[动漫百科] 幪面超人的经典-Black RX

freedom16 发布于2010-5-2 14:07 6673 次浏览 70 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kyo1983 发表于 2010-5-6 16:54:06 | 显示全部楼层
呢套你rx既前身,black,atv簡化就咁叫幪面超人
6 X2 k' v* Z; o4 M( g5 X+ Yngyan1600 发表于 2010-5-6 16:42

! |3 D$ R; C* J( `
5 r& I  R8 P" |" n2 o; u& S$ w+ M2 M: A6 [" R
    哦,原来系咁,名呢样嘢又真系无考究过,都系要睇到图片或者视频截图先清除
/ I6 ^8 Q* |' o% r  Y/ b3 o
. ?! v3 L2 k# y  J- w多谢ngyan解答

killua1q1 发表于 2010-5-6 21:59:50 | 显示全部楼层
始终最好睇既都系black&black RX!

kenhai74 发表于 2010-5-15 11:11:31 | 显示全部楼层
楼主好有见地,的确在我心入边只有BLACK RX(因为BLACK我没睇过),到现在也只有他是使我记忆犹新的一个蒙面超人剧集!因为我对他的主题歌和片尾歌都很喜欢,入边的配乐也非常不错,其他的楼主你已经讲晒喇,而且讲得很贴切很到位很深入!佩服!

kugge01 发表于 2010-5-26 22:15:54 | 显示全部楼层
我寒假时煲左次,体到想呕啦!

kenhai74 发表于 2010-5-28 08:45:51 | 显示全部楼层
LS 你的反应好似唔掂啵,点解会想呕啊?!

eegbook 发表于 2010-5-29 04:15:09 | 显示全部楼层
RX更系经典啦。仲好鬼死型添。我记得以前过10先至做。好好睇。

xerox 发表于 2010-6-3 23:05:07 | 显示全部楼层
對,他是第一個可以3變的幪面超人, 當時來講可算得上是最勁

xerox 发表于 2010-6-3 23:09:37 | 显示全部楼层
如果有睇大結局, 果集仲出返之前果d超人一齊打壞人, 最經典的失望場面, 油然而生,---> 我看到rx 的強, 又看到其他超人的弱, 我不明白為什麼其他超人會咁水....皮

xerox 发表于 2010-6-3 23:11:21 | 显示全部楼层
這種故意睇底其他超人的手法, 是這一套的敗筆, 如果不是這樣這套我會更加喜歡

johnnie20 发表于 2010-6-9 20:01:25 | 显示全部楼层
black&rx都係經典,但係好似尼兩套ge劇情係現今社會已經係買少見少la~~8 Q9 a+ j3 ^+ h' x, Q. T
e+好多都係為收視同賺錢,劇情已經係千篇一律,故事可以講得話無晒教
0 Z  h% Z! T& b/ s/ Z育意義,仲有可能教壞人,但係都仍然有人肯用心去做ge,係故事度都有帶5 U7 _0 Z% N4 {
出尼d訊息ge~~

kenhai74 发表于 2010-6-9 20:35:24 | 显示全部楼层
好想有人出齐BLACK或RX,特别喺RX嘅粤语版啊,家阵有个仁兄只出到第12集就好似没点样更新嘞,哎..........继续等待中...................

李嘉明 发表于 2011-6-12 11:01:32 | 显示全部楼层
回复 8# 基斯
% ]# V, E4 L' M7 {# @9 C3 w- }幪面超人BLACK当时ATV叫作幪面超人1991,RX就叫RX~~~