[迅雷快传] +115礼包][原创][幸运四叶草][x264_aac][HDTVrip_720P][粤日双语][50集完]

天才不二 发布于2010-6-20 16:10 17503 次浏览 288 位用户参与讨论     [复制分享主题]
aaron81 发表于 2010-6-20 22:58:09 | 显示全部楼层
先入来支持下不二~

alex131 发表于 2010-6-20 23:43:52 | 显示全部楼层
Thank You ! ! !

eegbook 发表于 2010-6-20 23:54:17 | 显示全部楼层
哇。呢部正野,多谢楼主分享。

murphy 发表于 2010-6-21 09:48:23 | 显示全部楼层
字幕封吾到...咩问题?

Ace0210 发表于 2010-6-21 10:14:17 | 显示全部楼层
thanks you let me see   E4 ~0 H  H$ C4 L  s4 n
唔知配音點呢

天才不二 发表于 2010-6-21 11:03:20 | 显示全部楼层
& u0 ]" o% l' ~( l1 @( M0 o
字幕封吾到...咩问题?
# U- t( V+ l. ~/ ymurphy 发表于 2010-6-21 09:48

4 a4 d4 |/ f' H( ]  f8 X5 ]( xsub唔使封入去,字幕封idx同ass就系了,不过封前唔可以删sub

murphy 发表于 2010-6-21 11:53:29 | 显示全部楼层
即系封IDX同ASS,SUG就放系同一个目录度?

天才不二 发表于 2010-6-21 12:25:40 | 显示全部楼层
系的,封完随便删

ngyan1600 发表于 2010-6-21 13:20:58 | 显示全部楼层
文本打开idx,全程手动操作
/ I" [5 G9 d+ s; B. h& T! e只用delay: xx:xx:xx:xxx,封装后再用MKVextractGUI提取,咁就唔使逐行逐 ...& ]' k1 U0 u1 m+ r( l) G7 Q
天才不二 发表于 2010-6-20 20:26

7 Q& R7 B, Q- Y8 c2 a7 ?4 p
# Z1 ^" ?! q" Z) |
0 D/ x& C0 a4 H) q& u3 K    呢個方法都係好煩.......& _! @( u3 W: S' Y) x/ w( j
直接用"SubResync"打開idx,改完時間之後係時間前面個圈入面按滑鼠右鍵1~2下,見到個圈變左向下既箭咀就ja係直接改完所有時間,要set既點有op前,op,第一節內容,第二節內容,ed
, Y: f5 \/ ?  ^8 C共5點,點都比係idx改文本快6 X" k( @$ a) R# I+ z7 n4 R- m
不過記得op位置一定要係文本改一改,唔係就顥示唔到op

cancomcom 发表于 2010-6-22 00:02:34 | 显示全部楼层
沒有時間看電視的,, K7 l, l: _# V6 f- }; X" ?
就下來看看吧!!

Snowsnow 发表于 2010-6-22 08:55:31 | 显示全部楼层
thanks for sharing!

murphy 发表于 2010-6-22 19:14:30 | 显示全部楼层
sub唔使封入去,字幕封idx同ass就系了,不过封前唔可以删sub* P  o7 a& d5 l
天才不二 发表于 2010-6-21 11:03
& d3 u5 C4 S4 C1 E9 @. |4 F
& R5 ^% Q: h9 t" ?) D' S9 n
0 J) l& Z% E1 ~$ U" v1 g6 ~
    甘既话个字幕隐藏吾到喔...