冊到了U2了,有的咪貼出處咯,無就,PM我咪得咯!! F) |: {2 v+ U) G& y
5 U6 v* b" i: u9 O, G
啱先出了, ...
' I9 }* x6 w+ u, `, x0 f  I' imcnynbajay 发表于 2010-12-6 19:39

& {4 J+ \9 W8 e' k# J& ^, a4 E/ C$ q1 \
! z1 S0 ]9 K- t+ c0 o

5 ?7 |* f, ~) m3 _我下載咗一集但是壓縮包有密碼啊,都解壓唔到 你有沒解壓碼啊?我跟住又系SHARE上掛咗一套想對比下邊個畫質好啲
4 M8 t! y% ~) s% _4 X- e: q雖然大小都系差唔多...幽助佢話又新錄咗呢套 咁新嘢喎當然想睇下啦 所以叫佢比我試睇先囖= =

mcnynbajay 发表于 2010-12-7 07:16:16 | 显示全部楼层
我下載咗一集但是壓縮包有密碼啊,都解壓唔到 你有沒解壓碼啊?我跟住又系SHARE上掛咗一套想對 ...
3 Z) w, J' _( d0 v/ U6 X7 R漫步雲端 发表于 2010-12-7 00:56

6 g' p  Z7 v# @/ P4 j& k8 c8 }
: k' Q( L6 m4 Y6 }" c
6 g* P/ C7 L% `$ H- Y/ H+ N    唔好意思了~~個帖真的無帖出密碼的~我剛糾結了好耐,PM左壓制者了~今早先回覆了!
% x8 w. n6 ?( ]: q4 o
游客,本帖隐藏的内容需要积分高于 2000 才可浏览,您当前积分为 0

漫步雲端 发表于 2010-12-7 12:47:27 | 显示全部楼层
本帖最后由 漫步雲端 于 2010-12-7 14:57 编辑 8 y8 g- K. F, e/ U7 [6 y$ H
唔好意思了~~個帖真的無帖出密碼的~我剛糾結了好耐,PM左壓制者了~今早先回覆了!
3 Z0 e8 R0 k! p! K. t**** ...% e/ J5 }" f2 ]7 Z! A1 v' o, f
mcnynbajay 发表于 2010-12-7 07:16

" E; Z; M3 Q" N5 |) X& k) s; l/ h' p' E" F$ I' f* w

8 I( h" t  e8 q* b$ [8 e    + W! B) y- _2 m$ R* m# X
剛才兩個版本做過對比,你個版本啲色彩好似深少少畫質基本上都系差不多3 V9 ^! }9 R, P& p% f
不過音頻方面你個系320 AAC 個我264 AAC,想就想收你的版本 但是又系SHARE上拖咗
/ W) Y# i: X9 [而家正糾結中家裡小水管洗版不容易

mcnynbajay 发表于 2010-12-7 20:33:16 | 显示全部楼层
剛才兩個版本做過對比,你個版本啲色彩好似深少少畫質基本上都系差不多, Q+ G; r+ B) X' z. P  k# B
不過音頻方面你個系32 ...' W0 H& s: ~, L1 ?8 `: c' J$ ^: \2 ?
漫步雲端 发表于 2010-12-7 12:47

$ m: y! D; A+ t7 B& J3 j8 @% ^; I我理得色彩邊個深了,我一律用QQ影音的畫質增強功能提高色彩嘅了~~畫質基本上睇唔出分別的~~除非用152寸大屏幕睇了,哈哈
- L% o5 c" k5 d音頻亦一樣,邊個比特率高,我都聽唔出分別嘅了~~
' R7 Z2 ]9 B6 r+ i2 u) v* F只要壓制出的容量要適中,BDRIP,基本500M-1.5G可以接受的~2G就……& J; R, B! N& D$ D/ p  V/ ^
還有我多數收網盤分流或發佈的版本~~無自拖原發的地方PT或BT的~
+ z/ ?8 f5 _+ |& w. I; G& U* l' r9 `! O, `/ \: W  G
你會糾結自己的小水管?唔系呱,你之前唔系話自己單位可以過M/S的~~    可惡的大水管!

Batcat 发表于 2010-12-7 20:46:21 | 显示全部楼层
我下載咗一集但是壓縮包有密碼啊,都解壓唔到 你有沒解壓碼啊?我跟住又系SHARE上掛咗一套想對 ...
. h6 e# c$ _1 F2 t漫步雲端 发表于 2010-12-7 00:56

; ^! Z# k3 q- ]' c
3 e6 @$ L8 y4 ^' @+ r
+ g$ V% Z' g6 B0 C2 v' f* A   系u2個mu版度下既?唔通系我個個版?

漫步雲端 发表于 2010-12-7 22:09:59 | 显示全部楼层
我理得色彩邊個深了,我一律用QQ影音的畫質增強功能提高色彩嘅了~~畫質基本上睇唔出分別的~~除非用152寸大 ...+ h1 |( f. q6 w
mcnynbajay 发表于 2010-12-7 20:33
8 b+ B* O  M* g3 B
9 x$ f7 V6 t  D. u# o8 s
+ N% @' V' N& F# {& ?
    0 \" ]% e1 F( y2 ]; D5 ?$ M
單位而家嚴格限制上傳下載,發現一次就扣100
" L8 v" k6 V  _都系果啲人不自覺掛BT唔限速整個網絡卡死曬 跟住就畀老細發現

漫步雲端 发表于 2010-12-7 22:15:47 | 显示全部楼层
系u2個mu版度下既?唔通系我個個版?
" J3 u/ p2 \% t& N8 l! ?kruouo 发表于 2010-12-7 20:46
5 v1 z" j) B0 S! m

6 a( w4 ^% _* U+ Z: E/ X. T) ]8 X& [
      f# c- a  x" u4 p1 F3 ^
唔清楚呢,不過對下大小就知啦

mcnynbajay 发表于 2010-12-7 22:17:25 | 显示全部楼层
單位而家嚴格限制上傳下載,發現一次就扣1003 D/ K2 N% U4 {) e. i$ S  L
都系果啲人不自覺掛BT唔限速整個網絡卡死曬 跟住 ...
7 m' ?  [: i1 c& i漫步雲端 发表于 2010-12-7 22:09

9 m8 y; ?, v( \4 U 果D人當中,梗包括埋你了~~+ T3 S' x2 \! Y
若果真的限制左,你更新BD大檔的咪好大鴨梨咯~~但又唔見有絲毫影響喔~~K-ON的BD過G都照樣更新……

漫步雲端 发表于 2010-12-7 22:26:46 | 显示全部楼层
果D人當中,梗包括埋你了~~
/ g7 o* f& E2 h! m3 o- |9 y- O若果真的限制左,你更新BD大檔的咪好大鴨梨咯~~但又唔見有絲毫影響喔 ...  k$ U: |' m' ?  o0 E! J4 j
mcnynbajay 发表于 2010-12-7 22:17

T+ q: m6 S$ h9 c1 ?' P" J
  p4 Q" m3 h2 b8 g4 I3 j* i6 F. [/ P- m! p. J4 U# l! J! G/ Q" {

: R0 `) U* Z" p$ _& ?我頂多用10M,但是佢地就用到盡完全不客氣..
; |$ {, f$ y7 k5 k& M% `0 E' F2 q
7 @" S3 d  Q0 L而家偷偷傳囖 或者系企傳