跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[迅雷快传] [Hayate_the_combat_butler 爆笑管家][DVDrip][MKV][[雙粵日三語][第01話]

mcnynbajay 发布于2009-10-10 21:04 3666 次浏览 46 位用户参与讨论   [复制分享主题]
本帖最后由 mcnynbajay 于 2009-10-10 21:28 编辑 0 }, a$ ]5 X. ~) D; s

5 D* T# l' b; D% J0 @: [【動畫名稱】:Hayate_the_combat_butler 爆笑管家(旋風管家; F/ {6 t$ j! h; F
【集      數】:52
6 F# p' ?0 ~' i4 W4 V# D3 Z: w# m# ?【配      音】:粤语(TVB+Animax配音)  +  原声日语, m7 h1 i* C. e8 G/ l" X- D' ?7 B
【每集容量】:300M左右6 ~: a4 H. v/ ]; A' z
【文件類型】:H264-MKV DVDrip2 r, a' P- X: j+ M- U, h# l5 x# T
【分 辨 率】:848*480   (16:9)0 A1 Z- S. ~  }- @
【字      幕】:華盟簡繁外掛字幕
4 O0 L& s8 I& j6 o# H【储存空间】:MU0 G9 q7 `! x2 b4 ~$ P0 J& s
【片源音頻】:華盟/TVB(岸狗)Animax(小P)+ S2 F  P/ T+ y3 ^4 E2 T( f
哩套都系純試發的! 若要連載成套都要成年甘耐!我無甘好的耐心~~聽日唔知聽日事!3 S* q+ Q% D. S- K5 u5 R6 c6 n! \3 q
還有哩集合得好辛苦,明明無乜點cut的~但因片源系H264編碼同提取出來播放唔到,索性單靠用音頻來校正!
/ x( {" u3 p& e" o9 K. O& _1 `$ X校正好,我臺老爺機都睇到卡爆機甘~所以暫無能力再搞落去!
' \; A' r% A' A. C2 v' \" ?+ U& H! i+ c  q: B% ^8 i) c, E
哩套真的引用佐好多ACG名詞~唔睇字幕版有d唔明講乜的!
  A1 Z4 a3 e+ V9 WAnimax粵語就亂譯甘,睇來監督同配導麻麻地~7 o' k0 M0 e" f8 J: d6 t- N3 ]
TVB譯得相當唔錯~引用“響鬼” 蒙面超人果個?阿斯蘭玩自爆?邊個來?
' q% C) p2 E* f* t4 w! T 我都唔系好熟~
- ]$ ^, j5 P7 d) e配音員表(引用小P)
# c( }& `" F0 e4 d黃玉娟 綾崎颯1 w) O; q7 n" S$ l# _$ }- l& ?2 P
何璐怡 三千院凪
7 \" f, \  T' b7 M曾秀清 瑪莉亞( m: d2 R9 M& ]+ \! c
朱子聰 古拉斯+ {& x0 C2 q4 p' Y4 o; v1 F
鄭麗麗 西澤步
* B( h+ l- }/ L1 u雷碧娜 阿颯母親3 \, H  H9 }- B, B
招世亮 阿颯父親( [' u4 P/ J! Q1 `6 Y
陳永信 天音" x  F7 ]8 y  M' t- y( E/ |: J

' M- m4 ~6 [3 k雜聲系列:
! \/ p3 t) J! [- y2 F招世亮 聖誕老人(#1-2)
2 z5 v6 `( c% t曹啟謙 普通高中男學生A(#1)
7 b1 \  Q" _7 B% L, k卡樂C 普通高中男學生B(#1)
/ [8 n1 N4 q1 Z( B; C/ o曾秀清 普通高中女學生(#1)
2 l5 H8 Q3 T; \- |卡樂C JIMJIM(#1)
0 i6 N5 _, C; t0 E& r" |張炳強 MINGMING(#1)
9 ^7 l: I' v$ t# l8 ]曾秀清 棒球少年(#1)
1 h+ I& |, \- y6 u梁志達 可信兄弟A(#1-2)& {' H- A( n* q* [
李綿綸 可信兄弟B(#1-2)
! n7 W' h; A, K9 J/ X- w5 U, {曹啟謙 柏木(#1-2)- F3 N, o% w% u& _
[CASO][Hay[20091010-2100050].JPG [CASO][Hay[20091010-2100291].JPG [CASO][Hay[20091010-2101122].JPG [CASO][Hay[20091010-1958481].JPG HayateTheC[20091010-1958110].JPG ! [+ X4 u5 D& M0 X6 d

2 D) \* h# |# J5 K8 U) e  j- |♯1 Destiny, 唔叫特種命運得唔得  T# x) T, R& y$ O
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

S/ |/ S( r4 L2 P[/hide]

已有(46)人评论

wui 发表于 2009-10-10 21:39:03 | 显示全部楼层
呵呵有得下载吗 头文字D4没有

ykcheung 发表于 2009-10-10 21:51:31 | 显示全部楼层
樓主哥哥仔,我會永遠支持你連載!!!

ninaomu 发表于 2009-10-10 21:55:01 | 显示全部楼层
华盟好~~~不过我唔希望你变成1600二代

ninaomu 发表于 2009-10-10 21:56:24 | 显示全部楼层
仲有做乜毛啦啦整张翡翠台截图係最尾?

YM 发表于 2009-10-10 22:42:05 | 显示全部楼层
咁快就有合成版看正啊多谢分享。

traimy 发表于 2009-10-10 23:09:33 | 显示全部楼层
呵呵~~连载一共要一年!我非常认同今日不知听日事。
, R2 S+ D/ }! F& H. {" B我觉得合ANIMAX的难合D~!

wjr5200 发表于 2009-10-10 23:52:34 | 显示全部楼层
我就觉得合ANIMAX版应该无难,好小cut片唔会变速,系有时跳音就郁闷D

kwanyeung 发表于 2009-10-10 23:59:30 | 显示全部楼层
其實我有諗住合依套啊。不過冇咁快得閒合就係啦。等假期或者合到手頭上啲動畫七七八八先開始吧。* ]& f5 w% X5 ]5 Q2 y" o5 Y2 Z
反正一星期得一集,遲啲合都冇所謂呢。5 n3 x! _* Z7 R
我下左DVDRIP同埋一集既HDTVRIP。
* z/ T: X4 H0 W1 W. r1 eHDTVRIP清過DVDRIP好多。。我諗我合果時會用HDTVRIP架啦。雙粵日同繁簡英字幕呢。

53683430 发表于 2009-10-11 00:05:41 | 显示全部楼层
出来了,下来看看

53683430 发表于 2009-10-11 00:08:03 | 显示全部楼层
现在看TVB版,绝对是精彩绝伦!BRAVO!

ljjunex 发表于 2009-10-11 00:27:29 | 显示全部楼层
来看看TVB版配得怎么样,THX.

1234下一页