[动漫百科] 传说中嘅救世主?金田一少年事件薄TVB真人版

东方快意 发布于2010-4-10 21:43 5449 次浏览 45 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kental 发表于 2010-4-17 02:09:57 | 显示全部楼层
如果我无估错,系《歌剧院杀人事件》带着面具的凶手隔着窗向美雪打招呼那个画面?
. r( m+ o1 I# U' Q3 m东方快意 发表于 2010-4-17 00:39
& Q; D3 _1 s# k5 d9 Z
3 h' l& G+ Y: Q4 }. }6 O/ k) j! ~: [
% Y. q$ j  P; F! ?; F
    唔讲我都差D记唔起呢个画面添啊,呢个都恐怖;+ b# _. Z$ x) T7 c! Y; ~% ]/ J9 I
不过都唔够个间烂鬼学校噶厕所入面个只也恐怖啊!
6 S1 I: K$ F3 y+ ]. n2 P+ g' w7 J露左半边脸出来,眼神有凶狠喔,家下林起都心寒啊!
( X* R3 c1 U$ K, H6 T4 n
2 E$ w3 ?% E% X* C, c哇,唔讲啦,费事发恶梦训唔着啊!

kevinchan 发表于 2010-4-17 02:37:45 | 显示全部楼层
我都好奇问下,其实金田一係米以恐怖为主噶?

kental 发表于 2010-4-17 12:21:27 | 显示全部楼层
回复 14# kevinchan $ x" ?/ @" F3 r3 @, \7 T! ~9 ^

$ s, F1 Q9 Y; s1 }- S4 S/ c5 f! t# M) x$ |/ l4 C
    唔系噶,都系讲杀人,不过有D场景话得好恐怖者;我舅父体过动画话,你听下D音乐仲好啊,系好开心噶背景音乐个阵突然转音乐,当时吓到个心停左一下都有可能!

jinguang 发表于 2010-4-17 13:34:51 | 显示全部楼层
怀念郭志权的配音.

kevinchan 发表于 2010-4-17 21:05:19 | 显示全部楼层
回复  kevinchan - ?6 u' m$ F7 Q$ H, {: F% ?
- {+ f# S7 B7 q( m1 t
9 H! R/ F6 H0 O: R
    唔系噶,都系讲杀人,不过有D场景话得好恐怖者;我舅父体过动画话,你听下D音乐 ...+ V/ s$ |9 h3 o2 ^- V5 X
kental 发表于 2010-4-17 12:21
音乐都懗到你?睇嚟你胆子对呢方面比较敏感啵!

tjgd1124 发表于 2010-4-17 22:51:12 | 显示全部楼层
系米堂本刚拍果部?

sakura3 发表于 2010-4-17 23:14:24 | 显示全部楼层
郭志权配噶堂本刚~~~~不错哦、、、、、、、、、、、、、、、、、、、、、、、、、、、!!. k& ~; l& o; u- S) Z! x
希望有啦!!

kental 发表于 2010-4-18 18:17:56 | 显示全部楼层
音乐都懗到你?睇嚟你胆子对呢方面比较敏感啵!
& o) P0 D3 z! _$ ?; U7 e% Fkevinchan 发表于 2010-4-17 21:05

; _; y3 |' g0 ?9 F; u6 Q$ D# G
" T# W: D1 Q; ]' f1 y& P6 d/ @3 @# [, y, o
    的确,我本身唔体恐怖片噶,不过之前比个室友逼住体左部“咒怨”,吓到我成晚都训唔着,可能之前留低噶后遗症吧!

xiaoxue 发表于 2010-4-24 23:50:31 | 显示全部楼层
- -求报告~~

gigilau 发表于 2010-5-8 16:42:47 | 显示全部楼层
真系正啊,谢谢谢谢主

rosuneton 发表于 2010-5-11 09:18:10 | 显示全部楼层
堂本刚一的是经典。动画版的和真人无得比。

xerox 发表于 2010-6-3 23:49:45 | 显示全部楼层
真人版日本不是有什麼光拍過的嗎? 是不是這個?