[动漫讨论] 经典动画机动警察重播!!

freedom246 发布于2009-11-19 18:48 2497 次浏览 30 位用户参与讨论   [复制分享主题]
《機動警察》(共47集)將於12月14日起逢星期一至五1800-1830及(重播時段)翌日0830-0900重播
# J" }) p, m# c: x" p* P《機動警察》共有47集,但只會播放46集,不知哪一集不會播放4 D4 p: ?4 D0 R9 D6 v
' E9 s2 U1 d& e8 z
最近下紧机动警察既HD片源,一直坚信会好快重播,果然无白费,终于都重播啦!!
( |1 W/ p0 R/ C: [3 P+ n/ Y [アニメ DVD] [20091119-1850441].JPG - h8 c& Z6 p* J) D( O
" X) [/ P0 l) I4 t) [% z" D( D6 ?
[アニメ DVD] [20091119-1850000].JPG

已有(30)人评论

mcnynbajay 发表于 2009-11-19 19:32:50 | 显示全部楼层
呵呵~你收風都幾快下窩~
  U! x# [+ ~+ z% }. U1 C" c但問題佢指的時段系IQ博士窩,但睇集數都仲有排播了~
# Y/ ]) I/ r, b1 \! X佢究竟系接替IQ博士定棋靈王?只系內部節目表,仲未肯定的(有可能臨時抽起)$ S( H- Q4 Q7 v6 D- z3 E+ [  {( K

6 c) `* v7 R' J6 o7 U8 ?& ~; b還有你打“HD"片源仲以為近排播的動畫添,90年代的產物唔適合用"HD"字眼!

jeff444 发表于 2009-11-19 19:36:24 | 显示全部楼层
这个动画不错的,...

183334257 发表于 2009-11-19 19:46:34 | 显示全部楼层
哇塞,真系重播就爽
: t3 B- c( R  H4 fHD的确唔适用于旧动画的,除非新出HDTV或者蓝光版( ~8 F: ]( ]9 R& I2 G2 U7 B  Q
不过我相信楼主下的片源对于大家来讲,都系机动警察的最清晰版本了

freedom246 发表于 2009-11-19 19:48:48 | 显示全部楼层
呵呵~你收風都幾快下窩~
+ F& k$ o% D5 u) {) @但問題佢指的時段系IQ博士窩,但睇集數都仲有排播了~
1 q% {$ O/ ]/ u/ R7 k4 K8 c佢究竟系接替IQ博士定棋靈王?只系內部節目表,仲未肯定的(有可能臨時抽起)( a6 x& O0 t6 p4 R1 m/ i
, A6 H9 |4 w. s$ e$ T
還有你打“HD"片源仲以為近排播的動畫 ...' ~" M" n* A* B) Y9 i4 f2 b5 C& ]
mcnynbajay 发表于 2009-11-19 19:32

Z( l, H8 D) r/ I接棋灵王啊,希望唔好抽起啦!!
2 R  \" A$ h- V. ]用HD都OK啦,画质同数码重制既高达差唔多,
( ~6 D- S8 A0 s9 ]$ l* r[アニメ DVD] 新機動戦記ガンダムW HDリマスター版 第04話 「悪夢のビクトリア」 (704x480 x264 AAC)
8 L3 D, e8 |% p: O" X1 ]W都写‘HDリマスター版’,机动警察写‘新リマスター版’,都应该系一样意思啦!!

billiard 发表于 2009-11-19 19:49:46 | 显示全部楼层
经典,可惜当年无时间看,后来几部电影版根本都无看过。

mcnynbajay 发表于 2009-11-19 20:11:34 | 显示全部楼层
接棋灵王啊,希望唔好抽起啦!!1 S. R- j3 H4 O% p( a/ `& d
用HD都OK啦,画质同数码重制既高达差唔多,
* |8 O) @( B& P9 {% C* L1 v[アニメ DVD] 新機動戦記ガンダムW HDリマスター版 第04話 「悪夢のビクトリア」 (704x480 x264 AAC)# R1 k( g. B. y- ?
W都写‘HDリマスター版’,机动 ...! d1 y1 `" H9 |; z! J- X- G3 ]
freedom246 发表于 2009-11-19 19:48
9 e; S9 h1 Z3 K0 A; ^; H3 r9 Q
) A3 n: U3 c2 S) N" E3 _6 `# h" s
你甘講系咪調配佐IQ博士的播放時段?
% M. m! U8 v/ A5 T( ~; {而家網上都有TVB粵語流傳的~只系貌似無佐三集而已?哩次重播又系缺一集?甘怪嘅?) e) S, B1 c7 `: l3 e+ j$ l

1 h& I% }. Y% Y* y總覺得現時"HD"的畫質同以前的層次仲差些些~唔系好適合,都系“數碼修復版”嚴聽d~

freedom246 发表于 2009-11-19 20:19:59 | 显示全部楼层
你甘講系咪調配佐IQ博士的播放時段?  z7 v0 u6 h' O9 q4 ]" M
而家網上都有TVB粵語流傳的~只系貌似無佐三集而已?哩次重播又系缺一集?甘怪嘅?
% I( N% `" z1 _. u. s% Q) N8 |0 I6 o2 b, m" U
總覺得現時"HD"的畫質同以前的層次仲差些些~唔系好適合,都系“數碼修復版”嚴聽d~
2 c' x- j& ?4 H  Jmcnynbajay 发表于 2009-11-19 20:11
+ L! I) U) K! B$ \6 E! m9 ?
我都唔系好清楚,或者打错时间或者同IQ博士调时间,不过肯定就系接棋灵王啦!!9 X# d1 R% g4 L- p5 O2 }( V* |
不过棋灵王放完到机动警察开始放之间仲有几日唔知有咩安排!!

mcnynbajay 发表于 2009-11-19 20:26:34 | 显示全部楼层
我都唔系好清楚,或者打错时间或者同IQ博士调时间,不过肯定就系接棋灵王啦!!
9 `+ d# s) H" T8 a& |7 t4 [% t' o. ~不过棋灵王放完到机动警察开始放之间仲有几日唔知有咩安排!!: ?. a& B& u  }; b! b
freedom246 发表于 2009-11-19 20:19

- E0 g5 L! U+ m& K2 d1 |/ _
2 E+ j: y6 o! i6 ]& T9 o# x' U0 s9 b4 D
《棋灵王》至《机动警察》之间有9日真空期,未知安排
! q6 k7 x4 n( m6 W; b+ ?: J( V 可能系東亞運的調動呱~~~

ConvoyChan 发表于 2009-11-19 20:58:32 | 显示全部楼层
个名好熟。。。。不过对于D截图一D印象都冇; u& M! D2 F2 L
睇来到时要第一集睇下先得

kevinchan 发表于 2009-11-19 23:06:01 | 显示全部楼层
楼主有片源,到时合成?呵呵

Ace0210 发表于 2009-11-19 23:32:27 | 显示全部楼层
唔錯
9 E" D+ Y7 F& B" o1 g' z( C我一定會追

123下一页