[每日闲聊] 依家D女仔.真系... [男女都有提到]

嚣のЪ 发布于2009-10-6 02:23 2617 次浏览 48 位用户参与讨论   [复制分享主题]
这个是在别人Q空间里发现的$ q4 X% k7 X; d
我身边几战士未发现这种人啦
8 }3 w$ s8 z: B, H唔知你地点呢?! ^, R. A% G* I+ Y/ f
不是专登踩低女生抑或男生- X  Q9 a0 ?. `' w
我们同样需要自重& O# q0 m  P; d2 b
文章比较长...没耐心的就自己看着办吧~4 W- A1 y1 T! O/ k6 a5 _1 t' d

! y- }! H0 A, J: X; ~6 [: U2 D' U) n
依家D女仔.真系丫..! 而家D靓妹仔除左贪靓,贪食,贪钱,贪玩之外.扮野都系距地嘅强项. 岩识嘅时候,距地都会扮晒单纯,同你讲野都会阴声细气嘅,都系一.两句甘,而且废话多罗罗! 约距出黎玩啦!距又话自己唔识饮酒唔想去BAR之类嘅地方玩, 最好系去NEWAY或钱柜唱K.唱K个时又做晒咪霸.自己就成个傻佬甘睇她表演. 等距唱攰嘅时候又话同你辟酒,结果距一个人连饮两打都面不改色. 到你约距出黎吃饭嘅时候距又扮清高, 开始认为你对距有咩企图(想追距或同距上床之类),考虑几日先应承你. : V. `7 M7 |# Q$ q
: ?; h( A( X9 C2 S

1 ?8 ]$ _" H3 z等距答应去嘅时候又挑三挑四. 大排挡又话唔去,要去西餐厅之类嘅,食个两啖扒又话怕肥又话饱, 搞到你唔好意思食落去, 同距倾计,距又用吸管慢慢甘搞距个杯饮品或系度不停甘玩手机发信息.也so都唔so下你. 如果你闷个时想稳距出黎倾下计距又扮晒忙,一阵又话爹D闹一阵又话妈咪吾比出. 到距无聊个时就要你一定安排D节目俾距,到距出到黎就扮晒高贵, 见你无车或开架车差D嘅话块面还黑过包公. 最衰嘅系你想话同距饮啤酒距就会话你无品味,一定要饮芝华士或黑牌威士纪. 好啦,饮果两啖又话醉啦.跟住又话想食宵夜, 唔食肠粉同炒粉,只食海鲜粥同烧生蚝.吃那两啖又话饱啦, 叫你车距返屋企啦!~跟住当然系食自己啦! 5 R! @1 @: k. q# I

& Q5 V0 _6 k( M3 j/ p
) I6 r$ e2 }! Y2 ]而家D靓妹仔,尤其果班16~21岁左右嘅某部分人, 我系最憎嘅啦!思想又细稚,又唔爹唔吊甘,识你无耐就要你买呢样买果样,讲话多数用个肺来讲噶. 冇礼貌不但止,仲扮晒野.本身自己又唔系靓女过人, 果D脾气仲臭过香港小姐.开心个时就陪你玩到颠晒, 唔开心个时就比面色你睇,好似全世界都争左距一样甘. 约你出黎玩话带班靓女出来,点知出到来嘅全部系猪扒, 本身我又唔系以貌取人嘅为人, 但果班素质极差嘅猪扒竟然当正自己系上菜,系度扮晒清高, 唔打招呼,又唔理人嘅感受坐落就搞自己嘅野, 同距讲句话啊,距睬下你都傻丫.成班八婆仲系度晒晒命. 又话自己用嘅手袋系"LV","GUCCI". 其实又唔系系个D步行街嘅走鬼档卖30蚊果度买嘅. 有嘅话自己条仔做生意嘅,有嘅又话系政府部门,有的又话系白领, 其实全部都系岩毕业出来无野做嘅或者系仲读紧书嘅靓仔. 班靓妹仲现实到不得了.见你系个穷鬼,理都唔理下你. 见你有D货啊,就主动过来勾引你. 我个心念:你都痴线噶,我有钱都唔X稳你地呢d靓妹仔啦.! : b  y! x: f7 H( @

