[其它更多] 关于『三色堇』第1弹作品&第2弹预告

空灵 发布于2010-7-10 11:05 6678 次浏览 75 位用户参与讨论     [复制分享主题]
空灵 发表于 2010-7-10 23:03:55 | 显示全部楼层
+ z) p1 B$ n( ~: n' g
9 E% H, E4 t" f( Q# U回复 35# mcnynbajay
4 `! l. h6 S2 b9 V" `; `& E9 p9 _% f+ H6 [! z3 c. E0 ^
& O. {( B! M+ Y
    我係想好似整MAD咁啊,截取动画片段,自己制作一个完整版嘅视频,如果你哋做唔到就算咯...TV size我哋自己都可以合~不过因为歌词係完整嘅所以有啲唔想浪费

mcnynbajay 发表于 2010-7-10 23:19:24 | 显示全部楼层
回复  mcnynbajay 0 R( h% `  I  U
9 E8 l7 l( |. w8 ]9 b1 G

& W0 X/ y6 ~/ d- h% u, U    我係想好似整MAD咁啊,截取动画片段,自己制作一个完整版嘅视频,如果你哋做唔到就 ...
9 z7 {: ]& v, s* O0 f$ Z- @% Q" h空灵 发表于 2010-7-10 23:03
, U3 X, }4 _, \
, r5 M8 A, F6 Q: u2 t

: n5 q+ k4 e0 _1 n4 t    甘整住TV size版先咯~好想知歌姬会唱成点……
7 Q; }/ S! U; z7 PMAD?我out~未接触过哩一类……听落难度算颇大下……

落☆茉 发表于 2010-7-11 08:43:53 | 显示全部楼层
世界正想要你呢=_,-!...空灵,安排一下吧...
+ g6 t4 v( x- A9 t8 n( l竜崎 发表于 2010-7-10 19:03

3 |4 E" r$ B7 v7 E! T" Y; U+ x% T8 F7 O2 r7 q. H4 @

1 m. N! c, l6 Y    0  0!传说中的大佬语出惊人。。。求交往0v0

Batcat 发表于 2010-7-11 23:07:21 | 显示全部楼层
好期待!!!

落☆茉 发表于 2010-7-12 18:59:27 | 显示全部楼层
回复  mcnynbajay ) [9 z) ^; u; C% V, R& N& O/ f$ L1 U

% A. j2 T& L8 Z
% R) m! _. `! O* `9 T    我係想好似整MAD咁啊,截取动画片段,自己制作一个完整版嘅视频,如果你哋做唔到就 ...
5 `, ?6 K1 W' Q7 P( N$ f空灵 发表于 2010-7-10 23:03

" e& T/ U: k$ Q  `1 R  R# S3 L. @& x+ f

' I1 ?' {2 \  z+ m2 y( f    如果唔系电脑硬盘细我谂我唔知几多年前就开始研究做动画MV了=  =

竜崎 发表于 2010-7-12 22:49:36 | 显示全部楼层
如果唔系电脑硬盘细我谂我唔知几多年前就开始研究做动画MV了=  =4 K/ V/ A2 g' ?& E; e+ p
落☆茉 发表于 2010-7-12 18:59

1 b; R7 s4 T* b% u! Y0 `  t$ i+ z9 u
爆下内幕先——空灵有两个硬盘~~

空灵 发表于 2010-7-12 23:38:53 | 显示全部楼层
回复 42# 竜崎 - B" v/ K! c  R0 J" e
. @2 _8 `0 V- w& S  @$ K

6 _5 T. H- C4 ^    你嗰个500G嘅咧?

kevinchan 发表于 2010-7-13 01:42:13 | 显示全部楼层
乜做动画MV要好多空间嘅咩?

空灵 发表于 2010-7-13 12:06:18 | 显示全部楼层
乜做动画MV要好多空间嘅咩?  i% Z! b3 [: {0 l- q
kevinchan 发表于 2010-7-13 01:42

2 w! Z* ~8 H/ y) ^0 d$ C' O
: w+ z' Q) S1 T. m; @* |% y
7 r3 u& K/ Y# Z9 X2 ~    需要素材多嘛,而且都要高清冇字幕嘅片源...

kevinchan 发表于 2010-7-13 12:59:30 | 显示全部楼层
需要素材多嘛,而且都要高清冇字幕嘅片源...' g( U0 d$ `, W. Y5 }$ V2 C
空灵 发表于 2010-7-13 12:06
) M( |8 J% r3 u5 B
0 k; c9 |! ]- @" ]! y- J
  K/ D( l3 P. C' Y) S( d
    嗯,有个1.5T应该乜都足够了

落☆茉 发表于 2010-7-14 00:18:57 | 显示全部楼层
都是晒命的吗。。。orz

空灵 发表于 2010-7-14 10:22:17 | 显示全部楼层
回复 47# 落☆茉
) N: V$ K# S2 C. W: U; _0 [# _2 h; f6 {' x4 Y$ O% z3 K9 `
+ A8 V: o9 k: u. \- g8 C$ v
    我硬盘也很拮据的...