[每日闲聊] 空间新应用,类似QQ农牧场的快乐庄园~~

雪比 发布于2010-1-21 20:06 2354 次浏览 26 位用户参与讨论   [复制分享主题]
雪比 发表于 2010-1-22 21:15:57 | 显示全部楼层
想呕!看农牧场
+ Q- b# b1 M, [, {7 ktandong 发表于 2010-1-22 11:11

5 @  ~: ~* n6 @- d5 Q8 M6 P0 S2 `5 f1 R" V6 A; _1 i, i
睇完呢个,你更加想呕阿
/ Z* ^" w- [; G6 f9 s
( ~% K- N4 @" z 开心农庄1.jpg " ~" b0 H$ J( W  U
& Y# p5 ?$ K' f7 u. K+ L: P! o& w5 @

kevinchan 发表于 2010-1-22 21:44:07 | 显示全部楼层
雀仔,你好有想头,甘都念到。8 y. g1 Q. c, S6 [9 w
雪比 发表于 2010-1-22 21:07
仲有大把谂头,哈哈!

kevinchan 发表于 2010-1-22 21:44:38 | 显示全部楼层
可以换化肥,是2.5-5小时噶快速肥,超多野送!% N( t2 R2 p7 h; r
tandong 发表于 2010-1-22 18:13
用乜嘢换先?RMB?虽然我唔玩,不过我都关心下

雪比 发表于 2010-1-22 23:30:14 | 显示全部楼层
用乜嘢换先?RMB?虽然我唔玩,不过我都关心下% R; W9 ], H! g3 |; y
kevinchan 发表于 2010-1-22 21:44
7 o/ g) B( m4 s1 O

9 V  k& B0 c. ^普通化肥(1小时)可以用金币买(农场种的野拿去卖就会有金币了),
" e4 O7 P# G( ~$ k3 x' P2 j( E+ Q$ u* W9 U$ J$ h5 d" N+ J
其他的快速、极速化肥就要用RMB咯!

kevinchan 发表于 2010-1-22 23:56:22 | 显示全部楼层
普通化肥(1小时)可以用金币买(农场种的野拿去卖就会有金币了),- m  y9 n) y  G% i9 u3 G
* b2 I, S" u3 ?+ ?9 b
其他的快速、极速化肥就要用RMB咯!
; [% {, _7 X7 w5 M9 M0 {$ Y雪比 发表于 2010-1-22 23:30
果然离唔开RMB

雪比 发表于 2010-1-23 00:09:54 | 显示全部楼层
果然离唔开RMB. V7 d5 t2 Q& ^' f: E9 W8 t
kevinchan 发表于 2010-1-22 23:56

# E+ y: \2 X$ d0 _  W7 R9 U" }0 k, x% z) W6 I8 g
现实就是甘样噶啦!
8 [* s, }. s, A" Z' S  @% D可以俾你用金币买D普通化肥都已经好不错咯!

kevinchan 发表于 2010-1-23 00:32:19 | 显示全部楼层
现实就是甘样噶啦!; P. Q. }) l5 s2 k$ ~" J
可以俾你用金币买D普通化肥都已经好不错咯!2 r; n- c, [! w! n5 S
雪比 发表于 2010-1-23 00:09
金币都系你地嘅劳动成果,係咁易畀玩家满足下都应该

tandong 发表于 2010-1-23 11:27:45 | 显示全部楼层
睇完呢个,你更加想呕阿6 G2 k& D( v; R8 g4 p

1 U* H+ V+ \2 p4 Y: \3 F# L202856( v) d; O  s4 t. Y' L
5 L% E- s, X4 R% ^
2028577 F, z3 S4 w; o% y
雪比 发表于 2010-1-22 21:15
好象小孩子玩过家家!!

tandong 发表于 2010-1-23 11:36:26 | 显示全部楼层
金币都系你地嘅劳动成果,係咁易畀玩家满足下都应该
% g( Y* j" D' _6 nkevinchan 发表于 2010-1-23 00:32
可惜K社搭错码头,此系统不支持农牧场!

kevinchan 发表于 2010-1-23 12:46:24 | 显示全部楼层
可惜K社搭错码头,此系统不支持农牧场!
- j8 B7 k* B  Y' x- c( L$ vtandong 发表于 2010-1-23 11:36
话唔定以后有人会开发一个支持呢个系统嘅,不过到时仲hit唔hit就唔知

kyo1983 发表于 2010-1-24 10:48:07 | 显示全部楼层
农牧场会唔会咁样噶,将畜生嘅粪便做农场嘅原料& ]7 P$ |* L  z/ ^3 i4 Y
kevinchan 发表于 2010-1-22 13:49
% a  g0 `; l, W  z8 t0 Q4 g

' n  p& h) q3 b; o; y听讲准备开张既QQ鱼塘,D鱼既肥料就系牧场动物D粪便,omg

Kiver 发表于 2010-1-24 11:50:18 | 显示全部楼层
今日上空间,无意之中发现有个新的应用叫做快乐庄园。
2 {9 `1 U/ W2 r( _! ^+ K* n
' t4 x  }. s' n- Y1 v7 e添加之后,就发觉它同QQ农场和QQ牧场一样的模式,都是连系一齐玩嘎。- j. a0 g7 W% `, Y" @1 q" C
0 ?5 |$ X* b! ^0 d
之前大家都有讨论过,迟点粤漫社会不会都有个跟QQ农牧场一样的应用,难道就系呢个[e ...
7 O# S- W7 m, J% W! l5 j1 D雪比 发表于 2010-1-21 20:06

9 p" N7 X9 g. H2 |! o7 V8 O7 A( R5 z: c; c/ d4 U- ?
快乐农庄没有玩啊
: a0 Z! d& e0 ^2 e
- z3 b) ~# }* t+ l  @8 k( B" _太多农场
. C7 I: ]" B: k2 o! v4 B没有那么多农夫