跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[其它更多] 大家來曬一曬自己的電腦配置吧!要有圖有真相了~~

mcnynbajay 发布于2010-11-6 21:44 8340 次浏览 98 位用户参与讨论     [复制分享主题]
漫步雲端 发表于 2010-11-8 20:50:37 | 显示全部楼层
其實都無乜分別!!只系集成左一個補丁同更新,無乜大變動!!就同vista sp1甘,我用都系測試版, ...
1 E) o" \7 _: L* K0 xkruouo 发表于 2010-11-8 20:41
, Y. Q+ U1 a. f# o  |
. i+ u4 }; A3 v
, H  w6 }0 r4 h0 h1 E' t/ P

b3 {3 m0 M. j: Q/ z# \' [兼容性有沒好咗?如果有的話我都想裝 不過唔知有沒64位版呢?

Batcat 发表于 2010-11-8 21:01:18 | 显示全部楼层
兼容性有沒好咗?如果有的話我都想裝 不過唔知有沒64位版呢?! H7 Z4 I4 N3 I; h. u. A+ }1 m
漫步雲端 发表于 2010-11-8 20:50
' C  `8 L" u4 J6 [. C- p

4 g! |) G; x- G) {3 d
; l" {6 i0 D0 N' S' w( i   兼容性唔清楚!!我未升級前IdxSubOcr都仲可以用。但是到左sp1就用唔到轉6%就出錯!!系除左來只軟件,其它正常!!(唔知系未個案)64位系有得!!我都準備裝64位試下!!

漫步雲端 发表于 2010-11-8 21:14:51 | 显示全部楼层
兼容性唔清楚!!我未升級前IdxSubOcr都仲可以用。但是到左sp1就用唔到轉6%就出錯!!系除左來只軟 ...$ [1 k7 `/ q, h8 r& i
kruouo 发表于 2010-11-8 21:01

; m* y! S) K3 M  r8 g  h' C1 x! i9 n8 j
0 l+ @' r7 h' j7 G- y
5 X9 x+ X+ V: ]
$ Y% Y2 Z! J" ^( k. x( D+ z) d. W; M- Q1 U5 {/ Q

6 E2 w- z2 V9 M, A/ K9 C你而家的內存有800M左右係浪費咗因為32位系統只係用到3.2G內存= =

Batcat 发表于 2010-11-8 21:18:27 | 显示全部楼层
你而家的內存有800M左右係浪費咗因為32位系統只係用到3.2G內存= =" T/ d  U8 I/ [3 M  o
漫步雲端 发表于 2010-11-8 21:14
7 I# s# X: ~& N7 S- |
9 Q& f8 e' j3 {* n, v4 L
9 N2 [6 N0 l8 A5 b) l
   系啊!!所以我先準備換64位系統,不過怕麻煩要裝過曬d軟件!!

漫步雲端 发表于 2010-11-8 21:23:59 | 显示全部楼层
系啊!!所以我先準備換64位系統,不過怕麻煩要裝過曬d軟件!!
8 T; L# p! i5 k9 Y5 @& H" Kkruouo 发表于 2010-11-8 21:18

" F2 i) u3 G, l, Z4 K" Z
# b& t! G4 @) T- U+ P; J! \* E% e. l

, ^0 I( t4 t3 A$ i! h8 i0 N  Y! v沒辦法 重裝係咁噶啦,我個人感覺64位快過32好多= =
7 G$ q% q9 a/ q" V* e  k但是就好食內存,所以有4G才好裝

Batcat 发表于 2010-11-8 21:27:38 | 显示全部楼层
沒辦法 重裝係咁噶啦,我個人感覺64位快過32好多= =( I4 E2 k7 B7 |, |
但是就好食內存,所以有4G才好裝
. c5 k1 [! P  i漫步雲端 发表于 2010-11-8 21:23

9 J% e3 `  u/ p8 s0 C" F
6 S4 H2 o* z3 m: `9 @3 X+ t$ h7 o8 [" ^, B6 \9 d4 S
   哦!!穩日得閑裝過系統先得!!

wjr5200 发表于 2010-11-8 22:56:22 | 显示全部楼层
沒辦法 重裝係咁噶啦,我個人感覺64位快過32好多= =7 t, u7 _% D& [* o* a7 C
但是就好食內存,所以有4G才好裝$ K- H+ ?& v2 o, T
漫步雲端 发表于 2010-11-8 21:23
9 n- R& a9 a2 r- v, A- o  {$ Z
. I9 |9 ~: w0 X% S, y" u

5 Z9 O; ^) X9 ~4 z, Y8 |    可惜专门稳64位的程序很郁闷,用翻32位的程序有不如装翻32位系统,宜家无奈地用32位win7的路过

ttsti 发表于 2010-11-8 22:57:46 | 显示全部楼层
哦!!穩日得閑裝過系統先得!!+ u& v0 q5 k; t2 Q4 {* E
kruouo 发表于 2010-11-8 21:27
装两个系统未得罗,一个32位一个64位,就算某个软件在64位用吾到都有个32位做后备!

wjr5200 发表于 2010-11-8 22:58:28 | 显示全部楼层
兼容性有沒好咗?如果有的話我都想裝 不過唔知有沒64位版呢?9 D6 ]  o$ J- x" _1 j0 h+ R* E
漫步雲端 发表于 2010-11-8 20:50

3 i. u  I$ _6 H+ A8 U
- o+ C  ]* C; ^! V7 p1 F/ u  o% S6 H  F7 S
    win7的兼容性不错了,像proE2.0这种程序也可顺利运行

漫步雲端 发表于 2010-11-8 23:27:48 | 显示全部楼层
可惜专门稳64位的程序很郁闷,用翻32位的程序有不如装翻32位系统,宜家无奈地用32位win7的路过
; f/ y) B: G3 |wjr5200 发表于 2010-11-8 22:56
! L/ l( W) n: }8 G& C
+ D9 e: }$ g" Q6 W: U% m8 Y/ z1 |

( f: L9 q0 y- m   
3 ~$ u. F; i% q0 {32位的程序在64位系统運行都乜分別,

Batcat 发表于 2010-11-9 03:32:30 | 显示全部楼层
装两个系统未得罗,一个32位一个64位,就算某个软件在64位用吾到都有个32位做后备!* p& N7 e4 e$ s( |: N, N
ttsti 发表于 2010-11-8 22:57
# F" V! z: [- L# D+ r3 B; n6 N% h
3 T; E, ^& Z6 K: y( W

' {) a+ J- L" _    我用既软件唔多,64位应该兼容到

zsl198602 发表于 2010-11-9 13:41:22 | 显示全部楼层
奔E6300-2.8G,msi-gtx260+,msi-p43,ddr800-2g,西数500G。已经落后