[官方作品] [第3弹][決][钢炼FA ED4][粤语填词翻唱]

空灵 发布于2010-8-15 00:45 20063 次浏览 96 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
netasa 发表于 2010-8-20 01:59:40 | 显示全部楼层
依个ED4  感觉还是有的。 可以自娱自乐,但难以“正式化”。 明解D讲句,就係即你叫做落合成里面收藏,打死都唔制咯!
8 ^' r2 }- Z9 z. i
2 p: A& m  K: I: k+ ^7 b" l依次嘅经历就係,硬听左句“多么有劲  看清  一路较劲”
9 b$ V2 H  ~5 I7 K! t) s! D6 i0 |# w) E
希望以后真係要 一路够劲!!   依次比分后期制作,较对得好节奏拿得啱好!
* B, O# E2 @& c+ O
1 a5 j' y. d: BPS:依期美工好似有唔少进步喔!! 粤社LOGO都做得几可爱吖,之前就应该要加啦!!综合分数85

弦羽君 发表于 2010-8-20 22:29:41 | 显示全部楼层
像楼上这样中肯的意见真不多,3 C+ G9 u4 Q  X. e7 J
内牛满面~

紫霖 发表于 2010-8-20 23:53:10 | 显示全部楼层
哩期美工海报系我系三色堇嘅第一次制作……嗯我会继续努力嘅!!

快明天 发表于 2010-8-21 12:41:55 | 显示全部楼层
好好~~!!翻得号好~~~!!

Mr.Methanol 发表于 2010-8-22 00:19:12 | 显示全部楼层
= =我5明49L讲咩 = =不过如果系我唱的问题= =不过很多成分都是我唱的问题= =聋你们狗耳的话~~我再次道歉~~

寻缎 发表于 2010-8-22 13:10:30 | 显示全部楼层
好狂野噶唱法啊,另一种感觉,不错啊

clpro 发表于 2010-8-25 22:08:31 | 显示全部楼层
我地一早有已執版,無人用咁解︰
8 K* i2 K% _. G5 O( V5 v5 T終於跟軀殼邂逅時守則都變奏! j  u* x- }+ R/ u$ r; q
等候
' I: q; I9 `: F夢踏碎交織的破舊  一刻擊碎困憂
3 w( m8 e6 M  E/ Q6 T; _不必將方向似從前留戀的不再佔有
# ~7 m6 ]! q8 [6 }: |8 N' d; ~難忍受
" }8 h  p' M) }; i1 w別後退 心中的火照舊 風中奮鬥
; H$ u7 G1 f% z8 F# j若然或然默然地就好似那過去哭泣的笑聲
8 c+ r" A0 p6 m# g' Y# ^面臨舊時陪伴你再次較勁. @4 C$ F6 Q( ^  m
  L; c# K( \: p
路程長短未明攜手打拼- n$ }) i/ q) A8 U
如若信心足可去證明  也許一刻看清  能夢醒
! \0 t- q& c4 B) i8 F& o燃點熱情同舟共乘
/ {/ y/ N, l! H, I9 ^) d8 I期待抱擁傷口變熱誠
- r" h) m3 x- j" f請看清  感動可未停
. ^  M9 L9 S& f$ m) z+ c
% A' K, n, s2 P6 O前方旅程仍需證明明亮眼睛終可作決定  終看清
. i" X! u) y: o$ G$ [$ ]從思慮逆轉我命

chen2010 发表于 2010-8-26 05:45:19 | 显示全部楼层
我都来支持一下先!

弦羽君 发表于 2010-8-26 20:00:23 | 显示全部楼层
回复 55# clpro
" S1 O% |- b7 X1 d1 {       首先,其实录音其实已经是一早就做好了
4 {$ T) T* R4 x* M       另外,一开始我以为你地贴错,点知你宜家再发一次都仲系有出错...
  I8 }. v$ {$ x- L2 _       接下来,不解释

评分

空灵 + 2 笑而不语

kevinchan 发表于 2010-8-26 20:48:06 | 显示全部楼层
唔懂楼上的高手们在说什么,路过围观

求其君 发表于 2010-8-26 22:19:43 | 显示全部楼层
惊现咸鱼!!!!

弦羽君 发表于 2010-8-27 00:06:15 | 显示全部楼层
我系度好出奇咩....同埋你都5好咁懒....