[每日闲聊] 大家觉得tvb和atv的电视质素如何?

cai2008 发布于2009-8-1 04:01 6718 次浏览 50 位用户参与讨论     [复制分享主题]
abc-like 发表于 2010-4-20 06:45:06 | 显示全部楼层
叉叉叉!!7 K* s7 d  i' d8 B% S0 j# @
我已經冇睇tv好耐% p7 s6 U/ H) d% [6 R/ J' N
一係睇港台電視部制作+ D/ T% K& `4 e" e8 j' d
一係睇特輯! v& f- s- B  V. ?' `4 z6 ]: M
一係錄j2
如果有的选你还看tvb和atv吗?. j. U( `1 }% p" h
cai2008 发表于 2009-8-1 04:01

袁美 发表于 2010-8-17 14:36:24 | 显示全部楼层
好噶D例如高清..J2都要收费......

lmjjack 发表于 2010-8-21 19:11:37 | 显示全部楼层
除做体下新闻 其余时间好少转去atv的。 重播再重播再重播再重播再重播再重播再重播。。。。

vi3w87 发表于 2010-8-21 19:13:19 | 显示全部楼层
比差不多好多些...哈哈.../ E9 ?3 s1 X  w3 d; t" f/ j
2個都差不多...對我來說...

maiyulao 发表于 2010-9-13 20:39:33 | 显示全部楼层
TVB基本全胜

有耳但非闻 发表于 2010-9-14 17:13:48 | 显示全部楼层
其实ATV都自己的难处,有谁不想搞好自己的台,但是资金都是最大的问题啊!

青灵儿 发表于 2010-9-15 11:04:41 | 显示全部楼层
好睇动画都在这两个台播的!!只能顶罗!!!

kidhitomi 发表于 2010-9-19 13:50:39 | 显示全部楼层
睇住 TVB同ATV大~
4 u1 i# C8 {) U5 t% G( K90年代时候两个台搞到不知睇边个先?到佐以家净睇TVB.
, @1 r5 n, B: J+ C. WATV自己都好少出剧集了,每晚就播D泡菜剧,睇到我睇冤。3 X+ Q9 `- o# Z
我只希望TVB同ATV可以越搞越好!我不希望某个台一枝独大!+ s# v* L7 I) f# ?6 s$ x% `
其它的电视台除佐南方果几个台会有时睇这之外: L8 R8 s. N" a( T& v* t; r
其它的电视台可以关门了!

QQ车 发表于 2010-9-19 17:49:41 | 显示全部楼层
80年代就好,90年代没80年代好,现在很一般.80和90年代时候TVB和ATV都几好,现在TVB都可以,ATV就差D,所以综合来讲就一般.

ball84 发表于 2010-9-20 09:50:19 | 显示全部楼层
其实我觉得atv系俾tvb逼死既咯!有咩好料都俾人挖走晒!

yuanhuang 发表于 2010-9-21 15:32:25 | 显示全部楼层
{:5_334:}    tvb 同 atv 的质素下降了 不少 .....

mrdb 发表于 2010-9-21 18:46:46 | 显示全部楼层
ATV应该搵翻以前D老细翻来……