[I T 资讯] 785有什麼好的平的板子可以選購?

abc-like 发布于2010-3-28 06:45 6922 次浏览 101 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kevinchan 发表于 2010-3-28 21:48:08 | 显示全部楼层
有冇高手讲解下微星的板好系边度~~% I! ^7 [, t+ d' [; n1 Y1 L
天使之风 发表于 2010-3-28 20:37
做工和超频吧,价钱都唔算贵啦,相比好多一线的板子

abc-like 发表于 2010-3-28 22:12:48 | 显示全部楼层
淘你個寶? 唔係有問題先咁快放? 有冇d有4條ram槽架?
我的785gtm -E45 淘宝买的,450包运费,2个半月前2 W8 Y; ]: N+ c' y0 B
kevinchan 发表于 2010-3-28 21:47

kevinchan 发表于 2010-3-28 22:36:07 | 显示全部楼层
淘你個寶? 唔係有問題先咁快放? 有冇d有4條ram槽架?6 R% W) w7 i5 W9 i6 B; L
abc-like 发表于 2010-3-28 22:12
无晒意见! 照你咁讲,即係唔使买平嘢啦!( t: L9 J% C% }
最起码我用咗2个几月乜问题都无,日日24H开机!

ttsti 发表于 2010-3-28 22:58:56 | 显示全部楼层
无晒意见! 照你咁讲,即係唔使买平嘢啦!
6 `% ^) z, G, D0 l# m最起码我用咗2个几月乜问题都无,日日24H开机!
2 Z9 O& \# J7 M/ c$ S1 ukevinchan 发表于 2010-3-28 22:36
7 V/ f: k2 i  a) P. O- k- Q
只是用来上下网睇下片一般都好耐用,我帮我个朋友装过部7年仲未坏!
  v% f/ o5 y# |8 Z游戏用途个D都吾耐玩,我用过5部机每部都吾过3年就有问题,希望以加部i5可以长命D..! r9 @9 T; O3 ?& h0 Y
仲有A姐想要再便可以买二线品牌再吾是就买二手货!

kevinchan 发表于 2010-3-28 23:05:58 | 显示全部楼层
只是用来上下网睇下片一般都好耐用,我帮我个朋友装过部7年仲未坏!
. R9 ~6 Q: i; x; e: e. ?游戏用途个D都吾耐玩,我用过5部机每 ...* i7 O0 B+ `/ G8 l( ^' s
ttsti 发表于 2010-3-28 22:58
感觉以前啲机好耐用,尤其是集显的,基本无大问题!至少身边很多例子!
) t/ m: x; i: J; o8 N; b& L: ~我都同意你的讲法

天使之风 发表于 2010-3-29 00:35:24 | 显示全部楼层
明年换机再考虑,我宜家用紧捷波悍马。。感觉都可以~

kevinchan 发表于 2010-3-29 00:47:40 | 显示全部楼层
明年换机再考虑,我宜家用紧捷波悍马。。感觉都可以~) x  h( }) G( L1 k+ C7 f
天使之风 发表于 2010-3-29 00:35
真係好,又换机,又加硬盘

天使之风 发表于 2010-3-29 00:48:45 | 显示全部楼层
真係好,又换机,又加硬盘
" A5 a( z. J0 s1 t( v3 o% l0 Jkevinchan 发表于 2010-3-29 00:47
0 J: [! |/ S: v' F" s3 U! @7 r

7 P& [$ d8 G! T* K; ^* F: G. O' j5 \) \9 r2 {- p- S. v8 `
    感觉用左2年,系时候换了。。。

kevinchan 发表于 2010-3-29 01:00:28 | 显示全部楼层
感觉用左2年,系时候换了。。。
7 {) ]* [1 t" n. K3 ~# F* ~$ U7 e' ~天使之风 发表于 2010-3-29 00:48
真是富有,两年就换

天使之风 发表于 2010-3-29 01:22:45 | 显示全部楼层
真是富有,两年就换
0 Z1 o# G' s( j' Lkevinchan 发表于 2010-3-29 01:00
( [) O* f$ s0 C: i2 K

4 N: c8 o( P+ M0 p4 q: C& V3 B" [1 I! T# Y
    我想装个win7玩哩,哈哈

ttsti 发表于 2010-3-29 01:22:47 | 显示全部楼层
真是富有,两年就换& ^2 R$ X# U7 x6 [3 g% m
kevinchan 发表于 2010-3-29 01:00
2 u* l1 J6 E  c* ^: o6 S
INTEL迟下又换新1155接口新U同芯片组,吾兼容现在的1156实在太可恶了,如果想升U又要换主板,  p, e" m( `( ~- V3 A
AMD就好好多,几代都可以向下兼容!

kevinchan 发表于 2010-3-29 01:31:06 | 显示全部楼层
INTEL迟下又换新1155接口新U同芯片组,吾兼容现在的1156实在太可恶了,如果想升U又要换主板,' D8 b1 |/ a( M" E# g7 h3 e" `
AMD就好好 ...
4 i. X$ S: V5 D/ m2 {ttsti 发表于 2010-3-29 01:22
你係米打算去追新硬件呢?