# @1 i5 o, q8 [5 c, w4 u) `  p' [. J, ?$ W; W
琴日,有个條女叫我帮距介绍男朋友。以下系对话: 條女:帮我介绍男朋友啦。 我:你之前果个呢?对你几好嘎,散左咩? 條女:对我系好好,不过无钱,份工无前途!我同距分左啦。 我:甘你想稳点样嘎?咩条件啊? 條女:唔使好靓仔,要人好,最重要系有钱! 我:甘几钱先叫有钱?几钱符合你要求? 條女:肯定有车有楼啦,有公司,要宝马或者BENZ, 我:哦,我识得好多,我地D车主基本上个个都开公司,而且我地D车 唔差得过宝马同BENZ 條女:甘你唔介绍我识??? 我:介绍俾你啊?果d人要求好高,要够靓要够高仲要有气质。
0 X7 L/ O4 _! S2 o0 l% l
" @3 s  V; P, Y: |; Y" r  e' u4 e; z
我见到人 地D女朋友都系模特儿啊、明星仔啊或者好有气质既OL,甘喔。 條女:我自问都系靓女啊 我:但你企埋人地果个圈子呢??? 條女:甘你即系踩我嗟?系甘啦,唔想同你讲! 。。。。。。 其实唔系我想踩你,系你唔踩唔得。 我要踩你,都要你训系度嘎,你企得高企得直的话,试问我又点起到脚呢? 呢个世界,好多女人中意扮上菜,或者妄想自己系上菜。 一直叹稳唔到好条件既男人。 关键系,你为左得到你想要既你做左几多准备?你有几多资本?你遇上一个好男人,你凭乜野去获得对方赞赏? 你想稳找个身家一千万,你自己至少也该有一百万去衬返人嘎。当然,我既 意思唔系指确切既钱,而系资本。 你既才华、学历,职业,品格、样貌身材、气质谈吐、知识阅历还有你的家底!, 别看重处女,但保持纯洁!等等都系做上菜既资本。) a  w  F1 y3 p& T2 {$ ]. S( ~( m
- |! O9 w- B/ S! ~( [, x/ ]5 b/ c  G

" L* m$ X+ i- u4 m 呢D,都要靠自己 有男人对你好既时候你,你挑三拣四,吊高黎卖。当你觉得你个男人无前途既 时候, 系咪都检讨下自己有无资本呢? 当你自己有资本既时候,更有资本既男人自然会稳上门, 使咩你自己稳得甘辛苦嗟。 记住,上菜通常都唔外卖嘎! 好似我呢个朋友甘,觉得自己系上菜,要金盘玉盏先配得起, 甘既话,只能慢慢等,等到变隔夜菜咯。 一个自身唔努力,旨意晒个男人既女人,就算几靓,都只能得到男人既欢心同 钱,永远得唔到爱同尊重。 呢个社会无论男女,个个都好现实, 无人唔想过更好既生活,稳到条件更好既伴侣。 只不过男人无女人甘幸福。 男人知道,我要得到呢一切,必须要自己去努力稳钱去实现。
1 K7 m3 T4 z* k5 n9 L$ X8 d( {
- T, ?# C/ a! P2 v, o% C5 c- T$ H* Q) T+ |% ]: E, f; M+ m8 f/ t1 B
----------------------------------------------------------------------------------
4 b8 P# j$ `: q* t2 d! Q0 Y9 ]9 y5 {0 J4 w- U2 |  _, B9 Y
2 n& K/ `9 i5 @# m6 H; W. P' g
同样道理, 好多男人都话要稳个样靓身材正,条件好的女人做老婆, 但系你又有几多斤两?? 同紧自己女友时, 又嫌三嫌四! 嫌人波唔够大! 腿唔够修长! 样唔够靓! 学历五够高!工资五够多! 见到第个条件好的靓女时, 又朝三幕四, 搞暧昧关系! 多次约会靓女出来吃饭, 吃完就系 兄弟面前嗮命 : "琴日,我同左XX靓女去左边度边度吃饭" "上星期,我同左XX靓女去左边度边度体戏" 系兄弟面前,或者你会好有面子! 但系你甘做又有咩用?有咩用???你估距地会同你过世咩???? 会同你挨? 未傻拉!!!!!系度浪费时间,浪费金钱,浪费青春! 正一岸9佬!多做D对你事业有帮助的事好过拉! 你凭咩去追那些条件好的靚女?而掉低你的正牌女朋友? 你有咩资本去追人地? 你供得起人地所有名牌袋? 你供得起人地所有名牌衫?你以为自己系李泽楷?许晋亨?霍启刚?! w4 x* u. M' E; g/ Q4 N: A9 `

7 Q$ D! K( Q2 J4 n& U7 j$ k2 p# z# [3 M0 d
男人啊! 男人! 对住面镜,打开银包睇睇,自己有几多斤两, 无? 甘就脚踏实地,安守本分做人啦! 多D关心下你身边的距,多D爱锡你身边的距算罢拉! 其实拣伴侣同拣车一样!当我们开住部小车在路度飞的时候, 不时地有好多的宝马,保时捷甘的靓车擦身而过,直至消失远去...... 贪靓的我地不时地回望同幻想! 黯然回过神来,睇睇自己个部小车,其实我部小车都5错, 一直以来安稳,舒适甘车住我地上山下海!不离不弃!直到永远! 好多野都系可遇不可求既!望下就好拉! 千其唔好为左试穿件晚装,而放弃左件温暖牌, 晚装虽华丽 ,但最多只能穿出来,系众人面前嗮一嗮命,过眼云烟,一迅即逝! 而且穿起身会好大压力"因为她太贵重" 温暖牌虽平凡 但只有温暖牌先可以比到舒服,柔软,温暖的感觉你, 系永远的,不变的,无压力的!''只因平凡先可以带给你纯净舒服的感觉'' - T# v  x: d. h& Y0 ^

$ j- y$ X* }" k# C" w% ]4 C3 P7 ?) }