[每日闲聊] 大家觉得tvb和atv的电视质素如何?

cai2008 发布于2009-8-1 04:01 6719 次浏览 50 位用户参与讨论     [复制分享主题]
hof123 发表于 2009-8-3 15:10:23 | 显示全部楼层
差死

zeor 发表于 2009-8-9 17:21:54 | 显示全部楼层
中意睇TVB多D,ATV可以讲没睇过

minenike 发表于 2009-8-9 18:29:55 | 显示全部楼层
都几好咁啦,ATV最只要系唔会选,TVB呢计划唔好

rockman07 发表于 2009-8-11 15:46:51 | 显示全部楼层
atv只是用来看碟新闻的

gap神 发表于 2009-8-20 10:09:09 | 显示全部楼层
ATV不嬲廢開= =. r8 E6 c6 Y# ^' q# l0 h/ z
佢D卡通好多唔店,,網球王子真係突破,,同頭D! Z" T. e; |5 a
其他都..我不嬲唔睇ATV,,,,不過我老豆就好中意睇

moschino 发表于 2009-8-22 16:37:56 | 显示全部楼层
我不知点解觉得ATV简直好似没咩意思想搞好个电台 播的节目有些太无聊了 如果你深夜00时分看ATV准会播那个旅游节目的说 播左几多次就不知了 总是就是每晚都播了% g: i0 g' Z* I( n) c- c$ n
masato 发表于 2009-8-1 06:52
" w' i. O( V: O) H0 F) Y: K
我都有睇过呢个节目无数次,泰国旅游的·····睇到我都识背啦,不停重播······

jmlee 发表于 2009-9-24 18:01:49 | 显示全部楼层
如果要系TVB同ATV之间选,我会TVB,我觉得TVB D画质同吸引程度都好过ATV好多

gap神 发表于 2009-9-24 22:32:47 | 显示全部楼层
ATV畫面好似好舊咁= =

sukky_ou 发表于 2009-9-24 22:33:01 | 显示全部楼层
一向都係睇TVB多嘅~~~ATV以前细个都有睇,不过大咗之后就少咗好多了~~~+ ~* e7 [8 e( d1 b% B0 d; V
总体嚟讲,当然係TVB好过ATV啦
. [3 J" P* P8 ~0 i0 {$ L" F: V; ~4 Z不过我都宁愿睇ATV都唔中意睇国内啲台2 \1 {( E2 S: D3 |
除非国内啲台播其它地方嘅大型连续剧,咁又难讲啦~~~无聊时都会睇下嘅~~~

hjj90217 发表于 2009-11-27 00:03:47 | 显示全部楼层
ATV 的话有时会看下香港乱UP 不过其实我基本不看电视~

kyo1983 发表于 2009-11-27 11:19:36 | 显示全部楼层
电视质素系指电视剧?电影?综艺节目?定系一个总既概括呢?

忠哥仔 发表于 2009-11-27 11:55:44 | 显示全部楼层
人强马壮嘅TVB当然比ATV好啦!