[动漫讨论] 投票,帮手对比下,全职猎人fans入嚟啊

kevinchan 发布于2010-5-9 12:56 13049 次浏览 105 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
Ling1988 发表于 2010-5-9 18:34:41 | 显示全部楼层
我还是选“C”。(色彩平和D,顺眼D)

panzcheng 发表于 2010-5-9 19:34:46 | 显示全部楼层
关于你嘅图我个人唔中意咁亮嘅画面,所以我选择图一!
4 q; j1 H4 v+ ZPS:建议你下次都开贴找高手们来对比,因为同贴内好 ...
" M6 M4 |( u& J, C6 b# akevinchan 发表于 2010-5-9 15:47

1 L6 o' B# z4 W( F- q. u. A) n3 D3 [( L, O+ J+ F
6 N  S! {. x' ?- k& ^
    恩!!好噶~~下次醒目!我都系霖住顺便噶咋!!哈哈

panzcheng 发表于 2010-5-9 19:44:36 | 显示全部楼层
好似好多人简2图过种感噶!!楼主D图都系A图亮D~~多人选!!我都系中意无感亮过种!!吾知点解就系望落去觉得舒服!!我压吾翻1图过种效果!!搞好耐都唔掂,压出来噶都系2图噶效果~~我菜鸟吾识设置D参数!!

雪比 发表于 2010-5-9 19:46:19 | 显示全部楼层
觉得A和C都可以,不过我最后都选左A!
8 }. a# {& w3 I4 X个人比较中意A的色泽多一点

alam 发表于 2010-5-9 20:41:55 | 显示全部楼层
雖然不是這片的FANS, 而且一集都沒有看過, 但都來支持, 對比下!

alam 发表于 2010-5-9 20:47:24 | 显示全部楼层
A 片源好, C 中文字幕好, 是否難以兩全其美?  
4 b9 d) G2 R) O( T" _' U龍珠圖, 更難, 好像沒有太大分別?

kevinchan 发表于 2010-5-9 20:51:56 | 显示全部楼层
好似好多人简2图过种感噶!!楼主D图都系A图亮D~~多人选!!我都系中意无感亮过种!!吾知点解就系望落去觉 ...$ {" A* h; b/ O& n  `
panzcheng 发表于 2010-5-9 19:44
乜你压片无记住自己嘅设置嘅咩= =!咁如果压出嚟效果靓点算?唔记得又要重新试压过,我晕咯

漫步雲端 发表于 2010-5-9 21:03:32 | 显示全部楼层
好明显A清晰好多...

chrisrex 发表于 2010-5-9 21:06:49 | 显示全部楼层
我个人觉得
2 Q! ?- k+ G6 \/ f1.就画质来讲A同C差别唔大BD就差啲- a- W5 g; Z. ]8 A0 D
2.就可视范围来讲,A同D可视范围较大,B同D四周都好似冇咗几个像素! {, l! U9 a6 G6 e' U! \7 r% L
所以个人觉得A最好~~

chrisrex 发表于 2010-5-9 21:11:23 | 显示全部楼层
我选左C!! 雀仔啊~~其实A系米由C压出黎嘎?(我觉得)不过体D字幕又好似系两部离窝!! 唔该大 .... Y0 E: e( T; t9 N. O$ m4 ]
panzcheng 发表于 2010-5-9 01:38 PM
; o$ H0 I/ O* D& g7 h" l
* x% f& u8 L. B0 t
1 _# D# Z: Y; A6 h% b
        哈~龙珠一定要支持下
6 x4 b, F& q+ T6 C; y$ v% ^8 _个人觉得9 y1 }& |3 x1 d' |1 Z
图1画面比较灰3 @, N$ u5 e2 C0 T5 Q. w
图2画面好似过曝(影相咁)+ x0 k5 |+ p# Z$ p3 l/ T; d
若然有图3介于图1与图2之间咁就最好啦 6 h. Z7 s$ _& [+ z- K6 i% ]% V
如果冇得拣我会拣图2(过曝嗰个)

kental 发表于 2010-5-9 22:00:15 | 显示全部楼层
回复 17# kevinchan
" F- Y3 k  ]/ W$ O4 w2 O" X3 f
0 S9 u  y5 B' T8 d哦,甘肯定系A啦!画质好多!

kevinchan 发表于 2010-5-9 23:31:34 | 显示全部楼层
A 片源好, C 中文字幕好, 是否難以兩全其美?  
$ k* n4 S9 t, w1 ^( c; E- f3 K龍珠圖, 更難, 好像沒有太大分別?% L$ `2 [" f, |+ S
alam 发表于 2010-5-9 20:47
字幕係内挂的,可以关闭!早知我关闭字幕嚟capture啦