[真人特摄] [原創][結界師][日粵雙語][WMV9-DVD/MKV][共52集完](補115)

漫步雲端 发布于2010-1-21 15:04 25979 次浏览 306 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
kevinchan 发表于 2010-1-25 13:40:38 | 显示全部楼层
点解依个片源比我嘅感觉係4:3剪边得嚟嘅16:9嘅感觉嘅! 睇着唔係几舒服。不过的确压得唔错。如果4:3就一定好正啫!
" r& j5 c, h; ~! S. Hnetasa 发表于 2010-1-25 02:33
如果你自己播放时将佢拉成4:3,系咪一样噶?

mcnynbajay 发表于 2010-1-25 13:51:46 | 显示全部楼层
嗯。。合完了迟下放1-52修正音频出来 方便有片源的朋友; Z6 C2 L- G/ ]0 [( L  c
慢步云端 发表于 2010-1-24 22:06
, z" y& [/ v3 H2 i. ~% c8 V
合得真快~可能哩套有線播得基本系足本呱,又或者你系用4核的高端機下……# G4 I% @* U2 O. y. A5 O

2 j: f! g% X4 ]2 ^望你能打包上傳校正音頻好d,一來方便自己一次過甘傳,二來方便大家唔使一個個添加下順便check下CRC32的完整性!

kevinchan 发表于 2010-1-25 15:11:24 | 显示全部楼层
合得真快~可能哩套有線播得基本系足本呱,又或者你系用4核的高端機下……
0 i" n( v0 o% g+ P4 K) m) F& [' J, O
望你能打包上傳校正音頻好d,一來方便自己一次過甘傳,二來方便大家唔使一個個添加下順便check下CRC32的完整性!
+ }7 O/ v& O/ d* }3 kmcnynbajay 发表于 2010-1-25 13:51
你有无下载片源

mcnynbajay 发表于 2010-1-25 18:00:08 | 显示全部楼层
3 K( a$ R/ D! W# P8 g9 _
你有无下载片源
% C) O# p7 x- n7 Z8 N# x; kkevinchan 发表于 2010-1-25 15:11

( Z& q/ h1 Y+ l5 V8 H ……我唔系講佐有下咯!
& w9 Z4 q5 {) y3 H# i/ C
伸手要音頻算了~- @, A' w- [3 \/ g1 V  u/ B
上個月皮蛋姨發去JS,算系我第一次能400K全速(同時4個任務)下完全集片源~( x4 r5 i5 a) q0 m- A4 [
早通知佐雀仔佢,期待佢發校正音頻的~
! z8 N6 ~, M( P( m4 c/ i' O- n8 Q3 h
PS:我唔多中意用英文來命名~寫埋音源出自笨豪
& x2 Y1 o6 I1 Z8 H) V6 j' m( L; v      我睇完哩套經 ...
8 V) z6 W% a/ \, }! d$ X( Amcnynbajay 发表于 2010-1-22 03:16
8 _& ]9 x1 |9 B& x
有圖有真相……

漫步雲端 发表于 2010-1-25 18:37:10 | 显示全部楼层
合得真快~可能哩套有線播得基本系足本呱,又或者你系用4核的高端機下……! C3 u; g, Q! J+ z' V9 u4 q

8 B! A0 e: d* l6 @: u- s4 n望你能打包上傳校正音頻好d,一來方便自己一次過甘傳,二來方便大家唔使一個個添加下順便check下CRC32的完整性!. T  U: k4 U- r" w$ f" l
mcnynbajay 发表于 2010-1-25 13:51

5 X9 T* `! U1 K  t+ s  v# W& q9 G5 @, J- o" T( @2 R- C

5 [5 c  n( B) M7 \有线的当然唔系足本版啦。。CUT佐一D暴力镜头去: E; x% x6 ?+ G6 |0 {' A( u

& P7 a/ Z& @7 K6 \" H$ i$ E多的1集有5-6个被CUT部分要补音频  没CUT过的就10分钟完成1集
$ A$ B# D$ `4 ]( p& A) N" L; C; F4 H! }8 R. x6 L
我现在又嘢上传  明天就将1-52集修正音频打包上传

漫步雲端 发表于 2010-1-25 18:41:05 | 显示全部楼层
kevinchan 已经应承帮手打包上传
6 f) `/ C2 [' A. s; g' G5 H$ ~2 i% D% N
唔洗我一个人上传得咁辛苦

kevinchan 发表于 2010-1-25 21:50:39 | 显示全部楼层
……我唔系講佐有下咯!
4 _$ O- t  J* ~8 X* g% o* s5 f0 W
有圖有真相……
* T- ?& K" \0 N+ I  ?5 omcnynbajay 发表于 2010-1-25 18:00
下得咁猛,小心hdd啊

kevinchan 发表于 2010-1-25 21:53:25 | 显示全部楼层
kevinchan 已经应承帮手打包上传
; ^) G! ?) S6 Y7 V2 D
6 @9 t" m9 R& v2 i0 K- I唔洗我一个人上传得咁辛苦
* a+ f& r- E+ J4 J& O, O- V) N慢步云端 发表于 2010-1-25 18:41
我等紧你嘅音频,我到时会封装埋字幕噶!仲有,我想问下你用边种方法封装噶,点解你嘅日语音频变成AC-3嘅?

漫步雲端 发表于 2010-1-25 22:34:12 | 显示全部楼层
我等紧你嘅音频,我到时会封装埋字幕噶!仲有,我想问下你用边种方法封装噶,点解你嘅日语音频变成AC-3嘅?
  ]; ^0 c5 H" Lkevinchan 发表于 2010-1-25 21:53
( C) k) e# x0 ?5 Y  t) k3 K
0 o# H: `3 i6 B6 m- Z) v, S1 h# d

5 Z9 L4 L6 F. R" J+ f先将WMV视频音频分开再用mkvtoolnix封装MKV囖
1 e1 U) V6 X0 Y4 W% Y! N* l$ u: M3 a$ K1 |
1 b- N9 n; k1 q至于日语音频点解变成AC-3是用MeGUI转的 这个纯属个人喜欢。。。你封装的话可以直接用原来的WMA音频都没所谓

kevinchan 发表于 2010-1-25 23:03:01 | 显示全部楼层
先将WMV视频音频分开再用mkvtoolnix封装MKV囖5 P7 T: c/ Y0 p0 W* e5 O+ c3 M& i
2 F9 ?( ]6 V' o
至于日语音频点解变成AC-3是用MeGUI转的 这个纯属个人喜欢。。。你封装的话可以直接用原来的WMA音频都没所谓
+ B2 v. k/ L9 s. x. k慢步云端 发表于 2010-1-25 22:34
你咁样米即係多咗个步骤?麻烦D嚄!不过各人有各人嘅方法,我都係了解下啫!

漫步雲端 发表于 2010-1-25 23:48:27 | 显示全部楼层
你咁样米即係多咗个步骤?麻烦D嚄!不过各人有各人嘅方法,我都係了解下啫!
/ `; O' W, Y8 ]7 m6 ?kevinchan 发表于 2010-1-25 23:03
/ o3 I. ~4 f, V- y
! ^) X/ i# D0 d. m: t$ R/ q
- k+ r* k" @% x8 J1 j8 ?
係啊。。所以米就话这个纯属个人喜欢囖

leafir 发表于 2010-1-26 06:16:30 | 显示全部楼层
一直想找个合成版的结果师收藏下,终于有了,谢谢