[动漫百科] 传说中嘅救世主?金田一少年事件薄TVB真人版

东方快意 发布于2010-4-10 21:43 5443 次浏览 45 位用户参与讨论     [复制分享主题]
xerox 发表于 2010-6-3 23:51:30 | 显示全部楼层
如果是, 我覺得動晝比真人好看得多, 因為直人版有經費的問題, 很多地方變到不合情理。

xerox 发表于 2010-6-3 23:56:06 | 显示全部楼层
還有一點就是我不同意金田一是救世主。 因為所有事都是因為他的因由而生(錢字, 作者鑽錢所以想出這些怪事), 不說這個, 他每到一個地方都有事發生, 可見他是災星, 比他靠害的人遠比被救的多, 這表示什麼?

cancomcom 发表于 2010-6-9 17:58:55 | 显示全部楼层
好想有無記的金田一真人版配音呀!!!
! {6 B" P7 y% `  D1 j懷念中~~~

johnnie20 发表于 2010-6-9 18:52:02 | 显示全部楼层
係tvb配音ge真人版定係tvb自拍ge劇集ar??

最爱粤语 发表于 2010-9-28 19:39:59 | 显示全部楼层
寻找tvb版的金田一中

艾尔利克L 发表于 2010-9-30 21:13:28 | 显示全部楼层
很雷人的真人

IC11 发表于 2010-10-5 09:35:43 | 显示全部楼层
都OK啦,不过故事全部都知道

东方快意 发表于 2010-10-5 21:02:58 | 显示全部楼层
還有一點就是我不同意金田一是救世主。 因為所有事都是因為他的因由而生(錢字, 作者鑽錢所以想出這些怪事), ...7 j4 h, H. G& B+ b# M) t2 j: F
xerox 发表于 2010-6-3 23:56
3 r' P; u+ s0 c- c/ M( M) [1 ?: h& Y
' J5 {3 [% q% U

" t# L5 B; x  b; B7 D    点解呢张帖会成日比人挖上黎噶--!
$ o# D# v, S0 m  m% D, \
! Y; ^/ @3 h: F( Q查实救世主唔系话金田一,我系指有人拥有绝左版嘅TVB配音金田一真人录像,对于非常渴望睇到嘅我黎讲就好似黑暗中唯一的希望,即系救世主...宜家捻起,甘讲的确夸张左点,好多人都唔明个标题。5 X; J+ L% B, s) ]# l7 r
果位仁兄好似无咩动静,我捻都系稳唔翻了挂

hydedvd 发表于 2010-10-9 00:11:39 | 显示全部楼层
点解打唔开葛??好想睇喔···金田一配音超正啊·····

青灵儿 发表于 2010-10-22 10:29:30 | 显示全部楼层
TVB有播过金田一咩,还是ATV啊,我都唔记得了,作为金田一迷真是~~~

Mikkukan 发表于 2010-10-27 02:51:45 | 显示全部楼层
I'm waiting for more new manga volumes.

maiyulao 发表于 2010-10-31 11:10:24 | 显示全部楼层
睇过都OK,细个吓餐饱