[每日闲聊] 原来地铁线路图可以系咁样

kyo1983 发布于2010-1-27 20:27 1227 次浏览 18 位用户参与讨论   [复制分享主题]
好早之前就系报纸睇过相关既报道,一直无时间发过来,唔知道之前有无朋友发过,依家转过来等大家睇睇( ^$ R* [/ a' `! u, k
( B2 w; l7 f7 c7 E/ n: w
“当枯燥的事物遇到网友丰富的想象力时,往往能产生意想不到的效果。地铁路线图遇到想象力时,奇迹就出现了。先是有网友发布了“上海地铁隐藏惊天秘密”,将上海地铁的外部轮廓连成了一条火龙;随后又有人开始打北京地铁的主意,将北京地铁画成了一只灰太狼。两幅地铁图加在一起,让人连呼网友想象力惊人。”
: B( b3 W$ Q% d9 {1 q$ w: R- M9 e$ R: h

% ]& O/ F$ w, @& \) ^8 ?6 M
7 m5 R% h, O8 H( i% N2 ?- l

已有(18)人评论

Kiver 发表于 2010-1-27 20:50:55 | 显示全部楼层
好早之前就系报纸睇过相关既报道,一直无时间发过来,唔知道之前有无朋友发过,依家转过来等大家睇睇
7 y; p) A/ n! y) }5 [: ^
4 F* D& F1 m6 \“当枯燥的事物遇到网友丰富的想象力时,往往能产生意想不到的效果。地铁路线图遇到想象力时,奇迹就出现了。 ...6 B) U# \; N! o1 `# f  w
kyo1983 发表于 2010-1-27 20:27
4 h( c' b1 Y' B# t( z/ k

* \. r6 S2 ?: O甘仲有广州的呢?

基斯 发表于 2010-1-27 21:13:31 | 显示全部楼层
好似星座图一样

kevinchan 发表于 2010-1-27 21:30:32 | 显示全部楼层
甘仲有广州的呢?
8 @; H1 }3 y- _! X$ q* Z) iKiver 发表于 2010-1-27 20:50
可能广州未成熟,所以未有人去留意

kyo1983 发表于 2010-1-27 21:57:30 | 显示全部楼层
甘仲有广州的呢?
" t1 m/ q- K- A! }, [Kiver 发表于 2010-1-27 20:50
- m) Q, L6 f0 p' p* E
% H# A3 g$ |/ k
我都想知道,等想象力丰富既人来解谜

kyo1983 发表于 2010-1-27 21:58:50 | 显示全部楼层
可能广州未成熟,所以未有人去留意4 a( p% ?! D5 L* i5 `8 h0 L
kevinchan 发表于 2010-1-27 21:30
2 Y) ?+ ~( l# J5 `2 D" V+ n1 g4 C
) [- c; R; \& E2 s: C0 m
等广州D地铁线起好晒,可以包围住成个广州既时候,再加埋条广佛地铁就可能有了,lol

kevinchan 发表于 2010-1-27 22:31:56 | 显示全部楼层
第一幅我睇唔出係灰太狼

183334257 发表于 2010-1-28 01:11:08 | 显示全部楼层
期待一下广州,只要D人肯发挥想象力,乜都得

kwanyeung 发表于 2010-1-28 01:31:25 | 显示全部楼层
香港地鐵又點樣啊?

ConvoyChan 发表于 2010-1-28 10:04:17 | 显示全部楼层
我个边连地铁都冇。。。。。( ^& k6 d' B9 B1 n4 L( {
话说都系貌似D乜乜座甘巧合姐 有有搞规划既回因为个D野画脑筋咧

fhs890307 发表于 2010-1-28 14:36:06 | 显示全部楼层
超有想象力!

kyo1983 发表于 2010-1-28 14:45:39 | 显示全部楼层
第一幅我睇唔出係灰太狼2 I3 ~3 ]( M& _' L; Z, I, K/ P! Y
kevinchan 发表于 2010-1-27 22:31
2 K8 x8 w0 R/ n* G  G5 S. @) s- U

, a: v& }& O4 x两幅图我都睇唔出系咩图像 ,不过我本来就无乜想象力

12下一页