[动漫讨论] 投票,帮手对比下,全职猎人fans入嚟啊

kevinchan 发布于2010-5-9 12:56 13050 次浏览 105 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
ruiqukq 发表于 2010-5-10 19:18:39 | 显示全部楼层
我选A,9楼的我都选A
% m8 ?) S' R9 o6 P. p4 F8 A
8 E7 M8 Z! u5 @8 j: k& R楼主是不是想合成啊?

help6288 发表于 2010-5-10 19:34:03 | 显示全部楼层
其实我认为C版本先係美版片源嘅代表,颜色比较浅,而A版本就係法国,意大利那边嘅做法,比较倾向颜色,睇上 ...
, g, N2 v- Q, y9 K. ^kevinchan 发表于 2010-5-10 15:17

$ i2 k2 |, i' R+ F. M% l. h3 @: k6 E# V; q% ?+ U
5 j" F' Q9 P/ N/ k. X5 ?
    你岩.....我所指既美版.......就系指非日本版本....6 H) B: H3 S* t8 i  c* V
因外国版本颜色深D

help6288 发表于 2010-5-10 19:35:05 | 显示全部楼层
係啵,你讲嘅龙珠数码修复係日版制作噶?龙珠一世定係其他呢?
! W% w/ x. t5 k  b; akevinchan 发表于 2010-5-10 15:25
8 }9 u# K. b* D) r' F$ b
0 y9 e1 x  i+ O- @8 @
9 p4 s: k8 }" p. s% o) Y
    非日本.....外国版本.....D画面真系靚好多..../ t+ Y0 ?) r- q* H* ?, a
不过又系睇上去5多自然

kevinchan 发表于 2010-5-10 20:58:22 | 显示全部楼层
非日本.....外国版本.....D画面真系靚好多....
4 s4 J7 t( B2 I, {不过又系睇上去5多自然
4 |" ?5 o$ [; ~( ?- ehelp6288 发表于 2010-5-10 19:35
你未答我啵,係米龙珠一世?另外,数码修复版本有无得下载先?我想对比下...如果係比日本DVD-BOX嘅版本好,咁我就唔下载日本噶啦,我依家先下载咗6只disc

kevinchan 发表于 2010-5-10 20:59:42 | 显示全部楼层
我选A,9楼的我都选A
" Y- l. i+ |/ m
! H. t& F' A) `9 o5 S楼主是不是想合成啊?! Q: x" g/ u* s5 N  C
ruiqukq 发表于 2010-5-10 19:18
前排自己合成咗日本嘅wmv版本,点知最近发觉有个美国片源好啲,所以发投票叫大家帮手拣下咯

help6288 发表于 2010-5-10 21:17:52 | 显示全部楼层
你未答我啵,係米龙珠一世?另外,数码修复版本有无得下载先?我想对比下...如果係比日本DVD-BOX嘅版本好, ...
$ Q( y' O. z/ H0 V. r$ ?kevinchan 发表于 2010-5-10 20:58
" R6 J6 Z6 g1 ?+ o% w2 `
0 G4 _9 P. p0 l' I; x
& O) g& ]8 x5 C( K8 q
    你等下.....我揾下比你....D画面靚好多.....但就系16:9版本...5系4:3

help6288 发表于 2010-5-10 21:19:22 | 显示全部楼层
你未答我啵,係米龙珠一世?另外,数码修复版本有无得下载先?我想对比下...如果係比日本DVD-BOX嘅版本好, ...
. a3 e: T" _0 U9 P4 Fkevinchan 发表于 2010-5-10 20:58
- G) D- ?) E* `& m4 O
. s9 a1 }9 k& J4 l8 P

% P* V7 Q8 h: }# C' r, O/ K    揾左下....好似5系一世5 h3 k9 F  D/ c
但我5肯定....因之前洗机D网5见晒......E+得番X264版既BT种@@

panzcheng 发表于 2010-5-10 21:20:53 | 显示全部楼层
用graphedit可以,即係网上所讲嘅GE法,或者用Haali Media Splitter里面嘅GDSmux,仲有mediacoder都可以,建 ...( [4 N/ B) }% _  ?+ V& }
kevinchan 发表于 2010-5-10 09:30

! F& C) l- x' V, I/ A8 f' l! D, q4 O) O
) B+ h3 B4 M" L, J2 r
    恩!!唔该晒啦~~我研究下先!!

kevinchan 发表于 2010-5-10 21:55:40 | 显示全部楼层
揾左下....好似5系一世* G7 @* I5 y: Z3 D7 c
但我5肯定....因之前洗机D网5见晒......E+得番X264版既BT种@@$ j; ^  j& J. j( q* l% T" G; I
help6288 发表于 2010-5-10 21:19
有ISO就梗係要iso啦,不过你讲嘅呢部唔会係指龙珠改啩?龙珠改都已经有BD版了

aaron81 发表于 2010-5-11 07:14:59 | 显示全部楼层
我会选C,B同C很接近,再细睇画面C更细利,A第一眼很好,但睇得久觉得好似旧片,而D有点似将画面拉长

help6288 发表于 2010-5-11 08:28:57 | 显示全部楼层
有ISO就梗係要iso啦,不过你讲嘅呢部唔会係指龙珠改啩?龙珠改都已经有BD版了
/ H/ l2 e1 W0 ~) _5 gkevinchan 发表于 2010-5-10 21:55
0 E6 D! ?* G# R$ {2 b& W& J
. y6 i- O! Y  ^. z& Y- l
: u0 @0 E1 J: S
    衰雀............ 5 v; }8 o: f1 u2 |- z+ l, ^0 Q
你在侮辱紧一个龙珠迷既智慧.........
2 i1 @' M/ W6 `" v
$ r" y5 S3 A/ k# W' T睇左下.....手上只有X264版既资源....但5系数码修复...但画面比日版DVDrip好

kevinchan 发表于 2010-5-11 12:45:09 | 显示全部楼层
衰雀............
% C# ]+ d+ s2 ^* C9 f9 q; e你在侮辱紧一个龙珠迷既智慧.........
/ j! U0 d' r6 q% ^
( R% O$ h) k: L3 ^% T. q  D睇左下.....手上只有X264版既 ...+ e+ }# N1 m- A4 d( E, Y
help6288 发表于 2010-5-11 08:28
讲来讲去你都未话我知係龙珠嘅边部= =!